אני מוכנה להיות שותפה במחקר בנושא, ולבדוק את יעלותו של הטיפול כמונע סרטן המעי הגס.
אני אשמח לדבר איתך על שיתוף פעולה בנושא.
איך ניתן ליצור עימך קשר?
במסגרת לימודי רפואה נדרשנו לעשות פקוייקט. אחד מסעיפי הפרויקט דורש ראיון עם רופא מומחה בנוא. נושא העבודה שלנו הוא סרטן המעי הגס.
נשמח אם מומחה בנושא ישיב לנו על מספר שאלות לצורך הפרוייקט:1. האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, באילו נושאים אתה עוסק ומהן הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2. מהיא שכיחות מחלת סרטן המעי הגס באוכלוסיה המטופלת על ידך? בארץ? בעולם? 3. מהן גורמי הסיכון הנפוצים יותר לסרטן המעי הגס? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4. מהם הסיבוכים הקשים ביותר של המחלה? 5. מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים ביותר לחולה מסויים? 6. מהן ההשלכות על המשק של סרטן המעי הגס? 7. מהי הפרוגנוזה של חולים בסרטן המעי הגס ובמה היא תלויה? 8. מהן המלצותייך בבניית תוכנית מניעה מתאימה למחלת הסרטן במעי הגס, לאוכלוסייה הכללית, לאוכלוסיה בסיכון ולאנשים שלקו במחלה?
תודה מראש על שיתוף הפעולה (:
שלום רב , מי שיכול לתרום תרופה בשם CPT11
אבי זקוק בדחיפות לתרופה זו מצילת חיים , מצבו של אבי החמיר בעקבות מחלת הסרטן וושט קיבה , כל מי שיכול לתרום את התקופה הזו יבורך עלותה כ5000 ש"ח
בברכה צבי זוסמן 0544946678 או להתקשר אליי אלירן זוסמן 0545801388 במידה ולא עונים נא להשאיר הודעה , תודה לכולם מקרב לב
מי ידע וכולנו נראה ישועות אמן ואמן כן יהי רצון ונאמר אמן .
שלום רב,לאימי בת ה - 67 התגלה לפני כשבועיים פלוס סרטן בזנב של הלבלב עם גרורות בשתי הריאות ב 3 מוקדים שונים.לאחר כל הבדיקות שביצעה שכללו ביופסיה,סיטי, רנטגנים וכ'ו נמצא שאכן הסרטן ממאיר ולפי הממצאים לא ניתן לנתח, קיבלה הפניה להמשך טיפול אונקולוגי.לאחר התייעצות מול אונקולוג מומחה נוצר רושם שכאילו "הכול בסדר" , קיבלה הנחיה להמשך טיפול של כימותרפיה 1 פעם אחת בשבוע למשך 6 שבועות כולל כדורים ביולוגים שאיני זוכר את שמם.לא הומלץ על הקרנות.לפי האונקולוג מדובר על טיפול כימותרפי קל ולאחר 6 שבועות נצטרך לבצע שוב בדיקות על מנת לראות את תגובת הסרטן לטיפול.לאחר קריאת חומר של סרטן הלבלב נראה כי הסרטן הזה אלים וכי סיכויי ההישרדות נמוכה מאוד.האם לאור הממצאים הנ"ל הדיאגנוזה של האונקולוג הגיונית ?האם יש ממה לחשוש? האם שווה ללכת להתייעצות נוספת ?אנו מאוד חוששים לחייה של אימי ונוצר הרושם מול האונקולוג שהכול בסדר על פניו...האם זה בגלל שאין כל כך הרבה מה לעשות והטיפול הוא סה"כ סוג של "פתל" ללא השפעה ?שאלנו אותו גם ללא נוכחותה של אימי מה סיכויי ההישרדות שלה , כמה שנים ושאלנו האם 5 שנים ? והוא ענה שפחות.האם זה מקובל לענות בצורה כזאת ?האם אימי לא צריכה לשמוע גם את זה ?מאוד מבולבלים וחוששים מאוד והייתי שמח להתייחסות לשאלותיי ובנוסף מה עוד ניתן לעשות ?תודה מקרב לב.
לאחר מציאת גידול במעי הגס והסרתו בניתוח לפני כשנתיים, נמסר לנו שאין צורך בטיפול נוסף. כעת נמצאו מרקרים גבוהים ובוצע סיטי שאיתר גרורות בכבד. בוצעה ביופסיה מאוחר יותר כדי לוודא אם הגרורות בכבד מקורן בגידול שהיה במעי.
שאלתי- מדוע בעצם בוצע סיטי ולא פט סיטי? כיצד יודעים שאין גידולים נוספים ללא פט סיטי
שלום,
לאימי הובחן לפני כ-3 שבועות גידול בגודל 7 ס"מ T3 באזור החלחולת (בגובה 5-6 ס"מ מהרקטום)adenocarcinoma,
עפ"י CT בטן וחזה לא נמצאו גרורות, אך למרות זאת הופננו לבדיקת PT CT.
האונקולוגית הפנתה אותנו למכון קרינה לביצוע סימולציה ורשמה טיפול כימוטרפי מסוג XELODA בכמות של 1650 מ"ג (כדורים) לתקופה של 5 וחצי שבועות שאחריהם יבוצע ניתוח להסרת הגידול עם חיבור לסטמפה, ולאחר מכן טיפול משלים של כימו במידת הצורך והורדת הסטמפה.
שאלותי הם:
1. האם תוצאות ה-CT הנקיות מעידות בוודאות שאכן הגידול לא שלח גרורות?
2. האם השילוב של הטיפול הכימוטרפי מסוג XELODA עם הטיפול הקרינתי הוא נכון או שמה ישנו טיפול טוב יותר?
3. על איזה מכון את ממליצה המתמחה ספציפית באזור זה?
4. מה הם סיכויי ההחלמה?
אביב