יש לי סיפור משפחתי ,לאימי מצאו פולפים,לדוד מצאו פוליפים,לסבתא היה סרטן מעי גס וגם לאבא שלה ולאחותה ולכולם בגיל צעיר 40.
אני בת 21 ואני רוצה להיבדק ,הרופאה אומרת שאין צורך בנתיים
לי זה לא נותן שקט נפשי אם אני לא אבדוק שהכל בסדר.
אני יודעת שיעוץ גנטי האם זה עבר אלי גם,וגם בדיקות של קולונוסקופיה ועוד .
אשמח לדעת מה ממומלץ לא רוצה לחכות לגיל 30 ,40 .
ההיסטוריה משפחתית לא קלה למה לקחת סיכון.
בין רופא יהיר, מתנהג כמו קצין פרוסי, ובין רופאה אנושית, רכה, שניהם ידענים, מי אני שאשפוט, להגיע אל הרופאה קצת קשה, מה נראה לכם ?
קצת קשה להגיע אליה בגלל שזאת קופה אחרת, ואיני שייכת אליה, ויש מס' בעיות ביורוקרטיות שצריך להתגבר עליהן.
אודה למי שיתן /ישאיר טיפים באשר לבתי החולים :בילינסון, איכילוב, תל השומר
תודה רבה
חג שמח
והרבה בריאות
רצינו לאחל לכם הגולשים, ולמנהלי הפורומים היקרים, חג פסח שמח.
חג של פריחה והתחדשות, ובעיקר, המון בריאות.
מאיתנו,
מרכז המידע
האגודה למלחמה בסרטן
חג שמח לך ולכל המשפחה, והעיקר בריאות לכולם, לך ולכל משתתפי הפורום.
מי יתן ובמשך החג ימצא מזור לכל החוליים
ותאלצי למצוא עיסוק אחר,
אתמול עשיתי בדיקות, האם יש אפשרות שאין צורך בטיפול כימו ? אולי אפשר להמתין ?
אני אחרי ניתוח ...
ההגיון אומר שהסיכויים קלושים, ובכל זאת, אני שרויה בחרדת (מוות) ומנסה להאחז בכל שביב של תקווה.
על תשובתך אודה
שלום
אבי בן 50 סובל מזה שלושה חודשים מכאבים ואי נוחות לא ספציפים במרכז ובצידי הבטן, בעיקר בצד שמאל, מתחתית הלצעות עד הטבור שמקרינים לגב (בין השכמות). כמו כן עייפות רבה. הכאבים אינם קשורים לאוכל או לתנועה.
בדיקות דם ושתן כלליות היו תקינות.
בגסטרוסקופיה גילו דלקת קלה בקיבה ובושט. טיפול בסותרי חומצה משך חודש לא עזר לכאבים.
אולטרסאונד בטן עליונה תקין לגמרי.
סי טי בטן ואגן עם שתיה והזרקה של חומר ניגודי הראה טחול מוגדל מעט (כנראה כתוצאה מזיהום ויראלי שהיה לו יום לפני הבדיקה). כליות, לבלב, אדרנלים וכבד בגודל ומרקם תקינים, ללא הרחבה בדרכי המרה, ללא קישוריות לימפה מוגדלות, ללא נוזלים בבטן ובאגן, בסיסי ריאות תקינים.
הוא חושש מאוד מסרטן הלבלב ומפחד שהבדיקות שעבר אינן מספיקות. הפגישה עם הגסטרואמרולוג היא רק אחרי פסח.
עד כמה סי טי ואולטרסאונד אמינים בגילוי/שלילה של גידולים בבטן העליונה (ובלבלב בפרט) ? האם אפשר להרגיע אותו שאם לא מצאו כלום עד עכשיו אז כנראה שלא מדובר בגידול ? האם את ממליצה על בירורים נוספים ?
תודה.
איל.
שלום.גם לי היו סימפטומים דומים.שיגעתי את הרופאים. עשו לי סי. טי מכוון ללבלב והכל היה תקין אבל לא הייתי שקטה ועשיתי MRI +MRCP באופן פרטי שגם היה תקין ולמרות זאת לא הייתי שקטה וביקשתי שיעשו לי אולטראסאונד אנדוסקופי (EUS). גם הבדיקה הזאת היתה תקינה ואז נרגעתי. גם לי יש דלקת קיבה קלה וכנראה שהיא זו שגורמת לכאבים. אני לוקחת לוסק פעמים ביום ושומרת עם האוכל. אז יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות.המלצתי - לבקש EUS - בדיקה אמינה ולא קשה (דומה לגסטרוסקופיה).וגם - קולונוסקופיה - חובה מגיל 50.הרבה בריאות.
על חשבונם?
שלום רב,אמי חולה בסרטן מסוג GIST וחייבת לעבור לתרופה נסיונית זאת. מאחר והתרופה אינה בסל התרופות ועלותה עשרות אלפי שקלים בחודש, אשמח לדעת האם יש למישהו תרופה מיותרת במלאי או יודע לאן יכולה לפנות.פניתי לחברים לרפואה ולאגודה למלחמן בסרטן אך אין ברשותם. האם יש מקומות נוספים בהם ניתן לבדוק?אודה לתשובתכם. תודה רבה.טלפון שלי להתקשרות: 050-8773763 או טלפון: 054-9932186
האם יש פרופסורים נוספים מומחים התחום אשר ניתן להתייעץ?האם יש מחלקות טובות יותר או טובות פחות בארץ והאם בשלב זה כדאי להעבירה למחלקה מומלצת יותר?
כל מי שחולה חרד וירא, משפחה תומכת ודואגת - חשוב מאוד.
תמיכה ועדוד - אין כמותם
האם יש מישהו בארץ שיצא מכולנגיוקרצינומה אחרי ניתוח לא חזרה לו המחלה? והוא חי?
בלי השתלת כבד?
לפני כל המחקרים שקראתי ולפי שטמר בבלינסון הסיכוי שהמחלה תחזור הוא גדול מ 50 אחוז ולכן הוא ממליץ בחום לעשות השתלה בדחיפות חצי שנה אחרי ניתוח אחרת המצב יהיה בעייתי וזה יחזור.
הם מציעים השתלה לכולנגיוקרצינומה אפילו אם אין חזרה של המחלה האם אומרים שכאשר עושים השתלה אחרי ניתוח (אחרי תקופה לא ישר) הסיכויים שזה יחזור פוחתים מאוד.
לדעתך זה לא גישה נכונה?
הבחור שאת מכירה כמה זמן הוא נקי אחרי ניתוח.
אחת המוטציות בגידול שלי היא KRAS G13D אני מקבל ארביטוקס , האם את היית נותנת ארביטוקס כשאת יודעת שאחת המוטציות היא מסוג KRAS? הרי ידוע שארביטוקס לא עובד עם KRAS.
(כולנגיוקרצינומה).
בנוסף שאר המוטציות אצלי הן:
CDK6
TP53 H179R
KRAS G13D שכבר ציינתי.
אני מטופל ב ציצפלטין וגמז'ר עם ארביטוקס.
מה את היית מציעה בתור קו ראשון , ואחרי כמה זמן היית שולחת אותי ל CT או בדיקת מרקרים?
לפני תחילת הטיפולים (חודש וחצי)
CEA = 65
CA19-9 = 5
מחר אדע כמה אחרי 6 טיפולים, בהנחה שלא אראה שיפור משמע הכימותרפיה לא עובדת או שצריך לקחת את הבדיקות הללו בערבון מוגבל ולחכות ל CT בעוד שבועיים?
ד"ר הוברט שלום רב,
אבי נפטר מסרטן המעי לפני כ-10 שנים (היה מטופל שלך בהדסה) והיה בן 46. אחותו גם נפטרה מסרטן המעי כ-10 שנים לפניו
אני היום בת 30 ורוצה לדעת אילו בדיקות צריכה לעבור באיזו תכיפות ומאיזה גיל.
רותי.
לפני התחלת הטיפולים הרופא מעונין שאעבור PET CT
והיה ולא ימצא שום דבר משמעותי, האם הטיפול יהיה אותו טיפול או יש סיכוי שיהיה קל יותר ?
אחת האפשרויות שהרופא הציע:
אוקסליפלטין + 5F4 (משאבה)
בעקבות מה שקראתי, מפחיד למדי
בתודה