שלום,
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי שחלה בסרטן קיבה, בן 86.
הופיעו לו דימומים מהאף, לא חזקים, בעיקר בשעות הבוקר- זה יכול להיות קשור? הוא אומר שזה מופיע בלי שהוא נוגע באף. למה זה הופיע?
בנוסף אני חליתי בדלקת ריאות, בזמן שחליתי סבא שלי עשה חיסון לשפעת ומרגע החיסון יש לו כבר שבועיים שיעול ונזלת, עם מעט התעטשויות, ללא חום- החום אפילו נמוך מ-36.6- בסביבות 35.6-36.6.
במקרה וחס וחלילה מדובר בדלקת ריאות והוא עושה צילום חזה- מה פירוש הדבר מבחינת הגידול שלו? בבדיקה האחרונה הסמן הראה שהגידול קטן.
האם עולה הסיכון שהגידול יגדל? הוא עבר 10 טיפולי קרינה- תוספת של צילום חזה עם קרינה נוספת מה היא יכולה לגרום?
הרופא אומר שזו לא דלקת ריאות אחרי שהוא בדק, אבל גם אצלי לא הבחינו בדלקת ללא צילום חזה.
תודה.
שלום רב,
אבי בן 72 אובחן עם סרטן מסוג קרצינומה במערכת העיכול שלב 4 שנמצא בחלל הבטן ובריאה, לא זיהו את המקור המדוייק, מציעים לנו טיפול כימי בכדי לעצור את המחלה בנוסף כחלק מהמחלה נוצרה מקיימת ולפני 3 ימים בוצע ניקוז של 5 ליטר נוזלים שהקל עליו במעט הוא קיבל פרקוסט כמשכך כאבים ועשיו החליפו לו לטרגין ( או משהו כזה) אבל משככי הכאבים לא ממש עוזרים האם יש משכך כאבים יעיל יותר עבורו? שאלה נוספת האם ישנו רופא פרטי המתמחה בסוג הזה של סרטן שכדאי לפנות אליו?
תודה
שלום
אם טרגין לא עוזר ניתן לנסות מדבקת פנטניל
אבי (בן 69) אושפז לאחרונה בגין תלונות על צואה בהירה ושתן כהה ללא כאב וללא חום. הוא אושפז בהבחנה של צהבת חסימתית Painless Obstructive jaundice.
בדיקת CT הראתה תהליך תופס מקום בראש הלבלב ללא מעורבות כלי דם ובנוסף אבנים בכיס המרה וב-CBD. בוצע EUS עם לקיחת ביופסיה ועדיין ממתינים לתשובה.
מרקרים CA 19-9=334, CEA=4.6.
נקבע ניתוח ליום שלישי הקרוב.
מקריאה באינטרנט הבנתי שניתוח בלבלב נדרש בהתאם לשלב הסרטן.
אודה על הסבר לגבי הממצאים הנ"ל ?
האם יש טעם בניתוח בשלב זה או כדאי לבצע בדיקות נוספות בטרם בטרם ניתוח על מנת להגביר את סיכויי ההחלמה ?
ניתוח מתאים רק למי שאין גרורות ומחלתו המקומית לא מערבת כלי דם גדולים ,
כדי להיות בטוחים כי אין מערבות כלי דם גדולים בדרך כלל מבצעים אולטרה סאונד אנדוסקופי.
שלום דר' הוברט,
הייתכן כי לאחר שלושה מחזורים של קסלודה תופעת הלוואי היחידה היא לאות? (Fatigue) ....האם ייתכן כי התרופה אינה משפיעה? או שכל האזהרות הן בגדר "ייתכן" ?
תודה,
אתי
יתכן בהחלט כי יש רק עייפות,ישנן תופעות שהן מצטברות ועלולות להופיע בהמשך.
לא ידוע על קשר בין רעילות ליעילות
שלום דר' הוברט.
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלך בהשוואת שתי בדיקות Pet ct של אמא שלי שעברה ניתוח להסרת סרטן מעי הגס ולאחר מכן התגלו גרורות בכבד.
אשמח להבין בשפה פשוט איפה אנחנו עומדים עכשיו.
כרגע המלצות הרופאים זה לעשות ניתוח בכבד וקראתי שיש באתר הזה כמה אפשרויות לניתוח בכבד כמו למשל ניתוח בהקפאה והקרנה בלייזר וכאלה.
לפי מה ייקבע איזה סוג ניתוח יערך? והאם יש סיכוי להחלמה לגמרי ושתוחלת החיים תהיה ארוכה?
תודה מראש.
הטיפול היעיל ביותר בנסיון להבריא מגרורות בכבד הוא ניתוח ,הדרך השניה בטיבה היא צריבה RF ,הקפאה היא לא אופציה טיולית הנמצאת כיום בשימוש לגבי הקרנה של גרורות בכבד יש כרגע נסיון הולך וגובר,הזרקת SIRT אינה מביאה לריפוי .
ההחלטה נלקחת בישיבה רב תחומית בה מצוג החולה לכל המומחים ומתאימים לו את הטיפול לפי נתוני המחלה.
אבי אובחן לפני חמישה חודשים עם סרטן לבלב ללא גרורות מסוג אנדוקרצינומה.
הוא טופל 9 טיפולי כימו ב 3 תרופות: oxiplatin, flurouracil-5, irinotecanעל מנת לנסות לשחרר כלי דם ועצבים מהגידול ולהגיע למצב של ניתוח. הגידול הצטמצם מעט אולם לא שחרר כלי דם ואין אפשרות לנתח.
כעת- לאחר בדיקת סיטי, נאמר לו כי ממשיכים בטיפולי הכימו באופן קבוע., אחת לשבועיים. (יורידו לו את ה oxiplatin)
שאלתי היא: כמה זמן אדם יכול לחיות עם כימו קבוע?
מה קורה אם הגוף מפתח עמידות לכימו? יש כמה טיפולים שאפשר להחליף?
מה יכולה להיות תוחלת חיים במצב כזה?
אבי בן 76 אבל במצב גופני טוב, עושה ספורט בקביעות, ולא הפסיק גם בתקופת הטיפולים.
אין מגבלת זמן קבועה,תלוי מתי הגידול יפתח עמידות לטיפול או לחילופין יופיעו תופעות לוואי שלא מאפשרות המשך טיפול.אם מתפתחת עמידות מחליפים את התרופות.
תודה דר הוברט.
וכמה תרופות יש בארסנל למחלה כזו?
שלומות,
ברצוני לשאול, בעלי בן 60 בריא בדרך כלל, עבר לפני שלושה שבועות וצת יותר ניתוח ברובוט, והסירו את הגידול (7 ס"מ) מהמעי הגס. מיום הניתוח ועד היום הוא פשוט לא מתאושש, הוא כל הזמן רוצה לישון, עייף, חולשה, לעיתים צמרמורות, תמיד קר לו, בקושי הולך, לא מתלהב לצאת קצת לשבת בשמש, ממעט לאכול, לא מעוניין לפגוש אנשים/חברים, ובתשע בערב רוצה רק ללכת לישון ... הרופא אמר לו שבועיים התאוששות ועוד מעט יהיה חודש.
האם ההתאוששות היא כזו ארוכה וקשה או אולי קרה בניתוח 'פשלה', או משהו עם המוגלובין???
בסי.טי. פאט אמרו שאין גרורות והוא נקי ואין צורך בכימי/הקרנות/טיפולים..
מקבל זריקות קלקסן בבטן.
תודה מראש,
שושי
הי שושי
קראתי את התשובה של הרופא ופשוט הזדעדעתי. למרות שעברתי ניתוח של פתיחת בטן והגידול הוצא במלואו, לקח לי הרבה זמן להבין שההתאוששות מאוד קשה, הרבה יותר ממה שאמרו לי הרופאים.
העייפות וחוסר החשק לדעתי קשורים במצב נפשי לא פחות מאשר בצד הגופני. הטראומה שאומרים לאדם - יש לך סרטן עם כל המשתמע ובבת אחת אומרים -הכול הוצא אין לך סרטן...הרבה יותר קשה לעיכול ממה שנדמה.
אז כן, החלק הגופני מחייב בדיקה אבל סביר להניח שאלה גם תגובות "רגילות", אם יש בכלל דבר כזה. אני סבלתי מעייפות של חודשיים וחצי אחרי הניתוח וכיום - 3 חודשים אחרי, עדיין ממש לא במצב תקין והדרך ארוכה ולא קלה.
יש בבתי החולים וקופות החולים מערכת תמיכה יפה ביותר, לא יודעת אם ביררת אבל כדאי מאוד. יש גם שיחות והתיעצויות.
מקוה שקצת עזרתי
בברכה
אירית
תודה לך על המשוב,
מבינה שההתאוששות היא לא קלה, ארוכה ויחסית קשה.
מקווה באמת שהכל יעבור ויהיה בסדר.
החלמה מהירה גם לך.
1.קודם כל צריך לשלול בעיה שניתנת לטיפל ,אפשר לקחת ספירת דם וביוכמיה בקופה ולוודא שאין חריגות משמעותיות.
2.אם יש צמרמורות המלוות בעלית חום לפנות למיון.
3.לתהליך ההחלמה קצב שונה אצל אנשים שונים והחלמה ארוכה יותר אין בה שום דבר חריג.במקביל אין ספק כפי שנכתב שלחלק הנפשי יש חלק לא מבוטל בתהליך
היום לקחו לו בדיקות דם וביוכמיה נקווה לטוב.
ושוב תודה
שלום לך,
אני צעירה בעשור מבעלך ואני אובחנתי ביום בהיר אחד (יותר נכון בלילה אחד ) כחולה בסרטן המעי הגס. הוכנסתי לניתוח חירום ....ויצאתי בריאה לדברי הרופאים...עוד בטרם הספקתי לעכל שיש לי סרטן כבר הודיעו לי שהכל בחוץ וניתן לי טיפול מונע (כימו בכדורים) אבל כמו שאמרה לי הרופאה המדהימה שלי (ממש לא בציניות) את עכשיו בריאה מבחינתי. אנחנו רק צריכים לדאוג שהסרטן אכן ישאר מוחץ לגוף.
הטראומה הנפשית גדולה לעין שיעור מהטראומה הפיזית - תוך שלושה שבועות כמעט ושכחתי את הניתוח (וזה ניתוח בטן מלא - ריץ-רץ כמו בסרטים) ....אבל הנפש נמצאת ביאוש...במתח...בחרדה נוראית (שהרי סרטן בתודעה שלנו זה מוות ) הכעס הוא עצום הדמעות זולגות מעצמן והמבט של האנשים ואמירות שכמעט מספידות אותך ....כל זה לא תורם להתרוממות הנפש.
בלי להיות פסיכולוגית גדולה (אני רק מורה) אני אישית הרגשתי שאני עוברת מעין תהליך התאבלות על החיים שהיו לי קודם....על ההנאות שאינן (סיגריה, סטייק טוב ושניצל חמים) ועל הפחדים החדשים שהן מנת חלקי. זה תהליך ארוך ומורכב...תני לו זמן תפרגני לו את ההתאבלות הזו ....החיים חזקים והוא יתאושש.
המשך חיים מדהימים
שלום.
malignant neoplasmof ascending colon
adenocarcinoma nos
ובכן ישנו גוש גדול במעי הגס העולה עם עכירות שומן סביבו.
הוחלט לתת לי 6 טיפולים לפני הסרת הגידול בניתוח ולאחר הניתוח להמשיך ב 6 טיפולים נוספים.
מטופל:avastin/campto/5-fu/lcv פעם בשבועיים.
pet-ct ראשון לפני טיפולים
קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגוש 7.5X5.5 ס"מ בפלקסורה הפטית עם הסננת שומן ובלוטות עד 0.7 ס"מ מסביב.
נודלים קטנים בודדים בריאות מתחת לרזולוציה של ה PET.
PET-CT שני לאחר 4 סדרות טיפולים.
הגוש בקולון הימני נסוג כ -70% בגודלו, עדיין קליטה פתולוגית גבוהה בגוש ב-1.6 ס"מ.
הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן.
נודלים ריאתיים בודדים יציבים.
שאלות:
1. האם נסיגה של 70% בגודל הגוש היא תוצאה סבירה והאם יש ללמוד מזה על סכויי החלמה?
2. כהכנה לניתוח הופסק הטיפול ב AVASTIN לאחר 5 טיפולים בלבד. האם זו החלטה סבירה?
3. לאחר הPET CT הראשון נאמר לי כי אם בPET CT השני הנודלים בראות יהיו יציבים סביר להניח שאין להם קשר למחלה. האם אפשר להגיד שזה המצב כעת?
4. "הבלוטות סביב הגוש ללא שינוי משמעותי בגודלן." האם ישנו סיכוי שגם כאן הבלוטות סביב הגוש אינם סרטניים?
1.התגובה לטיפול כימי טובה,אם כי הבראה היא תוצאה של כריתה מלאה של הגוש הגידולי.
2.אם הטווח של הניתוח הוא תוך שישה שבועות ,אז כן.
3.אם הם לא גדלו או קטנו או התרבו או נעלמו ,אז הסבירות היא שאין קשר למחלה.
4.לא נראה לי.
קודם כל מאחל לך הצלחה בניתוח, ההחלמה מהירה והמון בריאות.
אני בגילך ועומד לעבור בדיקת קולונוסקופיה בקרוב (בעקבות דימום שמופיע ונעלם מדי פעם).
רציתי לשאול אותך מספר שאלות ברשותך:
1. מה היו הסמפטומים שלך וכיצד התגנה הגידול?
2. האם אתה מעשן? סובל מעודף משקל? פעיל ספורטיבית?
3. מהם הרגלי התזונה שלך? (אוכל בשר, מזון שמן, צמחוני..? )
תודה מראש
דן
תודה רבה חבר.
דקסטר לך על זה. אל תזניח. אני מקווה שכבר עברת את הבדיקה בהצלחה וללא ממצאים חמורים.
הגעתי למצב שחברים ובני משפחה שאלו אותי למה אני חיוור. לאחר זמן רב פשוט הרגשתי ירידה בתפקוד עד כדי כך שכשעליתי 10 מדרגות הייתי מתנשף כמו אחרי ריצה ארוכה. כשלא יכולתי ללכת למרחקים קצרים "נזכרתי" ללכת לרופא.
בדיקת דם- המוגלובין 4.5 , לאחר סידרת בדיקות באישפוז וקולונוסקופיה נתגלה הגידול המעי הגס הימני.
אני לא מעשן, משקל נורמלי - BMI נורמלי לחלוטין, ואפילו לא ירדתי במשקל וגם עכשיו תוך כדי הטיפולים אני באותו משקל. הולך הרבה ברגל.
תזונה - אוכל הכל. בשר 1-2 פעמים בשבוע.
בהצלחה ותהיה בריא
שלום ד"ר הוברט
האם ידוע לך על הצלחות בשימוש בתרופה דקרבזין לסרטן המעי הגס וזאת אחרי כישלון קוי טיפול מקובלים תודה