שלום רב
אני 3 חודשים אחרי ניתוח של הוצאת שחלות(בשמאלית היה גידול )היתה כריתה של הרחם והאפנדיציט .pet ct שנעשה אחרי הניתוח לא הראה דבר קולונוסקופיה שנעשתה אחרי הניתוח תקינה
מה הטיפול בהמשך????
לאיזה אונקולוג פונים?גניקולוגי?? דרכי עכול???
גילי הוא 66
בתודה מראש
שמעתי על טיפול קרינתי SIRT לגרורות בכבד ממקור המעי הגס יש לי גרורות קטנות בשתי האונות הנתיחות כרגע לא מומלצת האם הטיפול יעיל מנסיונך?אם יש גולשים שעברו את הטיפול הנ"ל וראו שיפור במצבם מוזמנים גם לענות וכן האם יש כיסוי מבחינת קופות החולים כי גם על זה הדעות חלוקות.
לד"ר הוברט המכובדת שלום רב,אמא שלי, בת 86, החלה לעבור סדרה של טיפולים הכוללים:AVASTIN+FOLFOX במחזוריות של שבועיים. זאת עקב שתי גרורות בכבד שנתגלו לפני חודשיים וחצי לאחר גידול סרטני במעי הגס. עד כה עברה 3 טיפולים.לאחר הטיפול השני נמצא בבדיקות דם שהמרקר CEA היה: 37, וזאת ,לאחר שאותו מרקר היה לפני הטיפול 60.1- האם זה אומר שהטיפול יעיל? עליי לציין שכל בדיקות הדם והשתן שהאונקולוג הורה לבצע תקינות.2- היא צריכה- לדעת האונקולוג- עוד לפחות שלושה טיפולים ואחר כך יעשו לה הערכה מחדש לגבי מצב הכבד. האם נהוג להמשיך את הטיפול באותו מינון או שמפחיתים אותו במידה ויגלו שהסמן CEA ממשיך לרדת או שמשנים את הטיפול או שעושים הפסקה?3- האם ניתן להסיק שבעקבות ירידה בערכי המרקר גם הגרורות מצטמצמות?4- מה ניתן לעשות לגבי עליה בלחץ הדם בעקבות מתן AVASTIN? הערכים של לחץ הדם גבוהים במיוחד בבוקר ולקראת ערב.רופא המשפחה רשם לה NORMOPRESAN לפי הצורך אך גם לכדור הזה יש תופעות לוואי וביניהם עצירות ונימנום.בתודה מראש
שלוםהאפשרויות הטיפוליות הן אוקסליפלטין או ציס פלטין או אירינוטקאן או אברקסאן.המחקר של ביוקנסל סגור כרגע בהנחה שיפתח שוב מיועד לחולים עם גידול מקומי לא נתיח הזרקה ישירה של תרופת המחקר בשילוב עם כימוטרפיה.
בהמשך לתשובתך כמה שאלות:1. מהו הטיפול המקובל (אם יש בכלל) לאחר מחזור של 12 טיפולים? האונקולוג אמר כי צריך לעשות הפסקה ואחר כך ייבחן טיפול המשך.2. מהו משך החיות במצבה (ללא ניתוח, עם נסיגה קלה לאחר הטיפולים)3. לאחר 8 טיפולים בוצע סי טי ובדיקות דם למרקרים: CEA-3.50 ng/ml, CA-19-9 1242 U/mlמה משמעות התוצאות?4. האם יש בהמלצתך מחקר חדש או טיפול ניסיוני אשר יכול לעזור לה?
מודה מראש על תשובותיך.ניקי
שלום ד"ר הוברט,
אימי עברה בדיקת CT בשבוע שעבר לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב, היא הופנתה על ידי הגסטרולוגית לביצוע בדיקת ה CT בלבלב עקב בדיקת אולטרה סאונד שבה נמצא חשד "הלבלב בגודל תקין, בראש הודגם אזור אקוגני לא מוגדר היטב בגודל כ 2.5 ס"מ כמו כן קיימת הרחבת הוירסונג לכל אורכו ברוחב עד 3.5 מ"מ יש המלצה להמשיך בירור על ידי EUS עם ביוםפסה,כאמור היום היא קיבלה את תוצאות ה CT , להלן התוצאות :
ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן בלי ועם חומר ניגוד IV
(. מים 1000 CC ב מדולל TELEBRIX של35 CC ) PER.OS ניגוד חומר +
טכניקה: בוצעה סריקה של הבטן והאגן בפרוטוקול כבד ולבלב תלת פאזי עם חומר ניגוד פומי.
הבטן עליונה נסרק ה בחתכים דקים לפני ואחרי הזרקת 100סמ"ק של חומר ניגוד תוך ורידי
ובשלבים העורקי והפורטלי .
סיבת הפניה : לשלילת ממצא פתולוגי בלבלב .
אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה .
מעבר בית החזה בטן –איוורור בסיסי הריאות תקין .
כבד :תקין בגודלו ומרקמו הומוגני . אין עדות להרחבה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיים .
כיס מרה: בגודל תקין ללא עדות לאבנים סידניות .
טחול: בגודל תקין ומרקמו הומוגני .
לבלב : במבנה תקין . לא הודגמו תהליכים סולידיים או הרחבה משמעותית של צינור הפנקריאטי .
אדרנלים : ללא ממצא פתולוגי .
כליות: בגודל תקין ללא אבנים , הידרונפרוזיס או גושים , נפרוגרם תקין .
רטרופריטונאום : ללא עדות להגדלת קישריות לימפה .
מעי הדק: עד כמה שניתן לראות ללא עיבוי דופן ,נגעים סולידים או הפרעה חסימתית .
מעי הגס: עד כמה שניתן לדון דפנותיו תקינים , ללא תהליכים מוקדיים בתוכו .
מבני האגן: כיס השתן תקין .
אברי המין הפנימיים: במבנה וגודל תקינים .
אין עדות לנוזל חופשי בבטן או באגן .
אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים באגן ובמפשעות .
מבנים גרמיים ללא עדות לתהליכים הרסניים בשלד הנסרק .
מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה .
התרשמות: ללא ממצא פתולוגי חריג בבטן ובאגן .מה אומר המשפט בבדיקה : "מוקד סקלרוטי קטן בעצם כסל ואצטבולום השמאלי , יכול להתאים לאי-קומפקטה "
האם יש צורך בביצוע בדיקת EUS עם ביופסה?
בתודה,חן
שלום,
לסבא שלי יש סרטן קיבה, בן 86, ואני מאוד מבולבלת באיזה שלב לספר לו על המחלה אם בכלל.
האישור על המחלה התקבל מלפני שבועיים, כשהוא סובל מקשיי בליעה מחודש מאי.
1. האם כדאי לי לקחת אותו עכשיו לרופא שיספר לו על המחלה, או אפשר לחכות עם זה זמן מה ולקחת אותו כשנראה שהוא לא מרגיש טוב- כי כרגע הוא עוד מרגיש בסדר..יש לו רק קשיי בליעה וזה רק השלב ההתחלתי (לפי דברי הרופאים או 1 או 2)...
2. אם הוא יתחיל לקחת כימותרפיה ברגע שהוא כבר ירגיש לא טוב זה משנה מבחינת אורך החיים שלו? האם כדאי לקחת כימותרפיה כמה שיותר מהר? אם הוא יקח כימותרפיה בשלב מאוחר יותר כשירגיש לא טוב זה יקצר לו יותר את אורך החיים?
3. מי צריך לספר לו על המחלה?
תודה.