שלום רב,
אמי חולה בסרטן הלבלב והבוקר ביצעה בדיקת מרקר לאחר 3 טיפולים ראשונים של כימותרפיה ושבועיים עם טיפול ביולוגי.
בבדיקה נמצא כי אחד המרקרים ירד. הבנתי שמדובר בבשורות טובות אך אשמח להבין את המשמעות לעומק מה זה אומר, והאם זה יכול להבטיח שיפור במצבה?
תודה
שלום רב ! התגלה אצלי גידול מסוג גיסט במעי הדק, נותחתי והוצא לי מהמעי עם שוליים נקיים, נוטלת גליבק 400 מ"ג למשך שנה .
SIZE 3.5 CM' 10 MITOSES PER 50 HPF. CD117+,S100-,CALPONIN -,ALPBA SMA-,BETA-CATENIN-, KI67 ABOUT 10%. האם אני נמצאת בסיכון גבוה או נמוך? לפי מיטב ידיעתי בכנס האונקוליגי האחרון ביוני שהיה נמצא מחקר שבו הומלץ ליטול גליבק למשך 3 שנים . האם אני גם צריכה להמשיך ליטול את הגליבק 3 שנים ? או ששנה מספיקה ?
לדעתך אודה
שלום,
דודי לאחר 2 קווי טיפול בסרטן קיבה מתקדם. הראשון כלל ציספלטין 5-Fu וטקסוטר והשני קסלודה ואירינוטיקאן.
האם יש טעם לעבור בדיקת target now ?
יש לציין כי נבדק בעבר ואינו HER2OVEREXPRESSED לפיכך אינו מתאים להרצפטין .
במילים אחרות האם עשוי להתאים לטיפול מסויים שכלל לא מיועד במקור לסרטן קיבה ?מהי העלות ?
שלום רב
נאמר לי כי בדיקות השגרה שלי אחרי ניתוח המעי הגס הינן CEA ן) CA-19-9 נוסף ל-( CT - במקרה שלי רמות הסמנים היו תקינות גם בתקופה של הניתוח וגם בתקופת ההמתנה לניתוח שני של גרורה בכבד . אני מסיק מכך ,שלפחות במקרה שלי , אין משמעות מיוחדת לבדיקת הסמנים הללו .האם נותרתי עם CT בלבד ? האם יש לבצע אצלי PET-CT בתדירות גבוהה , גם ללא מימצא אחר ?
בעבר בוצעו לי בדיקות של ca-15-3 , אך נאמר לי כי זאת בדיקה עבור נשים ואין להתייחס לתוצאותיה . בכל אופן התוצאות היו בתחום 37-27 = מחוץ לתחום .
האם יש בכל זאת משמעות לסמנים אלה לגבר ? האם יש קשר לסרטן המעי הגס ?
האם לבעיה אחרת (psa=13 ) ?
אני לאחר הוצאת גידול במעי הגס וגרורה וכימותרפיה . ברקע דרמטומיוסיטיס כתופעה פרניאופלסטית , אבל + ana ו -mi2 חיובי . טופלתי בפרדניזון ולאחר שהגעתי למינון 0 חלה קפיצה של cpk עד לרמה 3000 . אני מטופל שנית בפרדניזון (מינון יורד - כרגע 30 מג) ובמתטרוקסט .ה cpk חזר לתקן .לעומת זאת ה ldh הינו גבוה בכל התקופה ואף עולה (כיום 946 ). ה ct האחרון הינו תקין , cea תקני. ה פי אס איי גבוה (13.8) ובמעקב אורולוג (ללא מימצא) .
שאלותי :1. האם מצב זה מעיד בהכרח על חזרת הממאירות ? 2. האם התגובה האוטואימונית לגידול הינה רגישה יותר מרמת הרזולוציה של ה ct ? האם ניתן לפתור בעיה זו בעזרת פט-סי טי ? 4. האם בדיקת איזואנזימים יכולה לתת כיוון לבעיה ?
האם מישהו כאן יודע מנסיון אישי את יעילות הבדיקה של חברת טבע Target now באבחון סוגי גידולים והתאמת טיפולים?כמו כן האם מישהו יכול להגיד לי מנסיון אישי מה היעילות של טיפולי היפרתרמיה וטיפולי לייזר כטיפול בסרטן?