תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום ד"ר
אמא שלי חולה אונקולוגית. קרצינומה לובורלית. במהלך הטיפול כימו החלה להתגבר לה שיעול וקוצר נשימה. עשו לה סיטי ריאות כדי לשלול קריש דם וזה הפענוח. אודה על הכוונה מה תוצאות הפענוח ומה מצריך התייחסות בוצעה השוואה לבדיקת pet מה 30.7 מעט ארטיפקטים של נשימה המקשים על הערכת הריאות. אין רואים פגמי מילוי היכולים להתאים לתסחיפים בעורקים ריאתיים הראשיים, האונתיים והסגמנטריים. העורק הראתי הראשי ברוחב 2.1 סמ. ללא עדות ל strain על החדר הימני. ללא עדות ללימפאדנופתיה במיצר, בשערי ריאות ובבית שחי. שתל בשד ימין. גבולותיו סדירים אך לובולריים. סביבו נוזל בכמות קטנה. עיבוי עור של שד ימין. מעט עכירות שומן. מוקד קטן היפרדנסי אחורית אליו- יתכן משנית לניתוח. לקורלציה קלינית. מוקד הסתיידות בבית שחי מימין קרוב לוודאי לאחר alnd שינויים טרשתיים באאורטה מוקד היפודנסי בחוליה c7. היה גם בבדיקת pet יכול להתאים להמנגיומה. שינויים ניוונים בשלד הגרמי בגבהים שונים. אונה ימנית של בלוטת תריס מוגדלת. מוקדי הסתיידות ב ligament flavum תודה
תודה פרופסור רינת
חתימה טובה
כיוןן שזה.הניתוח הראשון החלקי שעשתה
בפתולוגיה החדשה של ניתוח שני כריתה מלאה כבר מצאי 13 בלוטות לימפה והפט סיטי לא ראה אותן . הפט סיטי לא ראה גם שהגודל היה מעל 5 סמ והבחין רק ב 1 סמ
היי
טרם קיבלתי מענה מה 15.9 - האם ישנו רופא שיכול לעזור לי במענה בבקשה?
סוג הסרטןT1BN0M0 TRIPLE NEFATIVE
ILC G1-2 T-5CM
NO LVI
LCIS
אודה על תשובתכם
שלום רב פרופסור רינת
אמא שלי עברה כריתת שד. ה PETCT לא הראה לימפות נגועות, יש לה סוג נדיר כזה שלא רואים כלכך, בממצאים בפתולוגים של הניתוח גילו שיש לימפות נגועות (מה שפד סיטי לא הראה)
כיצד ניתן לדעת מה המצב המדויק היום? האם יש בדיקה טובה יותר מפד סיטי? האם MRI רואים יותר טוב או CT לפי חלקים? או שזה קרינה חזקה יותר?
האם יש בדיקה שניתן לעשות גם בפרטי, לכל חלק לגופו שניתן לדעת אם חס וחלילה התפשט למקום אחר? או שיש לימפות אחרות חוץ מבית שחי שלא נגועות?
תודה
אבל הפד סיטי לא הראה כלום בצד שמאל
יש סיכוי שהתוצאה היתה שגויה?
אמא שלי עברה כריתת שד חלקית כולל פיטמה בצד ימין
עכשיו מספר ימים לאחר מכן שקעה לה פיטמה בצד שמאל (בעבר היה לה סרטן בצד שמאל מסוג אחר).
האם לשקיעת הפיטמה בשמאל יש קשר טבעי לניתוח או האם יש צורך דחוף לעשות ממגורפיה חוזרת לצד שמאל לבדוק שלא התפשט לה גם לצד שני לאחר ניתוח?
אודה על המלצות בבקשה