שלום,
יש לי שאלה.
אצל סבא שלי יש בעיות במתן שתן- הוא כל 20 דקות הולך לשירותים, יציאת השתן איננה רצופה אלא עם הפסקות ויש לו גם כאבים באזור הבטן (הוא מתאר את זה כגירודים)- כאילו שמגרד לו באזור הבטן כל הזמן בפנים).
האם ייתכן שהתפתח אצלו בנוסף לסרטן קיבה גם סרטן הערמונית (כי היה לו ערך PSA 8.2 בבדיקות הדם האחרונות) או שייתכן וזו תופעת לוואי של סרטן קיבה?
יש לציין שהבעיות האלו עם מתן השתן הם כבר חצי שנה בערך, מראשית גילוי הסרטן קיבה לדבריו, אז האם ייתכן שזה קשור לסרטן קיבה והאם זה הגיוני שהתפתח לו גם סרטן הערמונית בנוסף?
למי צריך לפנות במקרה כזה? לאורולוג? לאונקולוג? למי?....
תודה.
שלום!
שמי מעין שטיינברג, בעלת משרד תרגומים.
בימים אלה מתורגמים מאנגלית שאלונים למחקר שייערך בקרב חולי סרטן.
על מנת לבדוק שהשאלונים מתורגמים באופן ברור וכתובים כראוי,אני מקיימת ראיונות עם קבוצת בדיקה - וכאן אתם יכולים לעזור.
התנאים להשתתפות:
• חולה/ת סרטן (עדיפות לסרטן הלבלב)• מעל גיל 18• שפת אם עברית• מכל הארץ
הראיונות הם ראיונות קצרים, הנמשכים כ-45 דקות, בפגישה פנים מול פנים.
יש לציין, כי חלק מהראיונות יתקיימו ספציפית ב-18 בנובמבר, במקום כלשהו במרכז הארץ (טרם נקבע). המשתתפים בפועל יקבלו החזרי נסיעות וכד'.
תהליך בדיקת השאלונים חשוב מאוד להצלחת המחקר העתידי.
אף על פי שההשתתפות בבדיקת השאלונים היא **לא** השתתפות במחקר עצמו, היא מסייעת לבניית המחקר, שבתורו עשוי בעתיד להועיל למטופלים.
כל מרואיין/ת בפועל יקבל 525 ש"ח עבור ההשתתפות (ללא קשר להחזרי נסיעות וכד').
למעוניינים/ות: info@maayan-trans.comאו (מעין) 054-4472493
תודה רבה,ורפואה שלמה!
מעין
אודה מאוד מאוד לעזרתכם.
יום טוב!
שלום
לאחר השנות סרטן לבלב (נודולים בריאות+הסננה רקמתית בבטן) עברה אמי 4 טיפולים כימים של ג'מזר+ציספלטין בנוסף לכדור ביולוגי טרסבה 100 מג הניתן מידי יום.
תופעות הלוואי היו קשות פעם אחת היא אושפזה בשל ירידה במלחים,חוסר תאבון קשה וירידה במשקל של 5 קג
בחודש האחרון הוסרה התרופה ציספלטין ואמא קבלה 2 טפולי ג'מזר אחת לשבועיים בנוסף לטרסבה.
מרקר ca19-9, לפני תחילת הטיפולים היה 70 אחכ עלה ל 85 ובשבוע האחרון ירד ל - 47.
האונקולוג שינה את הפרוטוקול הטיפולי לג'מזר אחת לשבוע בנוסף לטרסבה.לדבריו התוצאות מעודדות.
שאלתי היא מה מידת השפעתה של התרופה ציספלטין והאם הסרתה מהפרוטוקול הטיפולי עלולה לגרום להחמרה? האם לבקש לשקול חזרה לטיפול הקודם?
שאלה נוספת: האם תופעות הלוואי של ג'מזר הניתן אחת לשבוע קלות יותר בהשוואה לתופעות הלוואי של ג'מזר + ציספלטין שניתן בזמנו אחת לשבועיים?
תודה
שלום דר' הוברט
לפני כשבועיים בבדיקת אולטרסאונד התגלה לאימי מס' גידולים בכבד בגודל של 5.8 ס"מ בוצעו בדיקות מרקרים במרקר CEA יצא 1.29 ובמרקר CA19-9 יצא 3 ברצוני לציין שאימי בריאה בד"כ היא גם שמנה לאחרונה ובריאה לחלוטין ובנוסף נלקחה בדיקת דם ויצא עליה בבילירובין ועלייה בגמא GT וכנראה יש חסימה בדרכי המרה
שאלתי היא כמה אפשר להתעודד מהמרקרים?
ומה יכול להיות לה כי אין לה שום סימנים פיזיים של חולשה או עייפות והאמוגלובין שלה 13
הוחלט לעשות לה ביופסיה ואני בחרדה נוראית איזה עוד אפשרויות קיימות לחסימה בדרכי המרה חוץ מסרטן הרופא אמר שאין לה אבנים בדרכי המרה
שלוםלסינדרום FAP המאופיין במספר רב של פוליפים במעי הגס ,יש גם מאפיינים נוספים בין הייתר ,התופעה בעין שנמצאה אצלך.לא לכל מי שיש CHRPE יש FAP אבל לאור הסיפור של בריחת הצואה ,אני מסכימה במאה אחוז עם מי שהפנה אותך לברור גסטרואנטרולוגי
מדוע אי אפשר להסיק מתוך ה-CEA דבר על התפתחות הסרטן והוא רק מדד השוואתי? הרי ערך 0.73 הוא ערך די נמוך שאמור להגיד לנו משהו בכללי לא?
גם בלי השוואה לא?
ואם ערך ה-CEA הוא השוואתי איך עוד אפשר לבדוק את התפתחות הגידול? בדיקות כלשהם..? אילו?