תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אבחנו לי סרטן idc grade 3 בגודל 2 ס״מ. נראה לפני ניתוח שלב 1.
קיבלתי היום את הרצפטורים לאבחון סרטן השד. Er negative
or negative, her2/new by immunohisttochemistry result 0 negative
ki67 percentage of positive nuclei 60%
אני מבינה שמדובר בסרטן לא הורמונלי. האם her2 חיובי או שלילי? האם טריפל נגטיב? מה המשמעות של אחוז גבוה של ki67? מה הטיפול הצפוי? הקרנות? כינו? ביולוגי? כולם?
תודה רבה
מה השלב הבא של האבחון? Pet ct? מה המשמעות של האמור בהערה? האם grade 3 לא משקף בהכרח גידול שהתפשט?
היום קיבלתי תוצאות ביופסיה תחת mri והתוצאה חיובית. Grade 3.
אבחנה infiltrating duct carcinoma
Angiovascular invasion present
הערה - the tumor cells have abundant, clear vacuolated cytoplasm, May represent glycogen rich variant of infiltrating duct carcinoma. PAS stain pending.
מה זה אומר? עדיין אין תשובה של הרצפטורים אבל מה המשמעות של ההערה? מה סיכויי ההחלמה מסרטן grade 3? האם הסרטן התפשט?
שלום
אני בת 50. אמא חלתה בסרטן שד מסוג הורמונלי בגיל 70. אין לנו Brca. בייעוץ גנטי המליצו אחת לשנה ממוגרפיה ואחת לשנה Mri שד למעקב. סיכון לסרטן השד 21%.
לפני חמישה וחצי חודשים עשיתי ממוגרפיה ולא ניתן לאבחן בשל שד סמיך. לפני חודשיים עשיתי אולטרסאונד ללא ממצא. לפני שבוע עשיתי Mri שד ונמצא ממצא בשד ימין -
זוהה מוקד האדרה פסי בקוטר 1.8 ס״מ, תמונה 87 א סגיטלית. טיבו לא ברור. ללא לימפדיותאפיה אקסילרית. מומלץ המשך בירור מוקד האדרה בשד ימיםן. אולטרסאונד כחוות דעת שנייה עם אפשרות ביופסיה ואם לא יודגם ביופסיה מונחית Mri.
Birads 4.
היום עשיתי אולטרסאונד ולא נמצא ממצא ולכן לא בוצעה ביופסיה. הרופא המליץ לשקול פענוח חוזר של Mri ולא לבצע ביופסיה מונחית Mri. האם מומלץ? מה המשמעות של האדרה פסית?