התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
ד"ר שלום,
אני בת 50, ולפני כשנה גילו אצלי גידול סרטני בצוואר הרחם, לאחר טיפולים הגידול הוסר ואחרי מעקב של שנה שבה הכל היה תקין, עשיתי בדיקת ביופסיה.
לאחר המתנה של שבועיים וחצי , לצערי היום קיבלתי תשובה. מצאו שיש לי:Squamous Cell Carcinoma בגודל של 3 ס"מ בנרתיק ובחלק האחורי של שלפוחית השתן.רציתי לקבל ממך קצת מידע על סוג הסרטן הזה ולשאול מהן דרכי הטיפול?בנוסף הייתי שמחה לדעת איך אחרי שנה של מעקב שבו הכל היה תקין זה חוזר לי במקום אחר?
יש להוסיף שאני כרגע נמצאת עם קתטר כי ביומיים האחרונים אני לא מצליחה להטיל שתן בכוחות עצמי. לטענת הרופא המטפל יש קשר לcarcinoma שנמצאת בשלפוחית. רציתי לקבל חוות דעת גם ממך, ואשמח לדעת איך הקתטר אמור להשפיע על הטיפול? אני אמורה להישאר איתו בזמן בטיפול? כרגע יש לי אצירת שתן ובלי הקתטר אני לא יכולה להתרוקן.
תודה
שלום רינה,
תודה על השאלה.
הפורום בו כתבת הוא פורום סרקומות
אנא עלי את השאלה בפורום אונקו-גניקולוגיה שזו כתובתו: http://www.cancer.org.il/forums/17.aspx
רפואה שלמה!
ושנה טובה
ד"ר כץ
שלום רב
הפורומים מחולקים לפי תחומי התמחות בגלל הבקיאות של כל מומחה בתחומו.
אינני מכירה את המחקרים שרצים בתחום וכדאי לפנות למומחה.
ד"ר הוברט היא מומחית בתחום זה ומנהלת את פורום גידולי דרכי העיכול
ממליצה להפנות את השאלה אליה.
בברכה,
שלום ,לאחותי ( בת 35) גיסט מזה 4 שנים, טופלה בגליבק 400/800. לא נותחה בגלל שיש מספר גרורות בקיבה ובכבד. יש גידול אחד שהתעורר פעמיים ושניסינו לברר אופציית כריתה לגידול הספציפי הזה התברר שהוא סמוך ל ivc ולכן הנטיה היא לא לנתח כל עוד הטיפול עובד וכדי למנוע סכנת חיים מיותרת. מכיוון שאותו גידול התעורר בפעם השניה והטיפול כרגע הוא מעבר לכדור אחר ומכיוון שאני יודעת שכל כדור עובד לתקופה מסויימת אנחנו מנסים להבין האם קירבה לivc שוללת לחלוטין כריתה או טיפול כל שהוא בדומה לצריבה וכדו', האם יש טיפול פולשני אחר לנטרול הגידול? אשמח לקבל מידע גם אם מטופל בטיפול שלא מבוצע בכל בית חולים וגם אם הוא נעשה רק באופן פרטי.
טיפול מקומי יכול להיות גם אמבוליזציה של הגרורה.
צריך לברר אם הדבר בר ביצוע במקרה זה
שלום רב. לאמי התגלה בפט סיטי חשד לגידול ממאיר בכף היד. אולם בMRI בכף היד שנעשה בעקבות כך לא גילו דבר. הרופא המומחה פסק שהכל בסדר וקבע צילום פשוט בכף היד בעוד חצי שנה כביקורת. כשרציתי יותר הסברים, במפגש מולו, הוא ממש התרגז עליי, יצא מכליו לחלוטין והציע שאני זו שאטפל באמי. הפניתי אלייך כמה שאלות לפני חודשיים אולם הצעת לי לפנות לאונקולוג המטפל. הבעיה היא שלאונקולוג המטפל ברפואה הציבורית בישראל יש עשרות אנשים בתור ועצבים גדולים על מי ששואל שאלות. אז שאלתי היא פשוטה – האם ניתן לסמוך על MRI ולבטל את תוצאות הפט סיטי?
שלום,
אני לא מכירה את פרטי המקרה וההתיעצות בפורום לא מחליפה יעוץ אונקולוגי במרפאה.
MRI היא בדיקה רגישה לרקמות רכות ולעצמות
PET CT היא בדיקה שהתוצאה שלה לעיתים יכולה לדווח על ממצאים שפירים כגידול. כלומר יתכן מצב של "אזעקת שווא" .
לסיכום, מקווה שהתשובה מרגיעה אבל כאמור, היא אינה פותרת את הצורך ביעוץ אונקולוגי
רפואה שלמה
בת מודאגת
שלום רב,
אינני מכירה את פרטי המקרה של אביך אולם קיים טיפול ביולוגי שעשוי להוות חלופה לטיפול כמותרפי בליפוסרקומה מסוג dedifferentiated
אנא צרי קשר עם עדי 02-6777631
לצורך קבלת פרטים
ד"ר כץ היקרה .
קראתי על בדיקת דם לגילוי נוגדנים בדם בשם amas שמבוצעת בארה"ב .
האם היא אמינה ?
מה ידוע על המעבדה הזו ?
שלום Q
לא שמעתי על הבדיקה לפני שקיבלתי את השאלה שלך.
בחיפוש באינטרנט לפי CANCER + AMAS
מצאתי אתר בו עונה ד"ר וויל תשובה לשאלה זהה.
לדבריו מדובר בבדיקה ללא קרדיט ברפואה הקונבנציונלית.
מדובר בבדיקה שקיימת בשוק כ 25 שנה ומבוצעת רק דרך מעבדה בודדת בארה"ב. בספרות הרפואית יש מעט מאד מאמרים על חלבון בשם "מליגנין" שרובם ככולם מגיעים מהקבוצה שפתחה ומקדמת את הבדיקה.
ד"ר וויל מוסיף וכותב, שבדיקות שהוכיחו עצמן מהר מאד הופכות להיות שם דבר בעולם הרפואי. העובדה שהבדיקה נמצאת בשטח כל כך הרבה שנים ואינה מוכרת מצביעה על כך שערכה ככל הנראה אינו גבוה. ובהיבט עסקי, אם הבדיקה היתה הצלחה מסחררת בטח חברה גדולה היתה קונה אותם.
בארץ הבדיקה מופיעה באתר של "זכותי"
לסיכום, אני מפנה אותך לבדיקות סקירה וגילוי מוקדם שהוכחו בהארכת תוכלת חיים.
בברכת רפואה שלמה
לאמי התגלה לאחרונה במסגרת בדיקת פט סיטי חשד לגידול ממאיר בכף היד (קליטת FDG במטקרפוס השלישי של היד, ללא ממצאים מורפולוגיים ברורים, כאשר לא זוהתה בבירור מלאות רקמתית או שינויים במבנה הגרמי של המטקרפוס והביטחון שמדובר בממצא בעל משמעות קלינית איננו גבוה, אולם ההצעה היא לשקול בירור קליני והדמייתי). ביד זו התגלה לאמי לפני שנים אחדות גידול שהלך ותפח עם הזמן, אמי הלכה מרופא לרופא וכולם אמרו לה שזה שום דבר, עד שאחד הרופאים הציע ביופסיה, ונתגלה אצלה הגידול באצבע כממאיר (מסוג ליומיוסרקומה) וכרתו לה שליש אצבע בניתוח קשה (אחרי שגם הביופסיה היתה בניתוח של הסרת הגידול אבל ההסרה התברר היתה חלקית). לפני שנה התגלה אצלה גידול ברחם, ולכן עברה כריתת רחם, אבל נאמר לנו שאין קשר בין השניים. עכשיו זהו הגידול השלישי בתוך שלוש שנים. אמי נשלחה להמשך בירור בסריקת MRI ואנו ממתינים לאישור וועדה רפואית לבדיקה זו. שאלותיי – א. האם ייתכן שהגידול באצבע שלח גרורה לכף היד לאחר שקט של שלוש שנים, באם אובחן בביופסיה המקורית (באצבע) לפני שלוש שנים גידול ממאיר מסוג א'? (הדרגה הנמוכה ביותר) ב. מה הפתרונות המוצעים חוץ מאשר הפתרון הטראגי של כריתת כל כף היד? אם אכן זהו גידול מסוג א' ואין כורתים אותו, האם יש סכנה לחזרה גידולית במקומות אחרים? (זה היה במקור באצבע והרופא אמר לנו בזמנו שלא ידוע בעבר על מקרים של התפשטות מהאצבע בדרגה 1, בוודאי כאשר מבצעים את כריתתה) ד. ראיתי בניסוח של הפט סיטי הנוכחי נקיטת משנה זהירות – השאלה היא האם זהו נוסח זהיר בגלל פורמאליות/ ראשוניות הגידול או שזה אומר שייתכן שהפט סיטי קלט גידול שפיר? האם הפט סיטי קולט רק גידולים ממאירים או גם בעיות אחרות שבגללן החומר הניגודי נקלט? ג. לפי בירורים שערכתי באינטרנט, מדובר בסרטן נדיר שבנדיר, אולי אמי היא אפילו האדם היחיד בארץ שנתגלה אצלו פעמיים ברציפות בתוך שלוש שנים גידול ממאיר באצבעות כף היד ובכף היד מסוג סרקומה. מעטים הם הרופאים בארץ שמטפלים בסרקומה, רובם עוסקים עם הרקמות הגדולות בגוף ולא בכף היד עצמה. לאור הנדירות היתירה של סרקומה באצבעות, האם ייתכן שהחשד לגידול הנוכחי אינו מסוג סרקומה אלא מסוג אחר?
תודה למענה. אני יודעת ששאלתי הרבה, אבל לאור העובדה שמדובר בגידול ממאיר, ויש סכנה לנכות בשל כריתת יד, אני מודאגת מאוד, ואמי – מאז הידיעה הקשה – מוטרדת ומצויה בדאגות קשות מנשוא.
שלום אנונימי
המקרה של אימך מורכב. מה שניתן לומר בוודאות הוא שכדאי בנוסף לכל ההתיעצויות על הטיפול להגיע ליעוץ גנטי בשל ריבוי הסרטנים.
לשאלותיך, כולן שאלות טובות אבל בכדי לענות יש צורך להכיר את המקרה על בוריו כולל את התשובות הפתולוגיות של כל אחד מהגידולים וכן לבדוק את ההדמיות מיקום הגדול בגפה, סמיכותו לעצבים כלי דם ומימדיו
נתונים אלו יסייעו לקבוע את סיכויי הגרורות ומה הסיכוי שמדובר בגרורה מגידול קודם.
ממליצה להפנות את השאלות לאונקולוג המטפל עם כל החומר הרלבנטי.
צר לי שאין מענה מיידי לשאלותיך, אבל המלצות התפורות למחלה של אימך מחייבות הכרה עמוקה עם המקרה והמטופל.
למשל פזופניב
הוא הטיפול היחיד שרשום בשלב זה לסרקומה
ניתן לקבל את הטיפול בהמלצת אונקולוג