תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום
יש לי היסטוריה משפחתית , וגם כמה גושים בשד להם נעשתה ביופסיה בעבר, ומבצעת אולטראסאונד ומעקב כירורגי כל חצי שנה.
לפני שלושה חודשים ילדתי, וכחודש לאחר הלידה הבחנתי בגוש חדש שהרגיש לי גדול וקרוב מאוד לעור, ליד הפטמה. הגוש גם היה עם מעט אדמומיות סביבו שאחרי כמה ימים עברה. ביצעתי אולטראסאונד שאכן הדגים גוש עגול היפואקוגני הטרוגני בגודל 1.5 סמ , בירדס 3, בלוטת לימפה באותו צד בבית השחי מוגדלת בירדס 3 שנכתב שהיא ככל הנראה משנית להנקה, ובשני השדיים ריבוי ציסטות (מעולם לא היו לי ציסטות אז אני מניחה שזה מההנקה)
המלצת הרדיולוג הייתה ביקורת עוד חצי שנה. ליתר בטחון הלכתי גם לכירורג שלי שהוא מומחה והוא בדק גם ידנית ואמר שזה לא מרגיש לו חשוד בכלל ואכן לבצע אולטראסאונד עוד חצי שנה.
עם זאת, הגוש ממש מציק לי, מרגיש לי שהוא אולי מעט גדל(לא בטוחה) והוא גם כואב לי. הוא אפילו בולט דרך החולצה אם היא צמודה. בלחיצה עליו הוא לא קשיח מאוד, אך הוא כואב, גם במגע וגם בלי מגע לפעמים יש דקירות במקום. וההנקה לא מוסיפה לעניין משום שכל הזמן יש התעסקות עם השד, התמלאות והתרוקנות.
האם עליי להיות מודאגת? או שיכולה להמתין לביקורת בעוד כמה חודשים כמו שהנחו הכירורג והרדיולוג?
תודה רבה