תודה רבה פרופ' סלע
שם התרופות שאבי נטל והפסיק ליטול לפני שלושה שבועות כשהפסא עלה הן פרנזידון וזייטיגה.תרופה נוספת היתה פלסבו.
תוצאות בדיקות ההדמיה האחרונות שנעשו לפני כשלושה חודשים העלו כי אין התקדמות לעת עתה במספר הגרורות וכדומה. אנו ממתינים כמובן לתור לפט סיטי חדש.
הפסא ירד מ-10 ל-5 במהלך של שבועיים. ביום שאמור היה להינתן הכימו כאמור התגלתה הירידה ובוטל הכימו לעת עתה.
אני מנסה לברר
א. מה הידע הרפואי שהצטבר על ירידה בעקבות הפסקת נטילה של התרופות הנל. וכן
ב. באיזה שלב יוחלט לחזור בכל זאת לכימו בהנחה שהעלייה תימשך כמקודם
ג. האם כדאי לבצע הקרנות בשלב זה רדיום או משהו אחר.
אני מקווה שהמידע מועיל ומודה מראש לתגובתך,
שבוע טוב
שלום רב פרופ' סלע היקר,
אני מעריכה את פועלך ואין זו הפעם הראשונה שאתה מסייע בידינו באופן וירטואלי אך ממשי ביותר.
אבי אובחן לפני כשנתיים עם סרטן ערמונית דרגה 4 מטא בשלפוחית, בבלוטות לימפה וכמה צלעות.
לאחר ששה סבבי כימו ירד הפסא והחזיק כמה חודשים קרוב לאפס. לאט החל לעלות. כשהגיע לרמה של שתיים פלוס, הצטרף אבי למחקר שמוסיף תרופה המיועדת לשלב העמידות לסירוס אל הטיפול ההורמונלי השגרתי.
התרופה לא עצרה את העלייה בפסא - שהגיע לפני שלושה שבועות לרמה של עשר. התרופה בסבירות גבוהה היתה פלסבו כי לא היו שום תסמינים. במהלך תקופת המחקר, כאשר אבי חדל לקחת אותה כעשרה ימים, במקרה ובטעות, עדין חלה עלייה בפסא.
אך עם העלייה הקיצונית האחרונה - מארבע לעשר - יצא אבי לפני שבועיים רשמית מהמחקר וחדל ליטול את התרופה. נקבע לו מועד לכימו. היום הגיע לקבל את המנה הראשונה. המחט היתה כבר מוכנה כשתוצאות הבדיקה הגיעו ובישרו כי הפסא צנח מעשר לחמש.
התבדחנו כי העניין נובע משתיית רימונים אינטנסיבית. אבל אני בהחלט מתקשה להאמין שזה גורם ממשי.
רציתי לברר איתך מה היית מייעץ לעשות במצב זה, וכמו כן האם אכן התופעה הזו יוצאת דופן, כפי שהגורמים המטפלים קבעו בפניו. אם כן, מה ידוע על הסיבה לשינוי כזה.
בין אם כן או לא, אשמח לבדוק הפנייה לתיעוד ודיון במצב הזה בספרות הרפואית. אני מתקשה לחפש בפאבמד או בכל מקור אחר כי לא בטוחה אלו מילות חיפוש להקיש.
הייתי שמחה להשקיע מכספי בבדיקות או בייעוצים לא שגרתיים. האם ישנם מרכזי מחקר ישראלים או לא שאליהם מוטב שאפנה כדי לקבל חוות דעת נוספות בנוגע לצעדים הבאים.
הרבה תהיות, מעט שמחה ונס קטן מחובבת מדע שלא מאמינה בניסים.
כל תגובה מצדך תתקבל בשמחה.
בברכת שיבה נינוחה לשגרה.