שלום,
אני בן 50, ולפני כ-7 שנים הייתה לי חסימת מעיים שנבעה מדיברטיקוליטיס.
האם עליי לחשוש ולהיבדק באופן מיוחד לגילוי סרטן המעי הגס. במילים אחרות, האם אני בקבוצת סיכון גבוהה יותר?
תודה רבה,
האבחנה היתה :סרטן מעי גס שלב 3
נותחתי וסיימתי זה עתה כימותרפיה
לפני הניתוח CEA היה 2.6 , היום עשיתי בדיקות דם וה CEA 4.21
מה משמעות הדבר ? האם הסרטן חזר ?
בתודה
שלוםישנן עליות קלות בCEA שאינן משניות לחזרה של המחלההייתי ממתינה מעט וחוזרת על הבדיקה בדרך כלל בסוף הכימוטרפיה מבצעים הדמיה חוזרת (CTׂ)ואני מניחה שירגיע אותך
בס"ד
לאמי בת 66 גילו סרטן בלבלב עם גרורה בכבד והופנתה לכימותרפיה.
מצבה הגופני טוב
כמה משמעותית הארכת החיים של הפוליפרינוקס לעומת הגמזאר
ולחליפין כמה משמעותית הירידה באיכות החיים ותופעות הלואי
שאלה לד"ר הוברט
בהנחה שהמטופל בריא בשאר המערכות איזו גישה עדיפה:
להתחיל בגמזאר ולעבור לפוליפירינוקס רק אם לא מועיל או להתחיל ישר מפוליפירינוקס?
אני סטודנטית שנה ג,
עבור עבודת מחקר שאני עורכת.
אשמח אם תוכלו להקדיש מספר דקות מזמנכם ולענות לי על השאלון הבא:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENiYzBJdHBBV3hrc0x1SDlPeXg5cWc6MQ
בעלי בן 52 עבר לפני חצי שנה ניתוח להסרת גיסט מהקיבה.כרגע אין צורך בניתוח אלא מעקב בלבד.שאלתי היא כל כמה זמןצריך לעשות סיטי, ביצענו כבר סיטי לפני הניתוח ושלושה חודשים אחריו. אונקולוג אחד הימליץ לחזור על הסיטי אחרי 4 חודשים והשני הימליץ כעבור שנה ! מה ניראה לך נכון? כמובן שהחשש שלי נובע מהקרינה הרבה שכרוכה בסיטי מול הגילוי המוקדם ,במידה ויש . אשמח מאוד לקבל תשובה. תודה.
שלום רב
אני סובל מדרמטומיוסיטיס שנתגלה במקביל לגילוי גידול במעי הגס . נותחתי ב-3.2010 ועברתי כימו . במקביל קבלתי פרדניזון במינון יורד (כיום 0) פלקוניל (כיום 0) ומתוטרקסאט (כיום 10 מג לשבוע) .אני במעקב אונקולוגי ועד היום אין מימצא חשוד . לגבי הדרמטומיוסיטיס - כרגע רגוע , ללא תופעות נלוות .
לאחרונה בצעתי "בדיקת נוגדנים" ונאמר לי שהיא חיובית (לא פרטו , אך כללו את המושג ANA) . כלומר : המחלה עדיין קיימת . בעבר היה לי גם MI2 חיובי . שאלותי :
1. האם המשמעות שיש עדיין גידול פעיל ?
2.האם מדובר במחלה שהיתה קיימת אצלי והתעוררה בעיקבות הגידול ?
3.כיצד עלי לנהוג מבחינת איתור הבעיה וטיפול שוטף?
ממצא דומה בקוטר 2 ס"מ במעי העולה.
ביקרנו עם תוצואת CT-PETאצל המטולוג אבל ליפני קולנוסקופיה. הוא אמר בספק שקליטה FDGבמערכת העיכול זה כנירה בגלל פוליפ במעי הגס.