שלום רב,
אני לא יודעת אם אתה זוכר (רשמתי פה פעמיים) אבל אמי בת 41 חולה בסרטן מעי הגס.
לאחר בדיקות מרובות התקבלו תוצאות:
גידול חלקית חוסם בגובה של 13 ס"מ מפי הטבעת.
אבחנה:
colon and rectum adenomatous polyp.
ca of sigmoid .
סיכום והמלצות: ניתוח עוד שבוע. יהיה צורך בסימון גידול לפני ניתוח.
ממה שהבנתי מאמא שלי יהיה לה סטומה לא יודעת לכמה זמן. הגידול נמצא רק במעי הגס.
האם תוכל להסביר לי בשפה הפשוטה מה כל זה אומר? חשבתי שפוליפים לא יכולים להיות גידולים סרטנים אני לא יודעת הכל מבלבל..ובדף אחר רשום קרצינומה גם..ועם כל המדע המשוכלל שיש לנו היום למה אי אפשר לדעת מה השלב של הסרטן??
והאם לאישה בת 41 שיש אנמיה (כבר אין לה) הרופאים לא אמורים להפנות לבדיקות לבירור אם יש סרטן במעי הגס?
ושמעתי שיש שני סוגים שונים של ניתוח, האחד שפותחים את הבטן והשני עם החורים הקטנים, הרופאים בוחרים את סוג הניתוח או שזה החולה?
תודה מראש!
ותשמע ממני הרבה אני רק מקווה שיהיו בשורות טובות. אמן.
מצטערת שאני חופרת כל כך....לא קיבלתי תשובה בנוגע לנשים מעל גיל 40 שיש להן מחסור באנמיה והיו בבית החולים לא צריך לעשות בדיקות כדי לראות אם יש סרטן במעי הגס?
ובנוגע לשאלתך, אני מצרפת תצלום סיטי ואת הביופסיה.
אם תוכל להגיד לי בקצרה מה כל הדברים האלה אומרים, אם תוכל להגיד לי על סמך הממצאים ששלחתי מה יש בדיוק לאמא שלי?
אני מאד מודה לך על הכל! באמת תודה מכל הלב!
אני מצטערת שזה חתוך כזה אבל אני מקווה שמבינים.
בנוסף...
רשמו לסבא שלי 10-12 מפגשים לשם טיפול בקרינה.
זה מספיק- זה לא קצת? בדרך כלל נותנים הרבה יותר לא? או שזה המינון במקרה של סרטן קיבה? או שזה בגלל גילו?
הבנתי גם שכשעושים קרינה צריך לעשות בדיקות דם. כל כמה זמן הוא צריך לעשות בדיקות דם ולמה הוא צריך לעשות בדיקות דם?
האם כדאי לו להתאשפז בבית חולים במהלך טיפולי הקרינה והאם הם גורמים לתחושת עייפות מאוד מאוד גדולה? כי משך הנסיעה לבית חולים באוטו היא 40 דקות.
תודה.
שלום,
לסבא שלי בן 86 התגלה סרטן קיבה כשהגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקרדיה.
כבר התייעצתי איתך פה בעבר בפורום, ודיברתי עם כירורגים לגבי אפשרויות של ניתוח ואמרו לי שזה אפשרי אך הוא אדם מבוגר ויש לו מחלת לב ולחץ דם ובעייה בכליות, למרות שכל עוד הגידול לא התפשט זה אפשרי.
לגבי טיפול כימי ביולוגי- האונקולוג לא המליץ על הטיפול הזה ונראה שטיפול כזה יכול להזיק מאשר להועיל, בגלל תופעות הלוואי לאדם מבוגר בגילו (אינני יודעת אם כל התרופות)
האונקולוג המליץ על קרינה.
שאלותיי הן:
1. האם קרינה לבדה יכולה לרפא או להאריך חיים של אדם בגילו שיש לו סרטן קיבה? אם כן בכמה זמן להאריך חיים בערך?
2. מהי למעשה מטרתה של הקרינה? האם בעקבות טיפולי הקרינה זה יקל לו על קשיי הבליעה?
3. הכירורג המליץ לשים לו תותב להקלת קשיי הבליעה. האם לשים לו תותב או שזה מספיק קרינה? האם אפשר גם לשים תותב לאחר טיפולי הקרינה? האם רק תותב מקל על הבליעה?
4. האם כל התרופות הביולוגיות והכימיות עשויות להזיק לאדם בגילו לאור המחלות שתוארו אצלו?
5. אם הוא ייעשה קרינה הוא יוכל לאחר מכן לעבור ניתוח והניתוח יהיה קטן יותר כי הגידול יהיה קטן יותר וגם הניתוח יהיה פחות זמן ומשך זמן ההרדמה יהיה קטן יותר? האם כבר לא יהיה צורך בכריתה מוחלטת של הקיבה? האם גם סוג הניתוח יהיה שונה?
6. מה הסיכוי שקרינה תפגע בתאים חיים ומה הסיכוי שגופו יבנה מחדש את אותם התאים בשל גילו היות והמערכות בגילו בוודאי יותר איטיות ופחות פעילות?
7. האם בכלל כדאי לו ללכת לטיפולי קרינה אם קיים הסיכון לפגיעה בתאים בריאים והאם הנזק לא עולה על התועלת? האם לא כדאי לו להישאר בלי טיפול?
8. האם קרינה לבדה יכולה לרפא סרטן קיבה?
הנני בת 30 עם היסטוריה של נון הודקינג לימפומה במדיאסטינום, ברמיסיה מזה 3 שנים. לאחרונה לאחר כאבי בטן גילו אצלי קיב גידולי בקיבה בגודל 5 מ"מ ואובחנתי עם אנדוקרצינומה רינג סל, שלב 2 t3no כאשר לא ידוע כרגע על גרורות, מאחר והפט יצא תקין (ולא קולט את הגידול) וטרם נותחתי. התחלתי טיפול לפני שבוע -פולפוקס.
אני מאוד בלחץ מאחר שאני קוראת שהפרוגנוזה מאוד לא טובה - שרידות של 5 שנים 30%, אך אינני יודעת האם המידע מעודכן.
רציתי לדעת האם אני נמצאת בשלב יחסית התחלתי? והאם יש עוד סיכוי לריפוי מהמחלה? אשמח לתשובה מהירה
המון תודה
האם אפשרי לקבל הסבר לחלק שלהלן מהבדיקה הפתולוגית:
The tumor cells do not stain for CD56, TTF and CD57 Immunostain for CD57 highlighted infiltrating immune cells.Immunostain sections : the tumor cells do notstain for CK7, CK20, synaptophysin, chromogranin or NSE. Most of the tumor cellsstain for Ki67.
האם לדעתך לפי תאור זה יש צורך בטיפול כימותרפי? למרות שהבלוטות נקיות לגמרי?
תודה רבה מראש!
שלום
אמי שנתיים לאחר ניתוח וויפל ושנה וחצי לאחר כימותרפיה והקרנות (סרטן לבלב לא גרורתי שהוסר בשלמותו).
במקביל בבדיקת סיטי שגרתית נצפו קשרים זעירים בריאות,הרדיולוג והאונקולוג בדקו את כל הסטוריית בדיקות הסיטי ומצאו שהקשריות הראתיות נמצאות כבר זמן רב אצל אמי ללא שינוי משמעותי בגודלן,האונקולוג החליט לבצע מעכב סיטי כל שלושה חודשים ומעקב מרקרים ובדיקות דם .בסיטי האחרון (לפני שלושה חודשים) לא נראה כל שינוי בקשריות הראתיות.
בבדיקת המרקרים האחרונה שבוצעה המרקרים ca125 וגם cea ,תקינים וכן כל שאר בדיקות הדם תקינות.
מרקר ca19-9 עלה מ40 (לפני שלושה חודשים ) ל -70. אמי מרגישה טוב ולא ניכרים כל סימנים חיצוניים .
מה דעתך? האם זה שלב בו מקובל להתחיל טיפול? או יתכן שמדובר בעלייה חד פעמית . (יש לציין שלפני כשנה קפץ המרקר ל 90 באחת הבדיקות ולאחר חודש חזר לרמתו הקודמת).
תודה על התשובה