מה האמינות שלה ?
באם קו"ח מאשרת אותה ?
היי...
אמא שלי בת 42 והיא עשתה ניתוח להסרת הגידול במעי הגס ב21.7 . לפני זמן קצר היא עשתה את ה pet.ct והיום קיבלנו תתוצאות שיש שתי גרורות ויש עוד 3 ממש קטנות שהרופא לא קורא להם גרורות הוא אמר שהן יעלמו עם הטיפול...איך השלוש נקראות? היא תעשה טיפול של חודשיים וחצי ואז pet.ct הרופא אמר לה 80% סיכויים מחלימים...כמובן שאמא שלי הרוסה היא בדיכאון ובוכה ואין לי מושג איך לנסות להרגיע אותה.
השאלה שלי הטע של הגרורות זה שצריך להקטין אותם ולעשות ניתוח? את יכולה לתת לי עוד מידע כלשהוא?
זה לא אומר שלב 4?
תודה על הכל!
גרורה זה אומר גידול? האונקולוג אמר שתי גרורות ושהוא רוצה לראות איך הן יגיבו לטיפול הכימי של חודשיים וחצי...גרורה מסוכנת כמו גידול?היא מתפתחת לגידול?
המעי הגס וכל שאר החלקים נקיים תודה לאל...זה כאילו שאריות של תאי הסרטנים? ולמה הרופא אמר לה שלב 3 ואת אומרת 4? האם הם אומרים דברים לחולים שירגישו קצת יותר טוב?וזה נכון שיש 80% החלמה? את יכולה להגיד לי מה אורך החיים?.
אני מקווה שבקרוב ימצאו לכל המחלות הארורות האלה תרופות שיגרמו לאנשים להחלים לגמרי...זה ממש לא קל מכל הצדדים.
אני מניחה שהמצב לא מי יודע מה הא? למרות שהרוב אמר לא להתייחס לזה שאין לזה משמעות.
למה אין מידע באינטרנט על השלבים המפורטים האלה?
אמי ביצעה בדיקה של דם סמוי בצואה התוצאה 2/6 מהו הערך הגבוהה ביותר המצביע על סיכון גבוהה ומה הערך הנמוך ?במידה ואמי לא פעלה ע"פ ההוראות (נטילת תרופות וחוסר הקפדה על תזונה מתאימה) זה יכל להשפיע על אימות הבדיקה? תודה אייה
שלום רב,
אמא שלי חולה סרטן . לפני שנתיים מצאו גוש במעיים בסיגמה , סרטן סוג3 בלי גרורות עברה קורס של כימוטרפיה של oxaliplatin+ lecovarin+ 5fu אחרי הפסקה של 3 חודשים התפתחו 2 גרורות בריאות ולימפה מגודלת באזור חזה, היתחילו קורס של irinotecan+ lecovarin+ 5fu, אחרי כ7 חודשים הוסיפו avastin במשך הטיפול גרורות הקטינו וגם לימפה ומרקר ירד עד 3.3 אבל עכשיו התרופות כנראה מפסיקות להשפיע כי מרקר עלה עד 18 וגם פתאום תפקודי כבד ldh עלה עד 680ו ggt עלה עד 47, אני מנסה למצאו משהו שיחזק אותה ואת הטיפול ויעצור גדילה סרטני, מה יכול להיות המשך הטיפול איזה תרופות? מה הוא טיפול אלטרנטיבי, רפואה משלימה? וגם אם ידועה עם מי אפשר להתייעץ בירושלים? תודה
שלום
אני שואל לגבי סבי- כבן 81, רקע של פנקראטיטיס כרונית, COPD ע"ר עישון.
גידול בלבלב ידוע בערך בחודש מאי - התגלה לאחר בירור ירידה במשקל וכחקסיה, וכן יציאה דרסטית מאיזון סוכרת - ערכי סוכר של עד 400. מזה שבועיים צהבת חסימתית. ערך בילירובין ישיר נוכחי - 19, בילירובין בלתי ישיר 5. ALP - 640, ALT - 174. בוצע ניסון ERCP - הפפילה זוהתה, אך לא הצליחו לצנתר את הפפילה, בוצע גם ניסון פריקט של גג הפפילה - גם אז ללא הצלחה.
בבית החולים שקלו PTC, אך הוחלט בשלב זה לא לבצע, עקב סיכון בפעולה וגם עקב חוסר רצונו בנקז חיצוני
אני רוצה לשאול - מהו לרוב המהלך הצפוי במצב כזה - הצהבת תלך ותחמיר אני מבין - אבל האם צפוי שתתפתח אי ספיקת כבד? במידה וכן תוך כמה זמן זה קורה לרוב מהופעת הצהבת? למה ניתן לצפות? האם נתקלתבמצבים דומים שמשאירים מישהו במצב כזה? יש לציין שבהדמייה לפני 4 חודשים הגידול הוגדר כנתיח- ללא פיזור משני - כת חזרו רק על ה- US גידול בגודל 3.5 עם הרחבהשל דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות וכן הרחבה של הוירסונג, הכבד נראה תקין.
ממה בעצם נפטרים חולים עם סרטן לבלב? האם לדעתך הפרוגנוזה עומדת על ימים או שבניקוז דרכי מרה ניתן היה להקנות זמן יותר ממושך ? (האם זה פרוצדורה שיכולה להאריך את החיים או רק מקלה על הצהבת?)
תודה על התשובה.
קראתי שבמצב זה של צהבת חסימתית עם חוסר ניקוז דרכי מרה, יש סיכון מוגבר לפתח כולנגיטיס, בשל הכוליסטאזיס.
האם נראה לך הגיוני/מקובל לתת טיפול אנטיביוטי מונע למניעת זיהום מסוג זה שעשוי להיות קטלני במקרה כזה ?
תודה.