תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אובחנתי החודש כחולה בסרטן שד. התגלה גוש אחד שגודלו פחות מ-2 ס"מ. בשבוע הבא אני אמורה לעבור ניתוח להוצאת הגוש וקרינה תוך ניתוחית. אני בת 50.
במהלך הניתוח הסבירו לי שיבדקו את בלוטת הזקיף. אם ימצאו ממצא סרטני בבלוטות מובן שאצטרך לעבור טיפול כימותרפי. אם לא יימצא דבר בבלוטות, ישלחו את הגידול לבדיקת אונקוטייפ כדי לקבוע אם יש צורך בטיפול כימותרפי.
הדבר שמטריד אותי כרגע קשור לתוצאות הביופסיה. כתוב שם שמדד ki67 אצלי גבוה 60%, ומשיחה עם חברות שלצערי בעברן גם סרטן שד אמרו שלאור נתון זה אני בטוח אצטרך טיפול כימי. האם זה נכון?
תודה וסליחה על האורך
יש לי סרטן שד מפושט לעצמות ולבלוטות. עד היום קיבלתי טיפולים הורמונליים: טמוקסיפן, לטרזול ופסלודקס. טופלתי גם באיברנס ובאנסטרזול. המחלה מתקדמת ולכן האונקולוגית העבירה אותי לקסלודה.
אני זוכרת שבביופסיה שעשיתי הקולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון היו גבוהים מאוד, לכן אני גם משערת שהטיפול ההורמונלי היה יעיל כל כך עד עכשיו.
האם לאור הנתונים האלה, המחלה שלי אמורה להגיב פחות לטיפול הכימי? האם מעכשיו ההתקדמות תהיה מהירה יותר? אני זוכרת שבזמנו האונקולוגית אמרה לי שהכימותרפיה יעילה יותר למי שהגידולים שלה אגרסיביים ופחות למי שיש לה גידולים איטיים, כמו שלי.
סליחה על האורך. משערת שחזרתי על עצמי...
תודה רבה מראש
יעלה