תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
קיבלה אותי היום. קיבלתי ממנה הדרכה לעיסוי עצמי והדרכה לחבישה עצמית
מקווה שעד אני אתרגל לזה, זה יעבור.
אני שנה וחצי אחרי ניתוח למפקטומי עם הוצאת 32 בלוטות
לפני כשבוע החלה להתנפח כף ידי עם משיכה לאמה.
ניגשתי למיון ואמרו לי שזו בצקת לימפטית. אין מה לעשות עם זה.לא מקובלת עלי התשובה.
האם יש טיפול בפיזיוטרפיה או בדיקור סיני או בעיסוי מיוחד אשר יכול לעזור להורדת הנפיחות?
האם אוכל מסויים, מאמץ, מזג האויר משפיעים וגורמים לבצקת? למה זה נזכר להגיע אחרי תקופה ככ ארוכה?
אם אני רוצה לטוס בחג- מה עלי לעשות כדי לא לגרום לנזק בלתי הפיך?
תודה ושבת שלום
נירה
בהמשך לשאלתה של גולשת , גםאני רוצה לדעת איך יודעים שהניתוח, הכימותרפיה , ההקרנות
ובהמשך 5 שנים כדור כזה או אחר עשו את העבודה נאמנה.
תשובה של נחכה ונראה או נרגיש מאוד לא משכנעת ולא מעודדת .
איזה בדיקות ובקרות עושים כדי לוודא ואיזה בדיקות יעשו בהמשך למעקב.
אני מנסה לחשוב על כך שעכשיו אני בריאה ואני מאוד מוטרדת ודואגת להמשך הדרך.
חג שמח
שלום
האם יש בעיה בינתרופתית כאשר מקבלים הרצפטין אחת לשבוע,
אני נמצאת במהלך הקרנות ובסיומם אתחיל עם ארומזין.
הפסיכיאטר המליץ לי לקחת לוסטרל 1 ליום עקב החרדות וסחרחורות.
בנוסף אני משתמשת בלוריואן לפי הצורך וב בטיסטין 16 מ"ג 1*3 ליום בגלל הסחרחורות.
תודה
סיימתי 2 פרוטוקולים של טיפולי כימותרפיה ועכשיו אני במחצית ההקרנות + הרצפטין לעוד 4 חודשים, אחכ כדורים לחמש שנים.
איזה בדיקות עלי לבצע כדי לדעת שאכן אין תאים סרטניים בשד ובבלוטות, ואיך מוודאים שאף תא סורר לא "ברח מהאורווה" לאזור אחר בגוף.
בנוסף- מאז שהתחלתי עם ההקרנות מאוד מאוד קר לי , גם כשאני בשמש ועטופה עם כובע, צעיף וכפפות. ממה זה יכול לנבוע? האם זה תוצר לוואי של הכימוטרפיה?
בוקר טוב
היה לי סרטן בשד שמאל , בוצע למפקטמי והוצאת בלוטות רובן נגועות.אני אמורה להתחיל הקרנות לשלושה מוקדים
Breast Lt Supra&Axilla Boost
מה זה Boost??
טיפולי ההקרנה מסרטנים בעצמם, ויש להם תרומה נכבדת לתופעה של הווצרות סרטנים-משניים, ולחזרתו של הסרטן לגוף זמן מה לאחר הכחדתו.
האם זה נכון? כשדיברו אתי על סיכונים זה לא היה ברשימה.
אני צפויה ל 30 טיפולי הקרנות בקרוב והמשפט הזה לא מעודד!
היי
אני כרגע לקראת סוף סידרת הטיפולים של טקסול והרצפטין ועקב בעיות סחרחורת שהתחילה עוד לפני גילוי סרטן השד ,המליצו לי על שיטת הטיפול הזו.
האם יכולה להווצר בעייה של ניידות תאים סרטניים, מכיון שהטיפול יוצר תנעה של נוזלי עמוד השדרה ופותח חסימות?
אני לאחר ניתוח למפקטומי בשד שמאל+ בלוטות ונמצאת במהלך טיפולי כימוטרפיה.
עברתי את פרוטוקול AC ועכשיו 12 טיפולים שבועיים של טקסול והרצפטין.
האחות במחלקה מזהירה אותי כל הזמן שאסור לי לשאת משאות כבדים:-
תיק, סל כביסה, שקית זבל, מוצרים מהמכולת וכו.
מה הסיבה לכך??
האם יש קשר בין תחושת הנימול וכבדות או חולשת השרירים לזה שאני חוטאת בכל זאת בעבודות הבית השגרתיות?
ביצעתי היום בדיקת דם לתפקודי כבד לפני MRI אוזן ,בהמלצת רופא מומחה-עקב manyer והתקפי סחרחורת. ערכי הבדיקה הראו wbc 1100 נויטרופילם 300. אין לי חום.
1. יש לי תור ליום רביעי-האם לדחות את בדיקת ה MRI לאחר שאסיים את סדרת 12 טיפולי הטקסול וההרצפטין?
2. האם הירידה בערכים נורמלית והתאים ישתפרו במהלך השבוע שנותר לי לפני הטיפול הראשון?
3. האם יש דרך לעזור למערכת החיסונית להתחזק בשבוע?
בוקר טוב - בדיקות דם לפני שלושה שבועות הראו לויקוציטים גבוהים וזאת עקב דלקת גרון שדווחה ובוצע משטח גרון. חוץ מאקמולים לא קיבלתי טיפול מונע. ולא היתה התייחסות לתשובת המעבדה לפני ובזמן הטיפול ורק שבועיים אחרי נודע לי שהייתה בעייה.האם ניתן לקבל אנטיביוטיקה בזמן טיפול AC? עכשיו אני לפני טיפול נוסף עם אדמומית קלה בגרון,קצת נזלת וכאב במגע בחזה. ביצעתי שוב משטח גרון-תשובה תהיה בשבוע הבא רק אחרי הטיפול. שמעתי על סוגי חיידקים שגורמים לסיבוכים בלב כאשר לא מטפלים בהם כראוי ובשילוב עם הפרוטוקול שלי שיוצר רגישות ללב זה מדאיג.
למי עלי לפנות בבית החולים בו אני מטופלת כדי לדווח או שרופא המשפחה שלי מספיק?
תודה N
בוקר טוב- אם הבנתי נכון אז הטיפול האנדוקריני שייך להורמונים.
כתוב לי שהרצפטורים לאסטרוגן ופרוגסטרון חיוביים.
ביצעתי לפני הניתוח PET CT וחוץ מהערה על כבד בגודל תקין, מרקם מעט לא אחיד, ללא ממצא מוקדי- מה זה אומר -האם צריך להיות במעקב ?
על כל שאר המערכות בגוף כתוב שאין עדות לתהליך הרסני או לבלוטות מוגדלות. בתקווה שבדיקה זו מאתרת את הבעיות כשהן פצפוניות.
שבת שלום וחג שמח
מהתשובה הפתולוגית שהתקבלה לאחר ניתוח משמר שד,אני קוראת שהוצא גוש בגודל 2 ס"מ .2 בלוטות זקיף שנמצאו נגועות במהלך הניתוח וכ 30 בלוטות נוספות שמתוכן 20 נגועות שזה אחוז רציני. כך שאני בGRADE 3 וSTAGE 3 HER2+3.
1. מה זה אומר שנמצאה רקמה שומנית מעורבת עם רקמה אפורה פיברוטית?
2.מה זה אומר- גבול אחורי עם גידול 2, גידול עם גבול קדמי 3 ,נראית קבוצה זעירה של תאי גידול בחלל ווסקולרי קטן במרחק 1 מ"מ מהגבול התחתון.
3.האם 2/3 בלוטות נגועות מצביעות על עוד כ- 2/3 בבלוטות שנשארו בבית השחי? כמה בלוטות באמת יש שם?
4. האם זה אומר שאזדקק לניתוח נוסף כדי להוציא את כל השד והבלוטות הנותרות, או שהטיפול הכימי האגריסיבי שאקבל יחסל את התאים???
תודה וחג שמח
יש לי דלקת בעין, לדברי הרופא כנראה בגלל אלרגיה.
אני שבוע אחרי ניתוח להוצאת גידול+בלוטות ולפני טיפולי כימוטרפיה
קיבלתי מרשם לדתאמיצין . (סטירואידי אנטיביוטי)
1 טיפה * 3 ליום למשך 6 ימים
האם מותר לי לקחת?
האם יש זמן מסויים לפני תחילת הטיפולים בו צריך לעצור טיפולי שיניים, שיננית וכו?
לצערי אני חדשה במדור. אז ברוכים הנמצאים.
המלצת הכירורגית להוציא את הגידול ושוליים מסביב, במהלך הניתוח להוציא זקיף ראשון לבדיקה ולפי התוצאה להחליט אם להוציא את כל השאר.
בהתייעצות נוספת קיבלתי המלצה להוציא בניתוח את הבלוטות מבלי לבצע בדיקה וזאת מכיון שהבדיקה הראשונה במישוש העלתה חשד גם לגבי הבלוטה בנוסף לגוש.
בביופסיה נדגם הגידול ועוד אזור שנראה סמיך בממוגרפיה, אך לא נבדקה הבלוטה. אזור כנראה שומני זה יצא תקין.
בתשובת MRI שביצעתי אחרי הביופסיה נרשם-בלוטות עם קורטקס מעובה בבית השחי משמאל. יתכן ראקטיביות בספק פתולוגיות.
PET CT שנעשה לאחר מכן הצביע על קליטה פתלוגית של FDG בעוצמה נמוכה בבלוטה 1.7 בבית שחי שמאל.
א. איך יודעים להחליט בין שתי העצות? מה מהן טובה יותר לעתידי? האם אני יכולה להגיד לרופאה מה העדיפות שלי?
ב. מה המשמעות של הוצאת המערכת מבית השחי מבחינת הטיפול בהמשך?
בריאות טובה ושבת שלום