שלום רב
בשבוע האחרון אני סובל מיציאות מוגברות עם יציאה דמית
בהתחלה דם על כל האסלה ולאט לאט נעלם. כרגע יש לי גושים שחורים שאני לא יודע מהם. בנוסף יש לי הרגשה לא נעימה בבטן. אני בחור בן 38 שבדרך כלל מרגיש טוב ויציאות סדירות. האם אני צריך לדאוג מהתסמינים שמאפיינים את הסרטן מאי הגס. וללכת לבדיקות דחוף. או להמתין כמה ימים נוספים ואז לפנות ליעוץ?
היי... דק הוברט מה נשמע?
לא יודעת אם את זוכרת אבל ההודעה שלי למטה גם כן. . אמא שלי עברה ניתוח ועכשיו התגלה גרורה אחת הכבד והשניי הרופא לא מתייחס לזה כגרורה.לאמא שלי יש "מחזור" כבר חודש ימים בערך... השבוע יש לה תור לרופא ננשים.. האם יתכן שזה נגרם מהטיפול כימי והביולוגי שהיא עושה ויש שיבושים בגוף או שיש בעיה אחרת? שבוע שעבר עברה טיפול שלישי בלי בעיות תודה לאל והיא אמרה שהרופא ידע שיש לה עדיין דימום ובכל זאת עברה טיפול.
רק היום נודע לי שהיא הולכת לרופאת נשים אז יש מצב
שהרופא אמר לה ללכת והיא כל הזמן מסתירה את האמת נראהלי.בכלל מקרה תודה על הכל.
שלום
הטיפול הכימי משבש את המחזור ושכיח שהוא גורם לדמם וגינלי לא סדיר
בדרך כלל לא מדאיג וניתן להסדרה עם כדורים הורמונלים או גרידה
שלום רב, אני בת 42 אחרי כריתת תת מעי שלמה עקב 3 גידולים בדרגה 3 וטיפולי כימותרפיה, סיימתי לפני כ10 חודשים. מצרפת לך את הממצאים מהPET CT האחרון , האם יש סיבה לדאגה ומה הממצאים אומרים בעיברית פשוטה.תודה
חשד לחזרה של גידול בתוך המעי באזור הניתוח בעבר ,יש לבצע קולונוסקופיה כדי לברר.
קליטה באזור המפשעה קרוב לודאי על רקע דלקת ולא גידול ,אבל הרופא המטפל צריך לבדוק ולוודא שאכן מדובר בדדלקת
שלום רב, אני בת 42 אחרי כריתת תת מעי שלמה וטיפולי כימותרפיה, סיימתי לפני כ10 חודשים. מצרפת לך את הממצאים מהPET CT האחרון , האם יש סיבה לדאגה ומה הממצאים אומרים בעיברית פשוטה.תודה
בסרטן רקטום גרורתי לכבד ,אין הנחיה חד משמעית לגבי סדר הדברים
הקרנה וניתוח לרקטום וניתוח לכבד או צריבה לכבד.
ולגבי אופן הטיפול בגרורה בכבד ניתוח או צריבה ,אם כי פה יותר ברור שאם אפשר לנתח אז אנו מעדיפים לנתח על פני צריבה.
כל חולה מוצג בישיבה רב תחומית והאונקולוג הכירורג והמומחה לצריבה מחליטים ביחד מה אופן הטיפול המומלץ למטופל הספציפי המוצג בדיון.
1.כן
2.ככל שניתן לשפוט לפי הסמנים הטיפול אינו יעיל.
3.כן
4.לא ,תלוי מה ההדמיה תראה.
5.אין קשר בין ערך מסויים של הסמן וכניסה למצב מסוכן,הסמן רק מראה אם מחלה פעילה יותר או פחות ,הערך האבסולוטי אינו משנה כל כך.
ערך הסמן יכול לעלות למאות ואלפים ומצב החולה לא יהפוך בהכרח למסוכן.
שלום,
שאלתי בעבר בפורום זה לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
ראיתי תוכנית בטלוויזיה בה דובר על כך של קנאביס רפואי יש יכולות ריפוי בסרטן, במיוחד בסרטן קיבה.
האם נכון הדבר?
האם היית ממליצה לסבא שלי לנסות ולהשתמש?
אם כן אם למה? אם לא אז למה לא? אודה לך על הסבר קצר בנושא לכל אחת מהתשובות כי בטלוויזיה נשמע שזהו אמצעי ריפוי די יעל למרות שלא הוכר ברפואה עד היום.
אם כן אז היכן אפשר להשיג קנאביס רפואי? אולי אפשר שסבא שלי ישתמש בו באופן חלקי?
תודה.
אני לא מכירה יכולות ריפוי של קנביס בסרטן קיבה .
קנביס עוזר בהחלט לעידוד התאבון,שיכוך כאבים ועוד
במידה ויש הצדקה יש דרך לקבל אישור לקנביס רפואי דרך האונקולוג המטפל או המרכז האונקולוגי בו מקבלים טיפול.
אשתי בת 50 עברה לפני כחודשיים וחצי ניתוח CRS+HIPEC לאחר שהתברר שיש לה סרטן גרורתי כשהמקור הוא התוספתן. בניתוח קודם (בתחילת 2013) נכרתו השחלות והרחם וחלקים קטנים מהאומנטום ובניתוח הנוכחי נכרת האומנטום, פריטונאום, מעי גס ימני וחלקים מהמעי הדק וכמובן התוספתן.
לפני כחודש היתה חסימה חלקית ונפתרה בדרכים שמרניות בבית חולים. מאז יש כאבים עזים בעיקר בשעות הערב\לילה ובעיקר לאחר שאוכלת משהו קצת קשה בפרט אם יש בו קצת סיבים. בוצע לפני כשבועיים CT ונמצא שישנן מס' לולאות במעי הדק ובמעי הגס שיש בהן התעבויות של הדופן. בעקבות כך אשתי עברה בשבוע האחרון לתזונה נוזלית בלבד שמתבססת על אינשור+, אך זהו לא מצב שניתן להתמיד איתו לאורך זמן, בפרט שעכשיו היא מתחילה טיפול כימוטרפי בכדורי קסלודה.
אנא דר' הוברט עזרי לנו מה ניתן לעשות בנושא התזונה והאם התופעה הזו של ההתעבות\היצרות של המעי, צפויה לעבור עם הזמן. וגם אולי ניתן לעזור לה להיפתר .
שבוע טוב
דר' הוברט,מצורף צילום של הממצאים מבדיקת ה-CT.תודה על העזרה
לאחר ניתוח מסוג זה יש מקרים של בצקת של דופן המעי והפרעות ספיגה
מנסיוני אם זה אכן קשור לניתוח זה משתפר עם הזמן.
הדרך לעזור היא תזונה דלת שארית ודלה בסיבים כדי להקל על המעי .