שלום-
הוא לא לוקח כדורים לברזל דרך הפה.
לא ייתכן שזה נגרם מאכילת רימון הצואה השחורה?
אז מה האופציות האפשריות לטיפול- עירוי דם וקבלת ברזל דרך הפה? שתיהן יחד לעשות?
ולמי צריך לפנות? לרופא משפחה לאונקולוג?..
אני לא יודעת אם הוא ירצה ללכת למיון.. יש לו כבר 3 ימים צואה שחורה..
כמה זמן אפשרי להישאר במצב כזה?
האם מדובר במצב מסכן חיים באופן מיידי?
למה הדימום הזה קורה? האם פירוש הדבר שיש כבר גרורות בגופו מעבר לקיבה?
תודה.
שלום
לא נגרמת מאכילת רימון.
אם ההמוגלובין נמוך מאוד לערוי דם ,אם לא מאוד נמוך ניתן לתת ברזל או בערוי או בכדורים.
גם רופא משפחה וגם אונקולוג יכולים לטיפל במצב הזה.
אפשר לחכות עד שרמת ההמוגלובין יורדת משמעותית .
דמם ממערכת העיכול הוא מצב מסכן חיים.
אין משמעות הדבר שיש בהכרח גרורות.
המשמעות היא שיש לפנות לבדיקה ,בדרך כלל מדובר בטחורים ,אבל למי שהיה גידול במעי הגס בעבר צריך לבדוק ולוודא שאכן כך.
שלום רב,
אובחן אצלי גידול סרטני בלבלב . אני מעוניינת בשמות של רופאים המומחים בסוג זה של סרטן מבית החולים שיבא תל השומר או שאוכל לגשת אליהם באופן פרטי.
תודה
ממליץ על ד"ר אילה הוברט. במקביל חשוב שתשלבו רפואה משלימה/אלטרנטיבית.
שלום,
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
לפני יומיים הופיע אצלו צואה שחורה.
מה צריך לעשות? לפנות לרופא? זו תופעה טבעית של המחלה? מה זה אומר לגבי המחלה שלו? לגבי החמרתה אולי ?השלב בו המחלה נמצאת? התפשטות אולי? אולי לגבי החמרת האנמיה?
האם יכול להיות קשר בין הצואה השחורה לבין זה שהוא החל לאכול רימון לפני גם כיומיים?
צריך לקחת אותו לרופא דחוף? אונקולוג? לתת אספקת ברזל במקרה זה?
כי באינטרנט רשום שצורה שחורה זה לא טוב.
אודה לגבי קבלת מידע מה צואה שחורה אומרת לגביו, בהקשר למצבו, ומה עושים.
צואה שחורה משמעותה נוכחות ברזל בצואה
מקורו יכול להיות בכדורי ברזל ואם לא לוקח ברזל דרך הפה,משמעותו דימום ממערכת העיכול העליונה ,יש לפנות לבצוע ספירת דם בהקדם ואפילו משמעות הפניה היא הגעה לחדר מיון.
במידה וההמוגלובין נמוך יקבל ערוי דם ,וטיפול להפסקת הדמם.
אבי סובל מהמחלה לאחר שחזרה . יש גרורות בכבד ובריאות.לאחר שהווקטיביקס הפסיק להשפיע נאמר לנן לחכות לתחילת השנה בכדי לראות באם יש תרופות חדשות והיום קיבלנו בשורות רעות שאין שום טיפול מאושר שיכול לעזור. אני אשמח לקבל כל עזרה או רעיון נוסף שיוכל להציל את אבי.האם יש רפואה אלטרנטיבית שיכולה לעזור? שמעתי על תרכובת של צמחים,האם למישהו יש נסיון טוב עם זה?. נכון לרגע זו מצבן הפיזי יחסית טוב למרות שהוא חלש מכל הטיפולים אבל מתפקד והולך . אשמח לשמוע מכם עצה שיכולה לעזור.
כתובת המייל שלי:
ronen.cohen@motorolasolutions.com
בתודה מראש
רונן.
לצערי הרב רגורפניב לא נכנסה פעם השניה לסל התרופות,משמעות הדבר כי ניתן לקבלה דרך חברות ביטוח במסגרת ביטוח תרופות שלא בסל.
חברת באייר לא מספקת רגורפניב כטיפול חמלה . היו עד לפני כשנה מרכזים שחילקו טיפול חמלה אך המרכזים הללו נסגרו להכללת חולים חדשים.
שלום,אבי (בן 78) חלה בסרטן הלבלב. הוא החל לקבל (בינתיים פעם 1 בלבד... בפעם השניה בגלל תמונת דם ירודה הדבר לא התאפשר) טיפול כימותרפיה של גמזאר. יש לי כמה שאלות:
1) קראתי באתר של האגודה ובמקומות נוספים שניתן לקבל גם הקרנות. משום מה רופא המטפל לא הציע את האופציה הזאת. מה יכולה להיות הסיבה? (ב-pet ct לא נתגלו גרורות).
2) האם ידוע לך על הבדיקה CTC? הבנתי שהיא קיימת במקומות אחרים בעולם וגם בארץ יש חברה שמציעה אותה http://www.cancerhope.co.il/ הרעיון של "אונקולוגיה מותאמת" נראה מאד הגיוני...
המון תודה!
1.אם אין פיזור גרורתי אפשר לקבל הקרנה ,אבל ברוב המקומות היא ניתנת לאחר כמה חודשי טיפול כימי בכדי להיות בטוחים כי אין מחלה גרורתית .
2.עקרונית אני בעד רפואה מותאמת אישית,אבל יש לוודא כי השיטה המוצעת אכן אמינה ,כדאי להתיעץ עם האונקולוג המטפל על האפשרויות העומדות לפניכם.
אבי, בן 77, סובל מסרטן מעי גס עם גרורות בכבד ובריאות.מזה 3 שנים שהמעי נקי. לפני מעט יותר משנה החל טיפול בגרורות לאחר שעבר כריתה חלקית של הכבד שצמח חזרה נגוע. טופל כ 3 חודשים בארביטוקס +כימי שלא עזר . לאחר מכן טופל באווסטין + כימי. בתחילה הגיב טוב מאד לאווסטין ואכן הגידול הצטמק. לאחר תקופה נוספת הבדיקה העלתה כי אין שינוי במצב ובבדיקת הPET האחרונה מלפני שבוע, יש החמרה מסוימת. מאז תחילת הטיפולים ועד היום חלפה כאמור מעט יותר משנה. בשלושת החודשים האחרונים חלה ירידה חדה בתיפקוד. הפסיק לנהוג, נעזר בנו בהליכה וכד'. העייפות והתשישות לא חולפים. טיפול אחרון היה בתחילת דצמבר. האם סביר כי אינו מצליח להתאושש מהטיפולים? מה פרק הזמן הנדרש לחזרה לתיפקוד סביר מאז הטיפול האחרון? מה ניתן לעשות כדי לשפר את איכות החיים ? קיבל לתקופה של שבועיים סטרואידים שלא תרמו לתיפקוד. האם יש תרופות נוספות שניתן לתת והאם ניתן להסתפק בטיפול ביולוגי בלבד?תודה מראש על התשובה.
אתה מניח כי מצבו הינו משני לטיפול הכימי ,ושואל מתי הוא יתחיל להתאושש.אני מציעה לדבר עם האונקולוג המטפל כי אם אין מגמת שיפור במצבו למרות הפסקת טיפול ,יתכן כי מצבו הירוד משני למחלה ולא לטיפול.
ישנן כל מיני תרופות לשפר סימפטומים של מחלת הסרטן ,ואם סטרואידים לא עוזרים אפשר לנסות תרופות אחרות .בכל הנוגע לטיפול ביולוגי לבד רגורפניב ניתן לבד ללא כימוטרפיה .
שאלתי היא, מדובר על בעלי בן 60 שבאופן כללי הוא בריא , לפני כשבועיים התגלה אצלו גידול בקולונוספיה בגובה 10 ס"מ מפי הטבעת בגודל 7 ס"מ. בעוד שבועיים יעבור ניתוח להסרת הגידול ע"י רובוט, האם יש משמעות לכך שגודלו הינו 7 ס"מ? האם גודל הפוליפ הסרטני משמעותי?
אודה לך מאוד
שושי
מיקום הגידול הינו ברקטום ושם אנחנו שוקלים הקרנה לפני ניתוח,האם הוא נראה על ידי אונקולוג.?
גודל של 7 ס"מ הוא לא קטן ואני ממליצה מאוד לראות אונקולוג בשאלה של טיפול מקדים לפני ניתוח.
הניתוח להסרת הגידול הינו ב 16/1 והרופא ממליץ על הסרה ללא קרינה. וגם לאחר הסרת הגידול אמר הרופא שאין צורך בטיפולים כימיים.
אז מה? מסירים את הגידול וזהו?
מה הלאה?
תודה שושי
ניתן לחיות על תזונה הניתנת רק דרך הגגונוסטום.
הקאה לפעמים טיבעית ,היות ואני מניחה שיש אלמנט של חסימה בגללה הוכנס הגגונוסטום.