תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הסיבות לכאב בשד יכולות להיות רבות. תחושות של כאב/ גודש סביב תאריך הופעת הווסת הן שכיחות . אני מניחה שפנייתך נובעת מכך שמדובר בסימפטום חדש שאינך מכירה ולכן הייתי מציעה להוסיף בדיקת מומחה (למשל כירורג שד) . הסיכוי שמדובר במחלה ממארת נמוך.
בברכה
דר, רינת ירושלמי
החומר נשלח למעבדה פתולוגית. במעבדה מבוצעות בדיקות שונות כולל צביעות הכוללות את בדיקת הקולטנים. העיבוד הזה נחשב לעניין בסיסי ולכן אין לך מה לדאוג.
כל טוב
דר' רינת ירושלמי
החומר מן הביופסיה נשלח למעבדה הפתולוגית , שם מתבצעות הבדיקות על הרקמה כולל בדיקה לקולטנים.
הבדיקות נחשבות העיבוד בסיסי לרקמה ולכן אין לך מה לדאוג,
כל טוב,
תשובת ER של אימך חיובית בהחלט.העובדה שהקולטנים חיוביים לאסטרוגן תומכת בכך שמדובר בגידול ממקור שד.זה לאא שכיח שהגידול בשד לא נמצא, אך התופעה מוכרת וידועה .כל טובד" רינת ירושלמי
אמיר שלום,בהמשך לתשובה הקודמת. התרופה הביולוגית הרצפטין ניתנת רק כאשר HER מוגדר כחיובי . לגבי התרופה שהזכרת אני מניחה שהכוונה לixempra , כמוטרפיה שניתנת במצבים של מחלה מתקדמת. מתוך הודעתך הבנתי שהמחלה של אמך רק בבלוטות בית השחי ואולי גם בשד. אם כך הדבר, התרופה אינה נחשבת לטיפול סטנדרטי במצב זה.כיוון שהזכרת שלאמך רצפטורים חיוביים לאסטרוגן קרוב לוודאי שתקבל טיפול אנדוקריני בהמשך.במידה ולא, רצוי שתפגש עם האונקולוג המטפל לקבל הסבר.לא ציינת את שלב המחלה ולכן לא אוכל לאמר יותר מזאת.לילה טוב ובריאות שלמה.ד"ר רינת ירושלמי
ע.א שלום רב,
צלקות עוברות שינויים במשך תקופה ארוכה עד שמקבלות את צורתן/ אופיין הסופי. הצטברות נוזלים באיזור הצלקת היא תופעה מוכרת, בתקופה שלאחר פרוצדורה כירוגית. במידה וקיים ספק לגבי אופי הממצא ניתן להוסיף בדיקת סונר למקום.
בברכה ובריאות שלמה,
ד"ר רינת ירושלמי
sun יקרה,
לא ברור מהודעתך ממה וכיצד נפצעה, אך אני מבינה שהדימום פסק והפצע חוטא היטב. לפיכך, איני רואה סיבה לפניה דחופה לבית החולים. קרוב לודאי שאמך נפצעה בעבר ביד זו ויודעת מנסיונה האם הפציעות מסתיימות בזיהומים וצורך בטיפול אנטיביוטי. כיוון שאת מציינת פציעה משמעותית מציעה ביקורת רופא ובדיקה האם אמך זקוקה לחיסון אנטי טטנוס.
בברכה,
דורית שלום,
לא קרה דבר. המשיכי בלקיחת הכדור כרגיל . כהערת אגב אציין, כי בעבר היו שסברו ש 40 מ"ג הוא המינון המומלץ .
בריאות שלמה