דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
למיקוש שלום,הנושא שאת מעלה הוא אכן מורכב מאוד. ישנו טווח מומלץ לניתוחים המניעתיים, ובתוך הטווח הזה השיקולים הם פרטניים. יש גם הבדל בין כריתת שחלות, שלה יש אינדיקציה מוחלטת, לכריתת שד, ששם האינדיקציה יותר יחסית. בתגובה הקודמת ציינתי מרפאות נשאיות שניתן לפנות אליהם, וכדאי לפנות אליהם גם בענין זה. רכזות המרפאה יכולות לרוב לסייע ביצירת קשר עם נשאיות נוספות במצב דומה.בברכהאפרת
שלום רוני
לנשאיות מומלצות בדיקות מעקב שונות הניתנות ע"י צוות רב תחומי, הכולל כירורג שד. אני ממליצה לך לפנות לאחת המרפאות המתמחות במעקב אחר נשאיות, ומספקות מעקב כוללני.
ישנן מרפאות מעקב שבהן רק נעשה סיכום של תוצאות הבדיקות השונות, אך גם בשערי צדק בירושלים (מרפאת נגה) וגם בשיבא בתל השומר (מרפאת מירב) ישנן מרפאות שבהן כל הבדיקות הנדרשות מבוצעות באותו יום. נדרש ביקור אחת לשישה חודשים וקופות החולים נותנות התחייבויות למרפאות אלה.
בברכה
פרופ' אפרת לוי להד
הדבר בהחלט ייתכן - משום שייתכן שלכל אחד מההורים היתה מוטציה אחרת, וגם ייתכן שלאחד ההורים היו שתי מוטציותשונות וכל אחת מהבנות ירשה מוטציה שונה.המצב שמתואר אופייני במיוחד למשפחות ממוצא אשכנזי משום שבמוצאזה יש שלוש מוטציות שכיחות וייתכן שבאותה משפחה תופיע יותר ממוטציה אחת.עם זאת, מאחר ומדובר במצב לא שכיח, סביר לבצע שוב את הבדיקה.