בפענוח שלאחר C.T בטן נכתב שבלבלב ישנם מס' נגעים ציסטיים מוגדרים היטב בקוטר עד 19 מ"מ בעלי סמיכות נוזלית בראש הלבלב והסתכלות על C.T עמוד שידרה שנעשה ב2011 ו 2012 היו קיימים אך לא מצויין מה היה הגודל אז.בכליות ישנם מס' ציסטות זעירות.שאלתי ייתכן ומדובר במחלה פוליציסטית שע"פ הבנתי הציסטות הן לא גידוליות והן קיימות באיזורים שונים בגוף או ייתכן ומדובר על פסאודו-ציסטות?לגבי מבנה הציסטה האם ניתן לאבחן ב-C.T את סוגי הגידולים הציסטיים (בעלי מבנה פיפלארי,מבנה סולידי,תאים מצפים עמודיים ,ציסטדנומה וכו')או שחייב לבדוק את הנוזל לצורך האבחנה?אני מצטערת שלאחרונה אני פונה די הרבה בפורום פשוט אמי בעלת שמחת חיים מתפקדת ב"ה בסדר חוששת מאד מהתערבות פולשנית ומעדיפה להתעלם מהנושא וכדי להרגיע את עצמי אני נעזרת במידע הקיים באינטרנט ושואלת בהתאם.עמך הסליחה
שלום,
אבא שלי ז"ל נפטר לפני כחודשיים מסרטן במעי הגס בגיל 50
אני בת 26, רציתי לדעת מאיזה גיל מומלץ לי להבדק ובאיזו תדירות?
תודה מראש.
הרופאת משפחה אמרה לי ללכת להבדק מגיל 32 אני יודעת שמגיל זה אעשה את זה כל שנה לא אכפת לי.
אמי בת 42 ואני בת 22.
שלום
אבי חולה בסרטן לבלב שהתפשט לכבד, ריאה ימנית ולצלעות
כרגע הוא מאושפז עם צהבת ומיימת
לא ממליצים לו להכניס נקז מפאת הסיכונים
האם יש דרכים להירפא מכך או שזה כמו שהרופאים אומרים וזה עניין של שבועות עד שזה נגמר?
תודה מראש
יש לי 2 שאלות:
סיפרתי לך בעבר שלסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה.
הוא עבר טיפולי קרינה ומצבו השתפר מאוד והוא כבר מצליח לאכול הרבה יותר טוב.
שאלותיי הם- 1. ידוע לך לכמה זמן טיפולי הקרינה בערך משפרים את ההרגשה במקרה שלו ביחס לגילו?
2.בנוסף דיברתי עם רופא המשפחה שלנו והוא אמר שאפשרי שגידולים סרטניים אצל אנשים בגילו של סבא שלי יתפתחו לאט. האם זה אכן קורה במקרה של סרטן קיבה אצל אנשים בגילו? כי קראתי כתבה באינטרנט בה היה כתוב שמשך החיים לאחר גילוי סרטן קיבה הוא 4-6 חודשים.
תודה.
במקרה של סרטן רקטום שלב 3, מה הסיבה לניתוח לפני כמותרפיה ולפני הקרנות?
מתי נותנים 5fu דרך פורט, ולא קסלודה?
שלום ותודה מראש.לאמא שלי לפני חודש לערך התגלה בגילוי מוקדם שאת השד. בטרם עברה ניתוח התבקשה לבצע בדיקת US בטן והתשובה היתה תקינה פרט להרחבת CBD עד 15 מ"מ. בוצע CT עם ובלי חומר ניגודי והרעיון היה לשלול תהליך כבדי משני, בבדיקה הכבד הודגם בגודל תקין והכן הלבלב הודגם תקין ללא SOL.אך הביע היא כי קיימת הרחבה של ה CBD וכן נצפתה הרחבה מתונה של העץ המרתי התוך כבדי ואין לשלול תהליך אמפולרי.לא נצפו התסידויות או אבנים מסוידות לאורך הCBD.הרופאה של אמא שלי התקשרה וביטלה בדחיפות את הניתוח מתוך צורך בהול לברר את הממצא. על פניו נראה כי המערכת תקינה מה משמעות הממצא הנוכחי??נסתי לדלות פרטים מהרופאה אך הגעתי למבוי סתום, אף היא לא ממש יכולה לענות לי על הבעיה.יש לציין כי לפני עשרים וחמש שנה לערך אמא שלי עברה כריתת כיס מרהלתשובה מהירה אודה.