תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום, לפני כחודש גילו לי גוש סרטני השד. בכל הבדיקות לפני הניתוח שזה ממטגרפיה, אולטסאונד וmri עם חומר ניגודי ראו גוש בגודל של 1.4 סם ללא פיזור בבלוטות לימפה. בפרוטוקול של הניתוח רשום: הוצא גוש שהיה מסומן על ידי הסימון + 2 בלוטות זיקיף שסומנו לפני הניטוח ונצבעו במהלך הניתו. תוך כדי ניתוח ביצעו גם הקרנה של מטת הגידול. בתשובה מפתולוגיה רשום; הוצאו מהשד 2 גושים אחד של 2 סמ ושני של 0.9 סם שהיו בסמוך אחד לשני + 3 בלוטות לימפה שבאחד המהן גרורה של 2.5 ממ. אני המומה מהסטייה שבין מה שנבדק לפני הניתוח ותשובה של הפטולוגיה. האם זה הגיוני שבmri רואים גוש אחד של 1.4 סם ובניתוח מתגלים 2 גושים שגודלם הכולל 3 סם? חוץ מזה הרופא הוציא 2 בלוטות ובפתולוגיה כותבים על 3. האם זה הגיוני? בלי לדבר על כך שאני כול שנה עושה ממוגרפיה + us עקב הסיפור המשפחתי ובדיקות קודמות היו תקינות.