בכל הספרות שאני נתקלתי בה כולל באתר של האגודה למלחמה בסרטן קסלודה ו 5FU הן שתי תרופות שונות הגורמות לתופעות לוואי שונות זו מזו.קסלודה או בשפה המקצועית Capecitabine ו 5FU נקראת בשפת המקצועית Fluorouracil. האונקולוג דיבר תחילה על גמזר מול 5FU שהיא התרופה הישנה יותר ואח"כ הציע טרסיבה +קסלודה (ולא טרסיבה + 5FU)תודה בכל אופן
תאור הממצא צורתו וגודלו מאוד מחשידים שמדובר בגידול סרטני.ד"ר הוברט
כבר כתבתילך והמון תודה על כך שהחזרת לי תשובהאני ממשיכה לבדוק טיפולים אפשריים ואם צריך לשלם כסף גם את זה אני יעשהלבעלי יש גידול אנדוקריני 2 אחד על ראש הלבלב והשני ליד התרסריון עם גרורות בכבד וגם כמה נגעים של מ"מ בכבד.א. שמעתי שיש טיפול בגרגירי איטריום ומזריקים זאת לתוך עורק הכבד , מה דעתך?ב. קיים גם רדיותרפייה שזה צריבה עם מחט חשמלית?מה את חושבת?ג. לגבי השתלת כבד , כיצד ניתן לחכות בתור?תודה רבה רבה על העזרה, אני מחכה לתשובהשיהיה יום טוב
בתשובתך כתבת כי לא נכללים בסטטיסטיקה חזרה של המחלה והופעת גרורות וכוללים מעקבים של 5-7 . רציתי רק לוודא שהכוונה למעקב לאורך 5-7 שנים ולא חודשים, שוב תודה וסליחה על הטרחה.
לפני מספר ימים התברר לנו שלאבי יש סרטן שמקורו בשלב זה אינו ידו. ידוע שיש גרורה למנובריום סטרונום וכן נוזל פלאורלי עם תאים סרטניים.לפני הגילוי אבי עבר ניתוח בו נקטע חלק מהמעי הגס שלו עקב פיתול ודלקת. בוצעה ביופסיה שקבעה שהפוליפים אינם סרטניים. כחלק מהטיפול עליו לעבור PET (אולי כדי לזהות את המקור) אבל קיימת סבירות שזה בא מהמעי הגס. קופת חולים מכבי מסרבת לאשר ההתחייבות בטענה שזה אינו מתאים להתוויות של מנהל הרפואה (כנראה בגלל שלא יודעים מה המקור). קראתי את התוויות, עברתי על הסל ואני לא מבין למה דחו. אשמח לקבל הכוונה (אם צריך תיעוד אמציא) לאיזו התוויה להפנות כדי שיהפכו את ההחלטהתומר
אם ההפניה לPET ניתנה כדי לחפש מקור אני חוששת שזו לא אחת מהאינדיקציות שנקבעו על ידי הסל לבדיקת PETאם ההפניה ניתנה כסרטן מעי גס לצורך השלמת בירור לפני החלטה טיפולית אז הPET בסל.פנו לאונקולוג המטפל והוא ינסה לעזור בדיונים מול קופת החולים.ד"ר הוברט