תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אני חולה בסרטן שד גרורתי מ-2011. מהלך המחלה איטי ואני עדיין בטיפולים הורמונליים, למזלי הטוב. כרגע אני מטופלת באייברנס ואנסטרזול (בעבר הייתי מטופלת בלטרזול והמחלה התקדמה, לכן ניתן לי השילוב עם אנסטרזול). בחצי השנה האחרונה המרקר של cea במגמת עלייה. המרקר של ca 15-3 אינו משתנה. בכל פעם שהמרקר עולה, האונקולוגית שולחת אותי לבדיקת פט סיטי ותוצאות הבדיקה מעידות על מחלה יציבה. אפילו הקליטה בעצמות נמוכה יותר ממה שהייתה בעבר. אם התוצאות טובות כל כך, מדוע הסמן עולה בהתמדה? האם ייתכן שיש התקדמות במחלה שעדיין אינה באה לידי ביטוי בבדיקות הדימות? מאוד מלחיץ אותי... תודה מראש!!
אני מטופלת באייברנס כבר כ-8-9 חודשים. בזמן האחרון אני מאוד עייפה וחלשה, ועשיתי ספירת דם, מאחר שהתור לרופאה הוא רק במאי. עד אז אני אמורה לקבל עוד 2 מחזורים של התרופה. הערכים נמצאים בירידה איטית מאז שהתחלתי בטיפול. כרגע ההמוגלובין הוא 10 והניוטרופילים 0.7. האם זה סביר? האם ליידע את הרופאה או להמשיך כרגיל עד התור שלי במאי? באילו ערכים של ספירת הדם אמורים להפסיק את הטיפול או להוריד את המינון של התרופה?
תודה רבה!!