תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
בבדיקה שגרתית התגלו הסתיידויות חשודות בשד שמאל. בממוטומיה הסתבר שמדובר ב DCIS עם micro invasions. עברתי ניתוח חלקי להוצאת הגידול, יחד עם דגימה מבלוטת הזקיף. הבלוטה יצאה נקיה אך לצערי ההסתיידויות לא יצאו כולן עם שוליים נקיים. ונתון נוסף - ה microinvasions הם בעלות מאפיין של HER2. משיחה עם אונקולוגית הבנתי שהטיפול המומלץ במקרה כזה הוא הקרנות בלבד ולא כימותרפיה. החומר יועבר היום לועדה רפואית שבה יוחלט האם לעשות ניתוח השלמה או להסתפק בהקרנות. אני מתחילה להתלבט בנוגע לכריתה מלאה. הייתי רוצה להבין את ההשלכות שלה מול כריתה חלקית רחבה יותר, גם במובן האסתטי. כרגע החתך שלי נמצא בצד התחתון של השד, בקפל, האם אפשר בכריתה מלאה להסתפק בכך או שמרחיבים את החתך סביב כל השד? אני בת 42 ללא הסטוריה משפחתית ולא נמצאת בגורמי הסיכון. מאד פוחדת מחזרה של המחלה בשדים או במקומות אחרים. האם כריתה מלאה יעילה יותר נגד חזרה לעומת כריתה חלקית רחבה. תודה רבה