תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
יש לי סרטן שד מפושט לעצמות. באחרונה בבדיקות פט סיטי המחלה יציבה. לאחר שהתעלפתי לא מזמן בבית נשלחתי לבדיקת מרי ראש ועל פי הממצאים שקיבלתי בסוף השבוע אני מבינה שיש לי גרורות במוח. יש לי תור לרופאה השבוע ואני משערת שתסביר לי את טיב הממצאים והיקפם. יש לי כמה שאלות:
מאוד נלחצת כמובן מעצם העובדה שיש לי ממצאים במוח. הייתי נלחצת הרבה פחות אם הממצאים היו בכבד או בריאות. האם זה באמת מסכן חיים יותר או שזו תפיסה סובייקטיבית בלבד, מוח על כל משמעויותיו?
מדוע לא נותנים לנשים גרורתיות בדיקת מרי ראש על בסיס קבוע הרי הפט סיטי, שאני עושה כל שלושה חודשים, אינו מדגים את המוח. מרגישה כעס כלפי הממסד הרפואי שלכאורה הייתי במעקב אבל המעקב מבחינתי היה חלקי בלבד.
האם הרופאה שלי התרשלה במעקב אחריי? אני תמיד תהיתי על חוסר ההתאמה בין המרקרים הגבוהים שיש לי ובין הממצאים בדימות שהיו תמיד מינוריים למדי אבל סמכתי עליה. אולי הייתה צריכה לחשוב על כך שהמחלה מסתתרת במקום אחר. האם אני יכולה להמשיך להיות מטופלת אצלה? מרגישה שאני לא סומכת עליה יותר. רופא צריך לפעמים לחשוב גם מחוץ לקופסה ס. לא יודעת אם יש בסיס לספקות שלי לגביה, אבל ברור לי שמשהו נסדק באמון שלי בה. האם יש לכך בסיס, לדעתך?
סליחה על האורך, פשוט מאוד לחוצה ומתוסכלת מהמצב.
תודה מרטש ושבוע טוב
אני מטופלת כבר כעשרה חודשים באיברנס למחלה גרורתית. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה הייתה עלייה ברמות ה
ggt ו-ldh. האם זה יכול להיות קשור לשימוש בתרופה?
שלום
עברתי למפקטומי, כימותרפיה והקרנות. שנתיים לאחר מכן התגלו גרורות בעמוד השדרה.
הגידול שלי רגיש ברמה גבוהה ביותר לאסטרוגן ופרוגסטרון.
מקבלת כרגע טמוקסיפן. מצבי הקליני מצוין. ללא כאבים למרות הגרורות בעצמות. כל כמה זמן בממוצע צריך להחליף קו הורמונלי בטיפול במחלה גרורתית? הרופאה אמרה לי שבמצב כמו שלי התגובה בדרך כלל לטיפול הורמונלי טובה מאוד. תודה וחג שמח.