בעלי בן 63 אחרי ניתוח "וויפל" בהתאם לשיחה עם אונקולוג נאמר לנושהסירו ראש לבלב חלק מהתריסריון חלק מהקיבה, חלק מהמעי הדק ואת כיס המרה כמו כן 2 בלוטות ואמרו שהשוליים נקיים.
נאמר לנו שהוא צריך לקבל טיפול כימותרפי בשם ג'מזר פעם בשבוע במשך 3 שבועות ושבוע מנוחה כך במשך חצי שנה. (הוצע לנו גם להכנס למחקר קליני ולקבל כדורים בנוסף)שאלתי היא האם ג'מזר תרופה מוכרת בנסיבות אלו. איזה תופעות לוויוהאם לפני הטיפול לא צריך לעשות פ.סי.טי לוודא בברור שאין גרורותוהאם התרופה לא תעשה נזק במקום אחרכמו כן מה באשר למחקר הקליני
שלום רב,
שמעתי שישנו חיסון הניתן לחולי סרטן המעי הגס לאחר כריתת הגידול.
האם נכון? ואם כן, עבור מי מתאים והיכן מקבלים פרטים מפורטים
תודה על המענה.
האם מתאים לחולה שעבר כריתת הגידול, דרגה 3, עבר טיפול כימותרפי וכרגע מוגדר כבריא - בבדיקת קולונסקופיה לא נמצא כלום. כרגע במעקב
האם חיסון זה ימנע הסיכוי להופעת הסרטן שוב, במקומות שונים?
דוקטור שלום רב.
לפני שנה וחצי אימי עברה ניתוח וויפל, הקרנות וכימוטרפיה. לאחרונה היא סובלת מכאבים חזקים בבטן. בתוצאות הסי טי האחרון לא נמצאו גושים, אולם יש "בתי השחי עם בלוטות זעירות, שינויים פברוטיים בפסגות הריאות, המדיאסטינום עם בלוטות קטנות עד 10 מ"מ, גוף וזנב הלבלב אטרופיים עם הרחבה קלה של הווירסונג, בצקת והסננה סביב איזור הניתוח בבטן הימנית, אין לראות גושים, מיימת בבטן, כליות מסובבות על צירן".
שאלותי הן:
1.האם המיימת גורמת לכאבי הבטן הבלתי נסבלים?
2.מה עם הבצקת וההסננה מסביב לאזור הניתוח?
3.מה עם הבלוטות הקטנות? האם זו התחלה של חזרת הסרטן?
4.מה הפיתרון לכאבים?
תודה רבה מראש על תשובתך. סימה
לאימי בת ה-85 נעשתה פעולת ERCP , לפני כ-4 חודשים, ונאמר לנו שצריך להחליף את הצינורית בערך כל 3 חודשים, מצבה יציב ,אין חום ,צהבת, או כאבים. האם חייבים להחליף את הצינורית בכל מקרה? בכל זאת פעולה פולשנית עם סיכון מסויים?
תודה.
שלוםאני מבינה את הרצון לחסוך פרוצדורה חודרנית עד שממש לא צריך ועקרונית מסכימה אתכם,מצד שני יש לזכור כי כשהסטנט נחסם יש זיהום בדרכי המרה וצריך אנטיביוטיקה דרך הוריד באשפוז ואת זה מנסים לחסוך דרך החלפה מתוכננת.
שלום
אמא שלי (בת 66 ) עברה קורס כימוטרפיה אחרי ניתוח על מעי גס -סיגמה ואחרי 3 חודשים שהיא סיימה את הקורס (5fu+lecovarin+oxaliplatin) בבדיקה ct גילו גרורות בריאות ולימפה היא התחילה קורס חדש אותו דבר ובמקום oxaliplatin את irinotecan והרופא אמר שיוסיף עוד תרופה אבל איזה בדיוק הוא יגיד אחרי בדיקה גנטי של גוש
אחרי בדיקה התברר שיש מוטציה אז ארביטוקס לא עוזר והוא חושב על אווסטין ,אמא שלי עברה כבר 2 טיפולים ורופא אומר שלא חושב ,בגלל הגיל ובגלל המהירות שסרטן חזר , שאווסטין יעזור שזה תרופה מסובכת , אני לא מבינה אווסטין זה תרופה ביולוגית ואם ארביטוקס לא מקובל ,למה גם אווסטין אי אפשר לקבל, מה דעתך אם הרופא צודק שאווסטין תרופה לא טובה ? אם ידועה משהו על תרופה zaltrap ? תודה מראש
תודה על התשובה
אמא שלי עברה קבר תיפול שלישי והרופא לא מוסיף שום תרופה נוספת הוא אומר שאבסטין -היא התרופה מסובכת , האם הוא צודק?
אם זאלטראפ מאושר בישראל ו אפשר לקבל אותו?
לאמא שלי המרקרים cea=66 ו ca 125= 53 וזה לפני טיפול אבל שחלות בלי פטלוגי אז שאלה המרקר ca 125 על מה זה מציין?