שלום רב,
אני תלמידת יב בביהס רוטברג ברמת השרון, לומדת במגמת רפואה הכוללות 15 יחידות שבינהם עבודת גמר.
נושא עבודתי הוא מחלת הסרטן המעי הגס הכוללת שיחה עם חולים אשר חולים במחלה ועוד.
חלק מהעבודה כולל העברת שאלונים אנונימים לחולים אשר חולים במחלת הסרטן במעי הגס.
השאלונים הם לניתוחם בלבד ואין בהם עיסוק נוסף.
במידה ותהיו מעוניינים בשיתוף פעולה, תירשמו את המייל שלכל וישלח אליכם שאלון למייל.
המון תודה מראש, עמית
לשאלות נוספות: Amit.shachak@gmail.com
שלום
פוליפ שטוח עם דיספלזיה בדרגה גבוהה חייב לעבור כריתה ,היות ומדובר למעשה בשלב מוקדם מאוד של סרטן המעי
במידה ויש גסטרואנטרולוג שיכול לבצע כריתה שלמה ,לאחר הרמה של הרירית והפרדה משאר המעי הגס ,מה טוב ,במידה וטכנית כריתה מלאה לא יכולה להתבצע בגלל שהפוליפ שטוח ,אין מנוס מכריתת מעי בניתוח.
שלום רב וחג שמח
ראשית רציתי להודות על תגובתך המהירה .
האם את יכולה להמליץ על גסטרואנטרולוג שיכול לבצע כריתה כזו??
או לחילופין להפנות אותי לגורמים שאולי כן מכירים?.?
כמו כן מה מידת הדחיפות של הנושא??
במידה ולא תהיה דרך אחרת חוץ מניתוח האם תוכלי להמליץ לי על מנתח /ים??
בתודה מראש
שיהיה יום מקסים
או
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא סרטן המעי הגס שיערך מחר בגבעתיים (12/3/14).יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.לפרטים לחצו על הלינק המופיע בתחתית המסך.
בס"ד
שלום רב ,
אבי אובחן לאחרונה עם סרטן בקיבה.
התבצעה בדיקת גסטרוסקופייה פעמיים עם שתי ביופסיות בכדי לאמת.
בבדיקה נרשם INTRAMUCOSAL CARCINOMA
הכיב,באנטרום,הצטמצם לאחר טיפול משולש(כשגילו את הכיב,לפני שהגיעו תוצאות הביופסייה) , ומ - 6 ממ ירד ל 3 ממ.(מילימטר).
הרופא שלח את אבי לבדיקת סיטי, בה לא נרשם דבר חריג (לא רשום כלום בנוגע לקיבה) - אך רשום שני קשריות בריאה בגודל של עד 5 מ"מ- נרשם כי חוץ מזה "ציור ריאתי תיקין"
מה משמעות בדיקת הסיטי?
האם זה יכול לרמז על גרורות ?? הגידול בקיבה הינו יחסית קטן (3 ממ) .
האם בכל זאת זה יכול ללמד על גרורות?
מה עושים? מה השלב הבא ?
אמנם נפגש עם רופא מומחה, אך חשוב לי לקבל פה חוות דעת נוספת ליתר בטחון.
לעזרתכם אודה
בברכה
אייל
קשריות קטנות בראות שכיחות ולא בהכרח מרמזות על התפשטות המחלה ,יש לעקוב אחריהן ולראות אם נשארות יציבות או גדלות
יש להפגש עם כירורג בכדי להחליט על ניתוח ,במקרים שבהם המחלה המקומית מתקדמת (עמוקה מערבת בלוטות) אנחנו שוקלים להתחיל עם טיפול כימוטרפי ורק אחר כך לנתח.
שלום דר הוברט ,
איני יודע עם צילום הסיטי מאפשר מראה מדוייק ,האם בלוטות הלימפה באזור הקיבה גם כן נגועות.אני משערשרק במהלך פתולוגייה ניתוחית ניתן לראות זאת ??
כפי שרשמתי,בצילום הסיטי לא מצויין דבר כלל בנוגע לגידול של אבי(3-6 מילימטר)
בכל אופן, רציתי להגיד לך שאתה עושה פשוט עבודת קודש בפורום הזה.
נותן תשובות מהירות,מקצועיות,ומתייחס לכולם.
שתדע לך,שאין הדבר מובן מאליו,לפחות לא מבחינתי.
העבודה היקרה מכל,שאתה יושב ורושם תגובות לאנשים כאלו ואחרים,היא מבחינתי מצווה גדולה.
ישר כוח לך על זה,אני מעריך את זה מאוד,מאחל לעם ישראל שירבו רופאים כמוך,שמקדישים מעצמם ומזמנם ,בכדי לחלוק את ההשכלה הרבה שלהם עם אנשים כמונו שזקוקים לייעוץ.
מברך אותך באריכות ימים ובבריאות איתנה תמיד.
תודה לך
משמעות הממצאים היא כי המחלה פיתחה עמידות לטיפול הנוכחי ולכן יש גדילה למרות הטיפול.
בדרך כלל מחליפים את הטיפול לפרוטוקול אחר.
בכל הנוגע ליכול לנתח או להקרין יש לדבר עם האונקלוג המטפל הרואה את צילום הPET ויכול לענות על סמך המיקום המדוייק.
שלום רב
היכן ניתן לבצע ב דיקת דם המתוארת בלינק הבא http://www.doctorsonly.co.il/2013/12/69642/
שלום דר' הוברט
עפ"י הפרסומים נראה כי המחקר הסתיים.
האם באפשרותך לדעת האם הבדיקה כבר מיושמת?
http://www.translational-medicine.com/content/11/1/278
אבי אובחן כחולה בסרטן בראש הלבלב לפני חודש. ברקע גם אבנים בכיס המרה.היום בוצע בו ניתוח "ויפל", אולם הניתוח הופסק לאור מציאת נגע בכבד. להלן סיכום מפרוטוקול הניתוח:אבחנה קלינית - Ca of Head of PancreasLiver metastasisניתוח: Explorative LaparotomyResection of Liver metastasisCholecystectomyממצא בזמן הניתוח: גוש בראש הלבלב, נגע בכבד.פרט מהלך הניתוח: חתך תת צלעי דו צדדי, שחרור הדבקויות, כריתת כיס המרה - קשירת הצינור הציסטי במשי 2/0.באקספלורציה של הכבד נצפה נגע בקוטר של כ-1 ס"מ בסגמנט 4.בוצעה כריתה של הנגע ושליחתו לפתולוגיה. בחתך קפוא - גרורה של אדנוקרצינומה.לאור הממצא הוחלט לסיים את הניתוח.
שאלותיי - 1. איך ממשיכים מכאן ?2. מדוע לא הושלם הניתוח ואז כימותרפיה ?3. האם יש סיכוי לריפוי ?4. האם כימותרפיה עשויה להקטין את הגרורות/גידול ואז לחזור לנתח את ה"ויפל" ?
אודה על תשובה.
1.תור לאונקולוג לצורך החלטה על טיב הטיפול הכימוטרפי
2.לא מאריך הישרדות,גורע לאיכות החיים,דוחה את התחלת הטיפול הכימי שמאריך הישרדות.
3.לצערי הרב ,לא.
4.בנוכחות מחלה גרורתית בכבד לא יבוצע ניתוח ויפל.
שלום,
אני לא הבנתי.
איזה בדיקות סבא שלי יכול לעשות לגבי כאבי הגב שאין שם קרינה?
כי יש לו סרטן קיבה.
כדי לברר אם יש לו אולי גרורות בעצמות ולברר מדוע הכאבים.
אני חושבת שכדאי להתיעץ בפורום כירורגיה כאן.
אבל חסימת מעי דק היא בעיה שכיחה והייתי סומכת על שיקול הדעת של המחלקה המטפלת.