תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,
בת 63. עברתי לפני 5 ימים ניתוח למפקטומי להוצאת עיוות רקמה בקוטר של כ- 0.5 ס"מ. קיבלתי קרינה תוך ניתוחית ולפי מצב הדברים יינתן רק טיפול משלים הורמונלי. לא סובלת מכאבים.
מאז הניתוח אני מרגישה ירידה בתאבון. אוכלת אבל לא בכמויות כמו לפני הניתוח (אני בעלת משקל עודף משמעותי). מרגישה ירידה בתאבון.
תופעה ידועה? בהתחלה חשבתי שזה בגלל חומרי ההרדמה - הניתוח היה 3 שעות אבל עדיין מורגשת ירידה בתאבון.
G2 IDC, ER 90%, PR90%, Ki67 10-15%, Her2 negative, T1 N0
כאמור, אישה בת 63, הניתוח ביום שני. תעבור קרינה תוך ניתוחית. עיוות ריקמה בגודל כ- 0.6 ס"מ. מה הסיכוי שניתן יהיה להימנע מכימותרפיה?
מה ניתן ללמוד על מאפייני הגידול?
תודה מראש!
G2 ID CARD, ER 90%, PRESIDENT 90%, Ki67 10-15%, Her2 negative, T1 N0
מה ניתן ללמוד מהתוצאה?
האם לפי התוצאה הנ"ל בשילוב עם גידול שהוא כ- 5 מ"מ יהיה גם צורך בטיפול כימוטרפי משלים (מלבד הקרנות וטיפול בכדור ל-5 שנים)?
תודה מראש.
בת 63 ללא עבר של סרטן שד במשפחה. פעם ראשונה שלי.
בבדיקה שגרתית נמצא עיוות ארכיטקטורה בגודל של כ- 0.5 ס"מ ברביע פנימי עליון שד ימין. ניתוח ביום שני הקרוב. אין עוד תוצאות ביופסיה מלאות. מה שיש:
JDC GRADE 2
Core of RT tissue involved by infiltrating duct carcinoma, grade 2. Clarifications are present. Receptors to follow.
מועמדת לעבור קרינה תוך ניתוחית. מה הסיכוי לאור הנתונים החלקיים שהוצגו להסתפק בקרינה וטיפול ביולוגי / הורמונלי בכדור למשך מספר שנים ולהימנע מטיפול כימותרפי? במידה ועוברים הקרנות ולקיחת כדור ביולוגי / הורמונחי ללא כימותרפיה מה הסיכוי הסטטיסטי להישנות המחלה?
תודה.