תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום -
אני חולה עם TNBCגרירתי. שלושת הטפולים כימוטרפיה שנסיתי עד כה לא יעיל בשבילי. אני יודעת שסרטן TN אגרסיבי ולא עונה לטיפולים שסוגים אחרים של סרטן שד כן.
קשה לי לקחת גזר מוות הזו עליי.
שמעתי על בדיקת אוקוטסט-טבע :
"בבדיקה נעשה ריצוף מלא של כל הדנ"א אשר כולל כ- שלושה מיליארד בסיסים ויותר מ 20,000 גנים, במטרה לזהות מוטציות בגנים הגורמים להתפתחות הסרטן.
באמצעות ריצוף ה- RNA ניתן לקבל תמונה מדויקת של ביטוי המוטציות מה- DNA ולדעת אם הן רלוונטיות או לא"
האם זה דבר שיכול להציל אותי או האם טבע רק מוכר לי חלומות? (אני יודעת שהבדיקה יקר אבל החיים שלי שווה ה $14,000 שזה עולה אם זה באמת מציל הרבה אנשים. איך אני יודעת מה אמיתי כשרופאה/אשה מכירות מבטיחה לי שהבדיקה מתאים לסרטן שלי).
אני מוכנה לנסות כל דבר אבל אנ צריכה לשמועה מרופאים שלא עובדים בשביל טבע (שכבר מוכרים את הבדיקה שכל כל הרופאים לא קופצים להמליץ). למה הרופאים שלי לא ממליצים על זה?
אני מבקשת ממכם עזרה וכיוון - אני לא רופאה ולא יכול להציל ת עצמי
תודה
יתודה לתגובה שלך. כבר עשיתי את הבדיקה לBRCA ואני לא נשאית BRCA.
אני יודעת שאני מטופל בב"ח טוב אבל לפעמים שומעים שב"ח X יותר טוב בשביל בעיות ניורולוגי. וב"ח Y יותר טוב לבעיות אורטופדי... אז חשבתי שאולי ב"ח אחר יותר מתמחה בעניין של סרטן TN.
בינואר 2015 נמצא גוש של 22 מ"מ בשד שמאל. עברתי למפקטומיה ודגימת בלוטות זקיף בבית חולים מאיר. שוליים נקיים. 3/0 בלוטות לימפה.
IDC TN KI 67 20% :
מיד אחרי הלמפקטומיה עברתי לב"ח תל השומר בשביל טיפולים.
קיבלתי טיפול כימי משלים בשישה מחזורים של CMF. קרינה משלימה של 15 פרקציות , סיימתי הקרנות בתחילת אוגוסט 2015.
10.5.16 .IDC TN G3 kI67 HIGH מהגוש ביופסיה בוצעה
PET-CT מצאה גושים בשתי הריאות
20.6.16 בתשובה הפתולוגית מהממצא בריאה מתאים למקור שד TN
26.6.16 התחלתי טיפול אדריאמיצין שבועי.
26.7.16 אחרי 5 מחזורי אדריאמיצין מפסיקים טיפול כי אין תגובה לטיפול זה.
עכשיו שוקלים את החלופות קרבופלטין / גמזר מול אריבולין.
עכשיו, השאלה שלי -
אני מפחדת!! המצב לא טוב. TN גרורית שכבר לא מגיב לCMF או אדריאמיצין. אני צריכה הב"ח שייתן לי הסיכויים הכי טוב לחיות כמה יותר ואני לא בטוחה שתל השומר הוא התשובה. תוך חצי שנה אחרי טיפולים לסרטן שד "פשוט" הסרטן חזר ולא תפסו את זה בזמן. עכשיו אי אפשר לעצור אותו.
האם יש ב"ח שמתמחה בסרטן שד גרורית? ובמיוחד TN? אני זקוקה לטיפול אגרסיבי כולל כל המחקרים שיש. אולי אני כבר צריכה לסמוך רק על נס אבל אני לא מוכנה לקבל את גורלי לפני שעשיתי כל מה שאני יכולה. אם יש בית חולים או רופא פה בארץ שמוכן לעזור לי להילחם אני חייבת למצוא אותו. אני צריכה ב"ח שייתיחס לרצינות של TN.
אז אני שואלת: האם יש ב"ח שמתמחה בסרטן שד גרורית? ובמיוחד TN?