שלום,
סבא שלי, בן 76 (חולה סכרת), אובחן בסרטן לבלב במצב מאוד מתקדם (גרורות בריאות) לפני כשלושה חודשים. בימים האחרונים הוא מאוד סובל מעצירות, יש לו כאבים חזקים מאוד ולחץ בבטן , הוא מקבל חומרים משלשים שונים, אך שום דבר לא עוזר לו. האם יש דרך להקל עליו איכשהו? חוקנים עם חומרים שונים מאוד מכאיבים לו, נרות גליצריון ולווילאק לא משפיעים עליו.
בנוסף, היות והרופאים בבית החולים הרימו ידיים ולא מעוניינים לטפל בו (גם לא להקלה בסימפטומים), רופאת ההוספיס הביתי בשביתה כי היא לא מקבלת שכר כבר תקופה ממושכת והרופא שאמור לבצע ביקורי בית מטעם קופת החולים לא ממש בתמונה לא ברור לנו ככ מי יכול להיות כתובת אפשרית בשבילנו על מנת להקל עליו. אשמח לעצה.תודה
בן 41 גידול במעי הגס גרורות לא נתיחות בכבדקיבלתי 6 טיפולים FOLFOX + AVASTIN מרקרים:CEA היה 8.4 לפני הטיפול היום 2.9 (ירידה)AFP-TM היה 2 לפני טיפול עכשיו 4.3 (עליה)CA 19.9 היה קטן מ2 עכשיו קטן מ3תפקודי כבדALT (GPT) 40AST (GOT) 31
תוצאות CT הקטנה לא משמעותית בגידול במעי הגס לעומת טרום טיפול גרורות בכבד ללא שינוי בסה"כ התמונה בצפק ובלוטות לימפה מקומיות יותר טובה
מה לדעתך צריך להיות המשך הטיפול? מדוע חלק מהמרקרים בעליה?
שלום,לא היו פוליפים בבדיקה לפני 3 שנים..וגם לא בבדיקות הקודמות תודה לאל,כל כמה זמן בגילי ועם רקע משפחתי צריך להבדק?תודה מראשאורי
שלום רב לאמא שלי ביצעו ב 13.8 בקופת החולים אולטרסאונד במהלכו גילו גרורות בכבד הרנגנלוג המליץ מיידית להגיע לבית החולים וכך גם רופא המשפחה. בעת ההגעה לבית החולים ביצעו רנטגן בריאות וגם שם נראה משהו לא ברור. רק בתאריך 19.08 בוצע סיטי שאישר כי ישנם גרורות גם בריאות לביופסיה נקבע תור רק ל 23.8 לדעתי התהליך ממש איטי רציתי לקבל דעה של מומחה האם אני צודק האם לפנות לרפואה פרטית שתגביר את קצב הבדיקות ואף את התחלת הטיפול ?
שלום רב,
לאימי מקרה דומה מאוד כפי שתארה MIMI , מאוד סקרן חה התגובות שהתקבלו לשאלות שציינה, אני מבולבל ומיואש ורוצה לעזור לאימי ופשוט לא יודע איך ? ומה נכון עבורה אשמח לקבל עזרה שתסייע לי ללמוד יותר על הנושא .
מהם הטיפולים הנכונים לרבות הטיפולים הנסיוניים המחקריים האפשרים ומי יכול לעמוד בקריטריונים להתקבל לטיפולים הנ"ל ?
אנו ממתינים לפגישה עם אונקולוג שתתקיים בעוד כ שלושה שבועות וקוססים ציפרניים מחוסר הוודאות והקושי לקבל החלטות נכונות
תודה
אבי