תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום,
אני בת 33, כרגע שלושה חודשים לאחר לידה שנייה ואני מניקה.בהנקה של בני הבכור הופיע לי על הפטמה השמאלית מעין עור שגדל והתקלף כל הזמן. גם משחות לא עזרו. לאחר שהפסקתי להניק (לאחר שנה וחודש) פניתי לכירורג שד אשר לקח ביופסיה מהפטמה. הממצאים של הביופסיה היו המנגיומה (כלי דם) אך אני סבורה שהביופסיה לא נלקחה מהנגע (מהקילוף עור) אלא מעליו...בתקופה שלא הנקתי לא שמתי לב האם הנגע עוד קיים.כיום אני שוב מניקה ושוב הופיע הנגע, שוב הלכתי לכירורג שד אשר לא התרשם כי מדובר בסרטן אך מכיוון שראה שאני מוטרדת הוא הציע לעשות ביופסיה נוספת הפעם מהנגע... כדי לשלול ממצאים פתולוגיים.
חשוב לי לציין שאיני רוצה להפסיק להניק.
אני מוטרדת האם מדובר בסרטן מסוג פאג'ט
יש לי מספר שאלות:
1. האם הגיוני שעברו כמעט שלוש שנים והנגע נותר כפי שהיה ללא שינוי מהותי? האם כבר לא היה אמור לקרות לי משהו אם אכן מדובר בסרטן?
2. במידה ואכן מדובר בפאג'ט האם הביופסיה חייבת להילקח מהנגע עצמו או מספיק שזה מאותה הפטמה?
לפי מה שהבנתי הסרטן הזה מתפשט דרך צינוריות החלב כלפי פנים השד ולכן אולי אין שינוי חיצוני
3. מכיוון שאיני רוצה להפסיק להניק האם יש דרך אחרת לבדוק האם מדובר בפאג'ט מלבד ביופסיה?
אשמח לתגובתכם אני ממש מודאגת.