שלום רב,
לפני כחודש וחצי אובחן אבי (בן 74) כחולה בסרטן הקיבה גרורתי (שלב 4).
לפני כשבוע החל לקבל טיפול כימוטרפי וביולוגי (הרצפטין, ציספלטין וקסלודה).
בשבועיים האחרונים סובל מקושי רב בבליעה שנראה כמחמיר מיום ליום - ניזון בעיקר ממרק, דייסה ומעט אינשור.
רצינו לברר האם יש דרכים נוספות שיכולות להקל על הקושי בבליעה והאם ידוע לך תוך כמה זמן אפשר לראות את השפעת הטיפול.
האם יש לדעתך מקום לבקש בדיקה חוזרת של CT או אנדוסקופיה - כדי להיות בטוחים יותר מה הגורם לחסימה?
והאם יכולה להיות הדרדרות כה מהירה - עד כדי חסימה של הוושט - בשבועיים?
האונקולוג המטפל ממליץ להמתין להשפעת הטיפול.
תודה רבה!
לילי ד
שלום
אני חושבת שהקושי בבליעה נגרם כתוצאה מהגידול ואנדוסקופיה נוספת כרגע מיותרת.
כדאי להמתין עוד קצת בתקווה לשיפור כתוצאה מהטיפול הכימי והביולוגי.במידה ולא יהיה שיפור ניתן לשקול טיפול מקומי בהקרנה ,סטנט או גגונוסטומיה.
בהמשך לשאלתי -
אבי אושפז ומוזן כעת ב- TPN. נעשתה לו בדיקה גסטרוסקופיה שבה לא נמצאה חסימה כלשהי.
ברור לי שזה עניין מאוד אינדיווידואלי, אבל בכל זאת רציתי לדעת אם יש איזושהי הערכה תוך כמה זמן הטיפול אמור להתחיל להשפיע.
תודה רבה,
ד"ר הוברט שלום,אימי, בת 65, עברה חמישה טיפולים כימותרפיים עם אבסטין.בסיטי שעברה (לאחר ארבעה טיפולים) הבחינו כי הגרורה בכבד ירדה מ- 9 ס"מ ל- 7.4 ס"מ והודיעו כי במצב זה ניתן לנתח.ברצונו לקבל חוות דעת נוספת, האם הרופא המנתח בפועל הוא כירורג כבד או כירורג מערכת העיכול? (נדרש לטפל גם בגרורה בכבד וגם במעי)האם בשלב זה לדעתך כדאי לנתח או להמשיך בטיפולים בכדי שהגרורה תקטן עוד?תודה מראש וחג שמחליאת
הכירורג הוא כירורג המתמחה בניתוחי כבד , היות והחלק המגביל את הנתיחות כרגע הוא הכבד,לפעמים הם מנתחים גם את הגידול במעי ולפעמים משלבים כירורג נוסף,תשאירו למנתח את ההלטה הזו.
בכל הנוגע לצורך נוסף בטיפול כימי לא אוכל לענות בלי הצילומים ,אבל אומר בכלליות כי הגודל לא קובע יותר חשוב המיקום.
לפעמים קל יותר לנתח גרורה גדולה מלנתח קטנה במיקום בעייתי.
ההחלטה על מועד היתוח צריכה להלקח בישיבה רב תחומית במרכז בו אתם מטופלים .
מתאור המצב נראה למרבה הצער כי מדובר בשבועות.
במידה והכבד הוא האיבר הקורס בדרך כלל מופיעה צהבת שהולכת ומעמיקה ,
עם שקיעה במצב ההכרה.
ברור כי ישנם הרבה ארועים היכולים לדרדר את מצב המטופל במיידיות כמו זיהום,דימום ,קריש דם ועד.
לדעתי אתם צריכים להתרכז ברצון כי היא לא תסבול ,ולא לחסוך במשככי כאבים.
משך הזמן משתנה מחלוה לחולה,תלוי במצבו הפיזי הבסיסי ,קצב המחלה ,
ומחלות רקע משמעותיות התורמות להאצת ההתדרדרות.
אני חושבת כי אם אתם מתרשמים שהיא סובלת יש להעלות מינון המדבקה בהקדם.
מה פירוש התוצאה k-rus ששלילי הרופא אמר שהתפתחה מוטציה והוא לא מתאים לטיפול
המשמעות היא כי לגידול יש עמידות מוחלטת לתרופות ארביטוקס ווקטיביקס,
וכי אין טעם לנסות טיפול בתרופות הללו.
שלום רב
אבא אחרי ניתוח הוצאת גידול מהמעי עם פיזור גגרורתי קיבל טיפול בקו ראשון שלא הצליח היום הוא לפני טיפול שני יקבל אוסטין ועוד תתרופה אבא אדם עם רקע רפואי של אי ספיקת לב, סוכר, אסטמה שאלתי היא האם יש סיכוי שהטיפול השני יפגע יותר מאשר יתרום? ואיל ניתן לקבל החלטה לא לבצע את הטיפול?
במידה והפרוטוקול הראשון לא עזר כלל ,הסיכוי כי קו הטיפול השני יעזור הוא נמוך אך לא אפסי ,אני חושבת שההחלטה צריכה להיות של המטופל אם לנסות טיפול עם סיכוי נמוך לתגובה(ולקחת את הסיכון לתופעות לוואי )או לוותר על הנסיון.
מחר יום שני אני נפגשת עם הרופא המטפל של אבא על מנת להבין
את בהירות המצב.
חושבת על שאלות לשאול אותו כמו מדוע לא מבצעים ניתוח להסרת הגרורות
אשמח לקבל עוד שאלות שאני אמורה לשאול
כמו כן כיצד ניתן לקבל חוות דעת נוספת מאונקולוג למי פונים? אנחנו בבילבול קשה
אשמח לעזרתך
לאמי בת ה-72 יש סרטן לבלב אחרי טיפולים כימותרפיים משולבים והזרקת קפסולה ללבלב שהקטינו את הגידול,ניסיון כריתה שנכשל,והקרנות. הסי טי לאחר חודשיים מההקרנות ללא שינוי. לאחר עוד 3 חודשים היום עשתה סי טי נוסף ממתינים לתשובות . במקביל תוצאות הבדיקה של המוגלובין שלה ירדה ל-7.5 הייתה במיון אמרו שכנראה יש דימום מאיזשהו מקום וצריך לברר. בנוסף יש לה כאבים באמצע הגב וכאב בבטן עליונה ובכתף ימין ופעם בשמאל . היא רק עשתה סי טי לפני 3 חודשים אם היה גרורות היו רואים את זה . מה זה יכול להיות ? ואיזה בדיקות היית מציעה לעשות ?היא עשתה לפני 3 חודשים בדיקת דם סמוי בצואה והתשובה שלילית .
והאם יכול להיות שהמוגלובין יכול לרדת בגלל דימום מטיפולי שיניים מסובכים שהיא עוברת ועקירות מרובות ?
תודה .
לא יכולה לענות מהיכן הדמם צריך לחזור על בדיקות הדם הסמוי.
כדאי לבדוק רמת ברזל יתכן שיש חסר משמעותי ורק צריך למלא את מחסני הברזל בערוי בגלל הפרעה בספיגה.
אני בן 48. סרטן מעי גס ימני. מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
הוחלט לקבל 6 טיפולים לפני ניתוח ולאחר הניתוח לקבל 6 טיפולים נוספים.
בפועל קיבלתי לפני ניתוח 5 טיפולים מלאים ועוד 2 טיפולים ללא אווסטין
הניתוח התבצע כ 7 שבועות אחרי אווסטין ו 3 שבועות אחרי הטיפול השביעי . כעת, 3 שבועות אחרי הניתוח אני אמור להמשיך בטיפולים ללא אווסטין. עדיין לא ברור לי אם אני אמור להשלים את הטיפול באווסטין כך שאקבל 12 טיפולים מלאים בסה"כ.
הניתוח:
RIGHT HEMICOLECTOMY בגישה פתוחה. במהלך הניתוח נראה גוש פורץ שכבות ללא עדות לפיזור משני בחלל הצפק. בוצעה כריתה של המעי הגס העולה והרוחבי כמו כן ביצוע השקה קצה לקצה בין המעי הדק למעי הגס. מהלך הניתוח היה תקין.
פתולוגיה WELL TO MODERATE ADENOCARCINOMA , PARTLY MUCINOUS. הגידול חודר את כל שכבות המעי, מגיע למזוקולון ללא חדירה לכלי דם. ביתר המעי הגס נמצא פוליפ היפרפלסטי. התוספתן והמעי הדק ללא ממצא חריג. בשומן שמסביב 39 קשרי לימפה ללא גרורות. באומנטום גודש כלי דם ואזורי פיברוזיס.
שאלות:
1. האם ההפסקות בטיפולים כפי שתוארו לעיל עלולים לפגוע ביעילות הטיפול? (סביר להניח שאם הניתוח היה מתבצע בתחילת הדרך, הטיפולים היו רציפים יותר)
2. האם אני אמור להשלים את האווסטין כך שאקבל 12 מנות מלאות.
תודה רבה.
1.לא ברור לי היכן היו הגרורות ?כי הטיפול שקיבלת מיועד למחלה גרורתית.
2.מסכימה כי הטיפולים היו רצופים אם לא היה ניתוח באמצע שקוטע אותם,למה לא בוצע הניתוח בהתחלה?
3.על סמך הנתונים שסיפקת לא רואה צורך באבסטין (אבל כן כימטרפיה )כי אין גרורות
4.במידה ויש מחלה קיימת שלא נכרתה בהדמיה ,אז יש טעם להמשיך בטיפול באבסטין
שלום רב ותודה על תשובותייך.
ברשותך אבקש מספר הבהרות.
על סמך PETCT ובהתייעצות עם הכירורגים החליטו שכדאי לצמק את הגידול לפני הניתוח וזאת הסיבה שהקדימו 7 טיפולים לפני הניתוח.
כמו כן היה חשש שהבלוטות מסביב והריאות אף הם נגועות וזו הסיבה כנראה שהחליטו לתת אווסטין.
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
שאלה: היום לאחר הניתוח ברור שהמחלה אינה גרורתית
בתשובתך (1) ציינת כי הטיפול שקיבלתי מיועד למחלה גרורתית. האם הכוונה שרק האווסטין היה מיותר או שגם campto/5-fu/lcv לא מתאימים למחלה שאינה גרורתית.
אין ביכולתי לקבוע אם הנודולים בראות הם גרורות או לא .
במידה ואין מחלה גרורתית הטיפול הכימוטרפי המקובל הוא שילוב אוקסליפלטין ו5FU
האם יש קשר בין סיאטיקה לבין סרטן מעי הגס גרירותי?
אם כן מהו הקשר
תודה
בדרך כלל לא קשור
לפעמים יש גרורה בעמוד שדרה או בבלוטת לימפה בסמוך לעמוד השדרה ואז יכול להגרם כאב סכיאטי (לחץ על עצב) שמשני לסרטן מעי גס גרורתי
תודה על המענה
אבא שלי אחרי סבב ראשון של טיפולים לסרטן מעי הגס בריאותי לכבד. אתמול קיבל תוצאות מקררים שירדו ב90%
אבל גם יש לו כאב סיאטכ
הגיוני שאין קשר בין המחלה לזה?
אמא שלי במהלך טיפולים מחודש יולי (פיזור ריאתי של סרטן לבלב שהוסר בניתוח וויפל שלאחריו קבלה טיפול אדז'ובנטי לאחריו הייתה הפסקה של שנה וחצי).
לאחר ההישנות (מחודש יולי) טופלה בג'מזר וציספלטין אחכ בגלל תופעות לוואי חמורות הוסרה הציספלטין וטופלה רק בג'מזר המרקרים היו בירידה
בסיטי מאמצע פברואר חלה החמרה קלה בריאות (קשריות גדלו שהגדולה בהם גדלה מ 1.7 ממ ל 2.3 ממ) מרקר ca19-9 עלה ל 37 בבדיקה הקודמת היה 30 ולפניה 20.
האונקולוג החליט לשנות טיפול ל 5fu בנוסף ל cpt 11 שניתן אחת לשבועיים
לאחר שני טיפולים כאלה מרקר ca19-9 עלה מ 37 ל 67 ומרקר cea עלה מ 1.5 ל 2.3
בדיקת המרקרים הקודמת בוצעה לפני שישה שבועות והנוכחית בוצעה היום
הטיפול החדש ניתן ב 4/3 וב 18/3
האם מרקרים עולים בדרך כלל כאשר מתחילים טיפול בשל פינוי התאים הסרטניים בדם? או שניתן להסיק מכך שהטיפול החדש אינו יעיל?
ענת
אני לא חושבת שעליית סמנים היא בגלל הרס תאי סרטן, יותר מייצגת את הדינמיקה של המחלה למרות הטיפול.
אנחנו משתדלים לתת חודשיים טיפול לפני החלטה טיפולית ,היות ויש מקרים שאחרי חודש עדין לא ראינו תגובה לטיפול ,שתופיע בהמשך.
ברור כי במקרים בהם יש התדרדרות ברורה לא מחכים לודשיים ועושים החלטה טיפולית כבר אחרי חודש.