תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום אני בת 36 ללא רקע משפחתי של חולי סרטן .גילו לי סרטן שד (אומנם בשלב 0 אבל עדיין זה נשמע גרוע)ביצעתי בדיקה גנטית והיא יצאה תקינה .מצאו לי שני גושים בשד שמאל שאחד מהם סרטני ובצד ימין שני גושים שפירים.עברתי MRI והוא הראה שלא נשלחו גרורות והבית שחי שלי גם נקי.ממוגרפיה תקינה.באולטרסאונד סונר מבט שני מצאו בשד שמאל עוד איזור שהוא חשוד.החלטתי לעבור ניתוח להסרת 2 השדיים .רציתי לדעת מה השלבים של הניתוח כי לא כל כך ברור לי ההסבר .אני רוצה לדעת גם אם במידה ועושים לי את הניתוח הסרה ושחזור עם שתל סיליקון משאירים לי את הפטמה שלי ,כי אני מאוד מודעת לגוף שלי והחשש שלי שאני אשאר בלי זה ימוטט אותי לחלוטין .איזה עוד אופציות קיימות בשבילי מבחינת טיפול?
שלום לכולם .
אני חדשה בעסק,
אני בת 36, ללא עבר משפחתי בסרטן
לפני כשלושה שבועות גילו לי גוש בU.S שהתגלה כסרטני .היתי ביעוץאצל כירורגית שד בבית חולים השרון.שהפניתה אותי לMRI ויעוץ גנטי .רציתי לדעת איך מתבצעות הבדיקות האלו,מהם השלבים של כל הבדיקות.הרופאה המךיצה לי על קריתה מקומית.אך המילה הזאת "הקרנות" עושה לי רע ומכניסה אותי עוד יותר לדיכאון.קשה לי להתמודד רק עם המילה סרטן.הפחד שלי שאם אני לא עושה כריתה מלאה זה יחזור אלי תוך כמה שנים עוד הפעם.אני אמא לילד ורוצה להביא עוד ילדים .אך לפי מה שהוסבר לי שאם אבחר בהקרנות אני אצטרך לחכות המון זמן עד שאוכל לנסות שוב.הבנתי שבכריתה מלאה אני לא צריכה לעבור הקרנות (חובה לציין שיש עוד שני גושים בשד השני שהם שפירים ).האם מישהו יכול לתת לי יעוץ מה עדיף .כריתה מלאה או מקומית?איך להתמודד עם זה,כי אני מחזיקה הכל בפנים על מנת לא להראות לבן הקטן שלי שמשהו קורא לי .יש לי המון שאלות עם מי אני יכולה לדבר ?