תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, לד"ר מנס ותודה על המענה לעיל, ובכול זאת אחדד-
אין אף אחד מהסימנים שציינת. אין יציאה של נוזל, אין סימני דלקת (לפי מה שנראה לי), ואפילו הכתמים של שטף הדם, דווקא בנקודה הזו של כניסת המחט כבר התבהרו (בשאר השד עוד יש צבעוניות...) זה גם לא כואב. אבל זה מורגש מאוד כשנוגעים. כ להגיע לכירורג שד זה לא תור בזמינות מיידית כמו אצל רופא משפחה ועל כן אין לי את מי לשאול. רק חשוב לי לדעת שהכול תקין מבחינת ההליך שבגוף. האם להניח שזה חלק מהליך הביופסיה הטבעי (כאמור, אין שום כאבים) או שבכול זאת יש צורך להיבדק?
תודה
לפני שבוע וקצת עברתי בדיקת ממוטומיה עקב הסתיידויות חשודות.
עדיין לא קיבלתי תשובה. האם זה אומר משהו על התוצאה הצפויה?
למותר לציין שהמתח כבד מאוד..
שאלה נוספת- מעבר לשטפי הדם אשר כבר החלו להתבהר, נוצרה במקום של הכנסת המחט כעין 'גולה' מתחת לעור. זה לא כואב אבל מורגש, ואפילו ניתן לראות זאת. ברור לי שזה בעקבות הבדיקה, אולם אני חוששת שאין זו בצקת כלשהי, או שלפתע נוצרה בעיה נוספת בגוף...
אודה להבהרה.
לפחות הדאגה הזו ירדה לי מהלב...
שאלה נוספת ברשותך- השד שלי נהיה 'צבעוני' אחרי הבדיקה- עם שטפי דם רציניים.הכאב חלף, אך יש צבעים עזים... האם זה צפוי לחלוף, ואם כן תוך כמה זמן?
תודה רבה
שלום רב,
עקב ממצא חשוד בבדיקת ממוגרפיה, עברתי השבוע בדיקת ממוטומיה. אני ממתינה עדיין לתוצאות. בזמן הבדיקה בעודי שוכבת על הבטן, הרופאה לא הצליחה לאתר את ההסתיידויות (שהיו מאוד עמוקות) וכך יצא ששכבתי ממש זמן ממושך, בעודי 'לכודה' על המיטה, כשהן יוצאות ונכנסות מהחדר ללא הרף, על מנת לראות את הצילום בחדר השני. האמת שהייתי ממש לחווצה מזמן ההקרנה המטורף שהייתי חשופה לו. לא הצלחתי להחליף מילה עם הרופאה אשר ביצעה את הבדיקה ומיד יצאה מהחדר בלי להחליף עימי מילה. הרטנגנאית אשר נשארה בחדר הסבירה לי שלא הייתה ברירה, ואני צריכה לשמוח שהרופאה הצליחה בסוף, כי אחרת היה צורך בניתוח. כעת מעבר ללחץ של ההמתנה לתוצאות, אני בלחץ נוסף שהייתי חשופה זמן ממש ממושך לקרינה של הממוגרפיה.
האם זה תקין? אודה לארגעה...