תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
הגידול בשד שהוסר היה אינטרציסטי והוגדר כטרום סרטני.
עכשיו בעקבות הממצאים הציסטיים בכבד, שלא ברור אם קשורים לטמוקסיפן או לא, אני בדילמה קשה לגבי המשך הטיפול.
האם ידוע לך קשר כזה? מה היית ממליצה?
אודה לדעתך בהקדם
יש לי אולטרסאונד בטן לפני 10 שנים שהיה תקין לחלוטין.
אין לי בדיקות אחרות במהלך ה 10 שנים.
חשוב לציין שהבצקות ברגליים התחילו לפני הטיפול בטמוקסיפן ואולי קצת החמירו לאחריו. דופלקס רגליים ואקו לב תקינים
תודה
שלום רב,
אני מטופלת בטמוקסיפן כ 9 חודשים. לאחרונה בצעתי אולטראסאונד בטן ובעקבותיו MRI בטן עליונה עם ממצאים של ציסטות מרובות בכבד, רובן קטנות וחלקן צמודות. אחת מהן עכורה אך ללא האדרה פתולוגית. בנוסף פוליפ מזערי בכיס המרה.
האם ידוע קשר בין טמוקסיפן וציסטות בכבד? ואם כן- מהו? האם עלי להפסיק את הטיפול בטמוקסיפן לפחות עד התייעצות עם אונקולוג?
אודה לתשובתך בדחיפות
שלום,
אני מטופלת בטמוקסיפן כ 8 חודשים. עובי הרירית עלה מ 4 מ"מ ל 8.5 מ"מ. תאור הרירית: "רירית אקוגנית מעובה. נצפו 2 ממצאים ציסטיים קטנים בתוכה. לא נצפו זרימות דם. יתכן פוליפ?"
שאלותי:
1. האם הממצאים מחייבים המשך ברור או רק מעקב? ומה דחיפות הבירור או לחילופין תכיפות המעקב?
2. מה עובי הרירית הנחשב "תקין" תחת השפעת טמוקסיפן?