בפתח השנה החדשה רצינו לאחל לכם ולבני משפחותיכם שנה טובה.שנה של אושר, שמחה ובעיקר, שנה של בריאות.
בהזדמנות זו נרצה גם להודות למנהלת הפורום היקרה, על הניהול המסור של הפורום, על המקצועיות, הזמן והסבלנות שהיא מקדישה והכל בהתנדבות.
מאחלים,מרכז המידעהאגודה למלחמה בסרטן
נשמח אם תעתיקי את ההודעה לפורום תמיכה של האגודה:http://www.cancer.org.il/forums/19.aspxלסיוע טלפוני תוכלי לפנות למחלקת שיקום ורווחה:03-5719576בריאות שלמה לאמא שלך ושנה טובה.מרכז המידע.
שלום רב,במרץ האחרון התגלה לאבי סרטן מסוג מוסינוס אדנוקרצנומה ממקור אפנדיקס.(שלב4) גרורות מפוזרות באומנטום ובפרינטאום.קיבל 9 קורסים של אווסטין+FU5 ,סיטי מאוגוסט הראה שהמיימת חזרה, ושהגרורות צפופות מאד עד כדי כך שכמעט לא נשארה שכבת שומן. מעבר לזה יש לו גרגיר אבן כליה צד ימין וקשרית בRUL ריאות כל השאר נראה תקין.בחודש האחרון אבי היה מאושפז עם חסימת מעיים (מעי דק) קיבל טיפול שומרני בצורת צום וזונדה להוצאת כל הפסולת מהגוף.נאמר לנו ע"י אחד הפרופ' שייתכן שיהיה אפשר לנתח (HIPCׂ ).החליפו לפרוטוקול של אוקסליפלטין+FU5 ארבעה קורסים. (אחכ הערכת מצב) לאחר טיפול הראשון אבי מרגיש חלש עד מאד, חסר תיאבון לחלוטין, הקיא כבר מס' פעמים, כמובן שמצב רוח ירוד מאד, פיזית ונפשית הוא נראה רע.הוא מקבל מירו 1 ובונדרמין 1 לפני שינה ולכאבים כדור אופטלגין ברוב הזמן עוזר פרט למצבי חסימה.שאלותיי:* האם נראה לך שטיפול זה יכול להיות יעיל?* שמעתי שישנה בדיקה בחו"ל שניתן לוודא לאיזה סוג של טיפול כימי סרטן זה "רגיש", מה יכול לעבוד עליו אייך מגיעים לבדיקה זו?*האם את יודעת על בי"ח בחו"ל שיודע לטפל בסוג זה של סרטן??* אישית אני רוצה חוות דעת שניה של רופא, ולא סתם באינטרנט, אייך מגיעים אלייך?* כמה זמן יש לאבא שלי?תודה ושבוע טוב,
בתי נפטרה מסרטן המעי הגס לפני 9 שנים והיא בת 28.
האבל שלי הוא כרוני/ פתולוגי או אייך שתקראו לזה
היש מישהו באתר זה שמצב זה מוכר לו? אם פגעתי במישהו סליחה
נשמח אם תוכלי לפנות למחלקת השיקום והרווחה באגודה למלחמה בסרטן שם ינסו לסייע לך ככל שניתן:טל. 03-5719576
אני בן 42 אשתי נפטרה מסרטן אנו עם ילדים קטנים התמודדות לא קלה
ואנו באותה ספינה
שלום דר איילה הוברט אני פונה בבקשה לסיוע דחוף עבור אמא שלי, הסובלת מסרטן גרורתי מפושט שמקורו אדנוקרצינומה בקולון (גרייד 4).מזה כשנה וחצי מטופלת ביחידה האונקולוגית בתל השומר, עברה ניתוח המיקולקטומי במרכז רפואי העמק (3.2010), ניתוח כבד באיכילוב לכריתת האונה הנגועה (9.2010), וחזרה שוב לטיפולים כימוטרפי בתל השומר. כיום חלה החמרה במצבה.השבוע שוחררה לאחר אשפוז ממושך בתל השומר בו הוכנס נקז פלאורלי קבוע לצורך ניקוז קבוע, ניקורים ביטניים לניקוז המיימת, איזון כאב וטיפול בבצקות.באשפוז זה נקבע כי מבחינה אונקולוגית מוצו הקווים הטיפוליים במהלך השנה וחצי האחרונים וכיום זקוקה לתרופה אונקולוגית (ביולוגית) מסוג ERBITUX / VECTIBIX לצורך הצלת חיים . השבוע קיבלה לראשונה VECTIBIX במינון של 300 מ"ג שנרכש על ידינו באופן עצמאי באלפי שקלים מאחר ולא אושר בסל הבריאות שלה.לציין כי הגיבה טוב מאוד לפרוטוקול הטיפולי הראשון שכלל FOLFOX (OXALIPLATINE ו FLUOROURACIL) כולל AVASTIN (סידרת טיפולים לפני הניתוח כבד וסידרה נוספת לאחריו) עם נסיגה של הגידול. (הגידול כמעט נעלם) באפריל השנה התפרצה שוב המחלה, קיבלה סידרה של טיפולים כימותרפיים הכוללים IRINOTECAN וניסיון נוסף לחזרה על הקו הראשון (OXALIPLATINE ו FLUOROURACIL ) אך ללא שיפור אונקולוגי וכאמור נמצאת כיום בסכנת חיים.ידוע לנו כי בדיקת ה KRAS מעידה כי היא נשאית מוטציה בגן 13 וכי הוא מגיב לתרופה אונקולוגית (ביולוגית) מסוג ERBITUX / VECTIBIX. (נתמך בספרות)לציין כי אמא , המתגוררת בעפולה, פנסיונרית מזה כשלום שנים (שנה וחצי לפני התפרצות המחלה), עבדה כאחות בכירה מזה כארבעים וחמש שנים במרכז רפואי בארץ. הקימה את המערך הקרדיולוגי וניהלה את מכון הצנתורים במשך עשרים שנים בנאמנות ונמרצות עד ליציאתה לפנסיה. בחייה המקצועיים, שהיו רווים בנתינה אינסופית, הצילה עשרות אלפי לבבות של מטופלים אשר זכו לחיים מאושרים.לפני גילוי המחלה הנוכחית הייתה אישה בריאה לחלוטין, ללא מחלות קרדיאליות, כליתיות, נוירולוגיות או כל מחלה שהיא. גם במהלך הטיפולים הכימותרפיים ניהלה אורח חיים נורמטיבי, הייתה עצמאית לחלוטין וחשה בטוב.כיום, לאור הישנות המחלה וההחמרה במצבה, אם נדאג לתת לה את הטיפול שהאונקולוג המליץ, הגידול יתכווץ והמיימת והבצקות יפחתו והיא תוכל לחיות ובאיכות חיים טובה. מבקשת מאוד את חוות דעתך וייעוץ כיצד ניתן לסיע בדחיפות במימון התרופה ERBITUX / VECTIBIX על מנת להוציא אותה מסכנת החיים שהיא נמצאת. זה הטיפול היחידי כיום המסוגל להחזיק אותה בחיים.זהו הקו האחרוןתודה ובברכהאתי 0545480475
שלום
לפני כשנה הוצא גידול ממאיר מהמעי, טופלתי בקסלודה, בדיקות הדם להיום
CEA 2.5
CA-19.9 9 יש לי גזים ומידי פעם ןכאבי בטן לאחר הארוחה לפרקים בצד ימין של הבטן ולפרקים בצד שמאל, הכאבים לא תמיד ולא חזקים.
הקולונוסקופיה שלי רק בעוד חודשיים
לשאלתי - היתכן שהסרטן חזר והמרקרים עדיין תקינים?