תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום פרופ' ירושלמי,
אני בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות). גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1) והוצאתי את השחלות.
מאז במעקב צמוד - אחת ל-1/2 שנה ממוגרפיה ו-US וכל 1/2 שנה MRI.
בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 5 מ"מ. הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי).
עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות. בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב).
בדיקת פט סיטי לפני הניתוח תקינה וגם MRI שד שהדגים רק את הגוש הנ"ל.
יש לי 2 שאלות:
1. מה הסיכוי שמחלה חוזרת בגדם שד שנכרת ושוחזר? האם יתכן שארית מהגידול הקודם (לפני 4 שנים) למרות שמדובר ב-TN שמטבעו גדל מהר?
2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע 4 טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי?
תודה רבה ושבוע טוב
היי פרופ' ירושלמי,
הביופסיה שעברתי אישרה שמדובר בגידול ממאיר TN (המתאים לנשאות שלי).
עברתי ניתוח לפני שלושה שבועות.
בפתולוגיה 0.8 מ"מ, ללא חדירה ווסקולרית, שוליים נקיים (0.6 ס"מ גבול קרוב).
2. יש התלבטות לגבי פרוטוקול הטיפול: רופא אחד מציע טיפולי AC + הקרנות ואחד אחר מציע 4 AC ו-12 טיפולי קרבו+טקסול + הקרנות. האם האופציה השנייה אינה אגרסיבית מדי?
המון תודה לך
שלום,
בת 42, לפני 4 שנים חליתי בסרטן שד, שלב 1 טריפל נגטיב (בלוטות נקיות).
גוש בגודל 7 מ"מ שהוצא בלמפקטומי ואז 4 טיפולי TC. מייד עם סיום הטיפולים עברתי כריתה דו"צ ושחזור (נשאית BRCA1).
בסוף 8/17 MRI שהיה תקין לגמרי. לפני יומיים ממוגרפיה ו-US. ממוגרפיה תקינה אבל ב-US נראה גוש סולידי בקוטר 4.5 מ"מ. עגול וברור. הגוש נמצא בשעה 5. נתבקשתי לעשות ביופסיה. שאלתי היא מה זה יכול להיות? האם זה הסרטן שחזר? יכול להיות גוש שומני? קופסית בגלל השחזור? אני בלחץ נוראי.
שאלה נוספת - לפני חודש עשיתי CT ריאות בגלל קוצר נשימה והיה תקין. האם ב-CT לא רואים את השד?
תודה רבה