שלום רב
אבי קיבל את תוצאות הביופסיה וכתב כך:
fragments of ulcerated and inflamed gastric mucosa with foci of solid adenocarcinoma.positive for keratin, negative for p63
אשמח לקבל ניתוח מדויק של המשפט בבקשה. האם ניתן להבין מכך על הימצאות גרורות, שלב המחלה וכו'
תודה, סתיו
שלום
אפשר רק לומר מנתון הזה כי יש מוקד של סרטן בקיבה.
שלב המחלה והימצאות גרורות ,נלמדות מבדיקת הCT ,והתשובה הפתולוגית במידה ומבוצע ניתוח
שלום,
כמה אנשים בישראל כיום או נכון לאנשים האחרונות מאובחנים בסרטן?
1 לכמה אנשים בעצם אובחן בסרטן או נתון אחר שיעזור לי:
1 לכמה אנשים מוגדר כמחלים \שורד סרטן?
כמה מקרים חדשים בשנה?
היכן יש נתונים כאלו? לא מצאתי כאן באתר, תודה
שלוום
מצורף קישור לאתר משרד הבריאות ,רישום הסרטן הלאומי ,כל הנתונים נלקחים מהמידע שהם מספקים
http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=22
שלום רב וחג שמח
ראשית רציתי להודות על תגובתך המהירה .
האם את יכולה להמליץ על גסטרואנטרולוג שיכול לבצע כריתה כזו??
או לחילופין להפנות אותי לגורמים שאולי כן מכירים?.?
כמו כן מה מידת הדחיפות של הנושא??
במידה ולא תהיה דרך אחרת חוץ מניתוח האם תוכלי להמליץ לי על מנתח /ים??
בתודה מראש
שיהיה יום מקסים
צרי קשר עם האגודה והם יוכלו לתת שמות רופאים העוסקים בתחום
אני מבינה שאיכות החיים שלו מאוד לא טובה ,בגלל חוסר שליטה ואיבוד צואה וכאבים ,הפתרון הקשה הוא הוצאת קולוסטומיה שתאפשר תפקוד יומיומי טוב יותר לדעתי.
אבל כדאי להתיעץ בפורום כירורגיה כאן.
יש ההמון סיבות שונות החל משינוי בהרגלי התזונה ועד לזיהומי כבד שונים כמו ההפטיטיס.. אם אתה מרגיש טוב אז ככל הנראה זה לא משהו רציני. נסה לשנות את התפריט שאתה אוכל. אם זה ימשך אז מומלץ בירור רפואי כשתגיע לארץ... זה לא קשור לסרטן (זה יכול לקרות רק בסרטן הלבלב אבל בגיל 25 הסרטן הזה אינו רלונטי כלל)
צואה לבנה אינה נורמלית ובהכרח מרמזת על בעיה בתפקוד הכבד כמו דלקת כבד או בסביבת הכבד כמו אבן בדרכי המרה או חסימה גידולית של דרכי המרה ועוד.
ייש לפנות לבדיקה לצורך אבחון מדוייק.
כל בית חולים יש לפחות כירורג אחד אם לא יותר שתחום התמחותו הוא גידולים במעי ,כיום כירורגים המיומנים בניתוחי מעי בהכרח גם מבצעים ניתוחים לפרוסקופים.
אני הייתי משאירה להחלטת המנתח את סוג הניתוח פתוח או לפרוסקופי בהתאם לנתוני המחלה ומצבך.
הי מרב,
אודה לך אם תוכלי ליצור עמי קשר. חבר טוב חלה בסרטן כבד מסוג כולנגיוקרצינומה ואני זקוקה לכל פרט ומידע אודות המחלה. תודה רבה רבה!
dorinshamir@gmail.com
בוקר טוב
שמי אלי בן 50. לפני כ חודש גילו לי סוג נדיר של סרטן : אדנוקרצינומה מיוחדת
שלא פוגעת בקיבה או בכל דבר אחר אלא עושה גרורות בעצמות. ב CT וגם
ב PET/CT ראו את זה. כמוכן באנדוסקופיה. בדיקות פטולוגיות אישרו את הממצאים.
בבדיקה ברשם הסרטן הלאומי של ישראל מתברר שהתופעה מאד נדירה: מתוך כ
600 מאובחנים חדשים כל שנה בסרטן הקיבה אולי יש 20 בגילאים שלי רק עם
גרורות בעצמות. אני מרגיש טוב, אין לי בכלל כאבים --רק אנמיה סביב 9.2 המוגלובין
אבל רמות גבוהות של האנזים אלקאלין-פוספאטאז . ביום ראשון הקרוב מתחיל טיפול
כימיטראפי בפרוטוקול EOX וגם ביפוספונטים לעצמות. רציתי לדעת האם נתקלתם
בחולים בסרטן המוזר הזה בישראל? האם הטיפולים יעילים או רק פאליאטיבים?
גם בעולם הדבר נדיר-- לפי הנתונים שקיבלתי מהסוכנות הבינ"ל לסרטן מליון
בצרפת . גם אין הרבה ספרות מקצועית בנושא-- מאמרים בודדים...
בתודה מראש והרבה בריאות לכולם
אלי
היי אלי,
ברשותה של ד"ר הוברט, אכתוב מספר מילים.
אכן גרורות לשלד מסרטן קיבה נדירות יחסית. ביספוספונטים יכולים לעזור לשמור על השלד, וטוב שרשמו לך טיפול בהם. לגבי ה - EOX, מחקרים מראים יתרון מסוים של פרוטוקול זה ב - overall survival בהשוואה לפרוטוקולים אחרים כמו: XP, ECF, ECX. ב - EOX יש פחות נשירת שיער ופחות נוטרופניה, ולעומת זאת יותר נוירופתיה ושלשולים (פגיעה בריריות מעיים). את האחרונים ניתן למנוע או להפחית משמעותית בשימוש ברפואה המשלימה). פרוטוקולים כימותרפיים אפשריים אחרים הם: MTX+5FU או S1 + taxol או S1 + cisplatin
שווה גם לבדוק אם הגידול שלך הוא חיובי ל- Her2/neu. מחקר ToGA הראה כי שילוב כימותרפיה עם הרצפטין במצב של her2/neu חיובי גבוה השיג תוצאות טובות יותר מכימותרפיה בלבד. הוספה של אבסטין לכימותרפיה בסרטן קיבה, הגדילה אמנם את אחוזי התגובה, אולם הארכת תוחלת החיים (OS) בקבוצה שקיבלה את התרופה פלוס כימותרפיה לא הייתה משמעותית סטטיסטית.
Disseminated intravascular coagulation הוא דבר שקורה בסוג הסרטן שיש לך, ומהווה גורם סיכון להתפתחות טרומבוזות. ממליץ לך לשוחח עם הרופא על תרופה לדילול דם כאמצעי מניעה. יש גם מדללי דם טבעיים ברפואה המשלימה.
ממליץ לך לשוחח עם רופא מטפל בהקדם על אפשרות למרשם לתרופה CIMETIDINE (סותרת חומצה מהדור הישן יותר). במינון של 800-1000 מ"ג ביום (מחולק ל-2 לקיחות). התרופה הינה בעלת ערך אנטי-סרטני, ובמיוחד בסרטני קיבה. רצ"ב קישור לקריאה. לא פשוט להשיג את התרופה כיום בארץ, אולם טלפונים למספר בתי מרקחת, יעזרו אולי למצוא אותה. בארה"ב היא תרופת מדף.
כמי שעוסק באונקולוגיה אינטגרטיבית, אני ממליץ לך בחום לשלב גם רפואה משלימה, גם כדי להפחית נזקים מהכימותרפיה, וגם למטרה של השגת תוצאות טובות יותר בסה"כ.
פורים שמח ובשורות טובות
קודם כל תודה רבה על המידע . אשוחח עם הרופאה האונקולוגית
ועם כל הצוות המטפל. משרד הבריאות נתן לי היום את הנתונים הבאים :
בין 2001 ל 2011 רק 46 מקרים בישראל של
diffuse adenocarcinoma of the stomach
אבל אין להם נתונים לגבי גרורות בעצמות כאשר
ב 2011 מדווחים על 22 מקרים.
שאלה למר גוברמן : על איזה סוג של רפואה משלימה אתה מתכוון ?
האם אפשר לקבל יותר פרטים? הגידול שלי שלילי ל HER2
בתודה רבה מכל הלב
אלי,
רפואה משלימה/אלטרנטיבית היא מטריה מאוד רחבה של סוגי טיפולים שונים שכוללים:
תרופות מרשם OFF LABEL שיכולות לעזור (כמו לדוגמא ה - Cimetidine שהזכרתי בהודעה הקודמת )
טיפולי גופנפש שונים (היפנוזה, דמיון מודרך, צ'י קונג, טאי צ'י, דיקור סיני, הילינג, טיפולים פסיכולוגיים ועוד)
נטורופתיה (תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא)
רפואה אורתומולקולרית (בין אם דרך הווריד או בלקיחה דרך הפה) ועוד...
לצערנו, יש גם די הרבה "snake oils" בתחום זה, וצריך לבחור את המוץ מן התבן בתבונה.
לדעתי כל כלי טיפולי שפוי ונכון, שיוכל לעזור לך ויכול לשרת את המטרה של הטבת מצבך הוא לגיטימי.
בהצלחה
פיזור גרורתי של סרטן קיבה לעצמות אינו נדיר וכרגע עולים בראשי2 מטופלים שלי שמקבלים טיפול כיום בשל סרטן דומה ,החיפוש אחר סיפרות ספציפית מיותר היות והטיפול זהה לחולים עם פיזור לכבד או לצפק או לבלוטות או לראות . כל פרוטוקול כימי שנמצא יעיל בסרטן קיבה גרורתי רלוונטי גם לך,השונות היחידה היא תוספת הביספוספונטים לטיפול.
ל ד"ר הוברט
תודה רבה על ההתחיסות לנושא שלי. לפי התונים שאני מקבל מהקהילה המדעית הרפואית מכל העולם אכן הפיזור הגרורתי לעצמות של סרטן הקיבה אינו נדיר.
אבל אופן הפיזור, העובדה שאין פגיעה--נכון לרגע זה- בקיבה ואין גרורות בכל איבר פנימי אחר קרוב יותר לקיבה אלא רק בעצמות, הגיל, סוג האדנוקרצינומה---לפי כל הפתולוגים שראו את הממצאים וגם לפי האפידמיולוגים השונים---כל אלה הופכים יחסית את ספור לנדיר.
בכל מקרה אני אופטימי עושה EOX -התחלתי אתמול בשערי צדק ומקווה שנוכל
לבלום את התאים מלעשות סקס פרוע על העצמות שלי או לחשוב לטייל במקומות
אחרים... הייתי רוצה, ברשותך, לדעת מה את חושבת על טיפולים משלימים, אלטרנטיביים בזמן הEOX ?
בתודה מכל הלב
פורים שמח
שלום רב,
אני תלמידת יב בביהס רוטברג ברמת השרון, לומדת במגמת רפואה הכוללות 15 יחידות שבינהם עבודת גמר.
נושא עבודתי הוא מחלת הסרטן המעי הגס הכוללת שיחה עם חולים אשר חולים במחלה ועוד.
חלק מהעבודה כולל העברת שאלונים אנונימים לחולים אשר חולים במחלת הסרטן במעי הגס.
השאלונים הם לניתוחם בלבד ואין בהם עיסוק נוסף.
במידה ותהיו מעוניינים בשיתוף פעולה, תירשמו את המייל שלכל וישלח אליכם שאלון למייל.
המון תודה מראש, עמית
לשאלות נוספות: Amit.shachak@gmail.com