שלום רב,לאמי גילו גידול בגוף הלבלב בגודל 3 ס"מ עם מעורבות של כלי דם ,היא עשתה אולטראסאונד אנדוסקופי ממתינים לתשובה של ביופסיה כנראה ממאיר. שאלתי היא :האם יש סיכויי הצלחה בטיפול כימותרפי להקטין גידול כזה כדי שיוכלו לנתח?ומהן תופעות הלוואי בדר"כ של טיפול כזה בסרטן לבלב ?תודה.
מה שאני לא מבינה אם ממצא של GIST הוא תמיד סרטני?
ואם לא מה הסיכוי שגודל של 9 מ"מ כעת יגדל?
ומה הסיכוי שגודל כזה יהיה סרטני?
תודה
לגידול מגוון התנהגויות החל ממאירות מאוד נמוכה וכלה בהתנהגות אלימה מאוד,בלי הוצאה של הנגע אני לא יכולה לומר לך מה טיבעו אני זקוקה לפרמטרים פתולוגים כמו מספר מיטוזות.אבל בהסתמך על גודלו הנוכחי ומיקומו הסיכוי שמדובר בממאירות נמוכה הוא גבוה.
אייל יקר.
שמי סימה, ואימי בת 64 נמצאת כשנה וחצי לאחר ניתוח וויפל, הייתי שמחה אם אפשר היה ליצור איתך קשר, ולו רק כדי לקבל מעט עידוד.
zager10@walla.com
החלמה מהירה.
שלום, גילו למכרתי גידול כגודל אגרוף במעי הגס לאחר שסבלה מכבאי בטן ועצירויות ... כרגע עוד לא ידוע האם מדובר בגידול ממאיר או לא, רציתי לדעת תחילה האם בגידול בגודל כזה עם תסמינים כאלה מה הסיכויים שמדובר בגידול שאינו ממאיר? רציתי לשאול באם חס וחלילה מדובר בגידול ממאיר מהם סיכויי ההחלמה בהנחה והגידול לא התפשט לעוד מקומות בגוף? כרגע היא מתוכננת לעבור ניתוח לכריתת החלק בו המעי מכיל את הגידול ולחבר בין הקצוות ולקוות כי זה יצליח, המנתח אמר שיתכן ופתח קטן לא יספיק עבור הניתוח ואז נדרש ניתוח מעמיק יותר, מה הכוונה לא יספיק? האם הכוונה היא שיש סיכוי שהגידול התפשט לעוד מקומות וזו המגבלה? או שהמגבלה היא בגלל גודלו של הגידול? , אשמח לכל פיסת מידע נוספת שתתן אור על הפרשה...
תודה...
בבדיקת גסטרו נמצא נגע סובמוקוזלי 9 מ"מ בקיר הקדמי של האנטרום. השאר הכל תקין.
לא לקחו ביופסיה בטענה כי זה קטן מדי.
מה זה אומר נגע זה? האם עלול להתפתח לסרטני?
האם יש לזה קשר לGIST.
תודה על תשובתך. הממצא בגודל 9. נאמר לי לחזור לבדיקת גסטרו רק עוד שנה כי הנגעים הללו גדלים לאט. האם כך?
מה אומרת הבסירות/סטטיסטיקה ביחס לממצאים אלו כסרטניים?
שלום לכולםאני צריכה המלצה על רופא אונקולוג בחיפה.חשבתי על רון אפלבוים או אלכס בני.האם מישהו יכול להמליץ על אחד מהם? או לתת לי שם אחר?
תודה מראש