תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
אני צריכה לקבל טמוקסיפן במשך 5 שנים.
האם בתקופה זאת אפשר לשטות יין אדום יבש ובאיזה כמות ותדירות?
בתודה
אולה
דר' ירושלמי ,
תודה רבה על תשובתך.
ברצוני להבהר: " בהנחה שאינך סובלת מבעיה שתמנע ממך טיפול בתרופה זו." המשפט בנוגע לטמוקסיפן
או ל מתרופות מעכבי אורמטאז ?
אני בת 61, תוצאות ביופסיה: HER 2 NEG , אסטרוגן פוסיטיבי 90% ,פרוגסטרון פוסיטיבי 40% ,ניתוח WGBL+SLN,אונקוטייף 10% ,גוש 7 ממ ובלוטות נקיות.
1. איזה טיפול משלים יותר מעדיף ארימידקס או טמוקסיפן?
2. לאיזה תרופה פחות תופעות לוואי?
קראתי שקיימת בדיקה CYP2D6 -התאמה לטיפול בטמוקסיפן לנשים לאחר גיל המעבר. האם כדאיי לעשות את הבדיקה כדי לבדוק יעילות של תרופה?
שלום, אני בת 61,5 , עברתי ניתוח WGBL + SLN ,לגידול 7 ממ, HER 2 NEG ,בלוטות נקיות , 10% ONCOTYPE
בכל זאת הומלץ על טיפול משלים עם TAMOXIFEN וקרינה משלימה.כידוע קרינה מייננת פוגע במטען הגנטי של תא כלשהו וגורם לשינוי הממאיר.
שאלות:
1) האם יש יש טיפול משלים אלטרנטיבי לקרינה מייננת (כמו פרוטוני או אחרת בארץ או בחול?
2) האם בשיקול את הרווח לעומת הפסד דווקה במקרה שלי כדאי בכלל לדלג את הקרינה מייננת?
אני בת 61,5
שלום, , עברתי ניתוח WGBL + SLN ,לגידול 7 ממ, HER 2 NEG ,בלוטות נקיות , 10% ONCOTYPE
עברתי ניתוח SLNB LT FNL
בבית שחי שמאל בבלוטות זקיב לא היתה קריאת מונה גייגר, ללא צביעה.
שאלה: למה בכל זאת הוצאו את בלוטות זקיב?
תודה מראש
לפי איזו קריטריונים בוחרים סוג של הרדמה בניתוח (מלה או חלקי) ?
אני בת 61" בריאה בדרך כלל. מומלץ ניתוח:
LT WGBL +SLN
שלום רב
האם בדיקה גנטי Mammaprint כלולה בסל הבריאות, או קופות המממנות את ביצועה, או היא מכוסה על ידי הביטוחים הפרטיים ?
OLa