קצת רקע לפני השאלה
אבי בן 69 אובחן לפני כשבעה חודשים עם סרטן קיבה שלב 4. כרגע מקבל טקסול כבר 3 חודשים לאחר 4 חודשים של קו ראשון קסלודה וציספלטין. עשה סיטי (לא PET אלא עם חומר ניגודי) ובדיקות דם (Tumor Marker) לפני כשבוע. הסיטי מראה כיווץ של בלוטות הלימפה הנגועות מ 1.4 ס,מ ל 0.6 ס"מ, כמו כן הגרורות בריאות נשארו באותו גודל מאז הסיטי הקודם לפני כשלושה חודשים. בדיקות הדם מראות ירידה בסמנים (Tumor Marker) מ 12,000 לפני כשלושה חודשים ל 850. לא ידוע על גרורות נוספות באיברים נוספים (לפחות לא זיהו בסיטי).
לאחר כל הרקע הארוך, השאלה היא האם הכימותרפיה משפיעה על פריכות העצמות או חושפת את המטופל לשברים בקלות רבה יותר מאשר אדם בריא?
אני שואל זאת מכיוון שכרגע אבי סובל בעיקר מסדק בשתי חוליות בגב שאין לי מושג איך הוא נגרם (זה קרה לפי כשלושה חודשים) סיטי ממוקד בזמנו לא הראה גרורות באיזור של הסדק.
ובימים האחרונים יש לאבי סדק או שבר בצלעות שגם לא ברור איך נגרם. מדובר על אדם שמעולם לא היו לו בעיות גב או שברים למינהם.
האם הכימותרפיה יכולה לגרום ליתר רגישות לשברים בעצמות? או שמא מדובר על גרורות שהסיטי פשוט לא מצליח לקלוט (למרות השיפור בבדיקות)?
תודה
תודה על התשובה
נתון נוסף הוא שבגלל שהכימותרפיה גורמת לכל אוכל שנכנס לו לפה לטעם של מתכת - הוא כבר חודשים אוכל רק דייסת סולת... אבל ממש רק את זה. אולי זה איך שהוא קשור..
בכל מקרה, האורטופד נתן לו תוספת קצליום.
תודה שוב
שלום רב
אבי נפטר לפני 21 שנים מסרטן הקיבה והושט. היום אני בת 40 ורציתי לדעת:
א. האם המחלה תורשתית?
ב. האם עליי לעבור בדיקה מוקדמת לאיתור ומניעה ואם כן איזו,מתי וכל כמה שנים?
ג. האם יש קשר בין סרטן זה לסרטן המעי הגס באיזשהו אופן?
תודה תודה
רונית