תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב,היות ותעשיית האונקולוגיה באיזה שהוא מקום הולכת ומתעצמת (לצערנו הרב) והעבודה מתבצעת ב"קבלנות" (שוב לצערנו הרב) לרופאים היקרים שלנו, העוסקים במלאכה אין בעיקר את הזמן לענות לנו על כל כך הרבה שאלות שנוצרות מהחוסר ידיעה של מה הולך לקרות איתנו. אז נכון אנחנו קוראים מאמרים ושומעים סיפורים ורואים תוכניות טלויזיה אך זה לא אותו דבר שמומחים כמוכם המקדישים את כל זמנם ומרצם לתחום הנ"ל עונים ולכן אשמח אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות כדי להכניס בתקווה דברים לפרופורציה:
1. הערך 67ki ברגע שהתגלה בבדיקה ברמות של 15%-20%, על מה הדבר מעיד?
2. כיצד משפיע גיל החולה (54) על הישנות המחלה אם מדובר בסרטן שד מקומי? סיימה מחזור בנובמבר האחרון.
3. הבנתי שהתרופה הרצפטין יודעת לפעול ולזהות את התאים הסרטניים שספציפיים לסרטן השד, אם כך מדוע נותנים 12 טיפולים של טקסול+הרצפטין ולא רק הרצפטין?? הרי לפני זה נותנים 4 טיפולים של ac האם זה לא מספיק???
4. האם יש מישהו שמחלים מסרטן בכלל וסרטן השד בפרט??? כי בזמן האחרון שומעים רק על כאלה שחזר להם מה שמעלה את מפלס הפסימיות לרמות גבוהות ביותר..במה תלויה הישנות המחלה?
5. האם יתכן כזה דבר שבבדיקות ממוגרפיה+אולטראסאונד שנערכו באוקטובר לא נראה כלום ובאפריל הקרוב נראה גידול בגודל 3 ס"מ בלבד ובבדיקת mri התגלה עוד אחד מאחוריו בגודל 1*1 בערך שלא בממוגרפיה ולא באולטרא סאונד גילו אותו..משום מה לו לא קראו גידול בממצאים אלא גוש..האם יתכן שהוא לא בהכרח סרטני????האם יכול להיות מצב שגידול הוא לא יופיע בצורה בודדת, כלומר כגוש יחיד?
6. עד כמה פט סיטי ומיפוי עצמות מהימנות לגילוי גרורות?
תודה על הסבלנות והסובלנות..יישר כח!
אני שואלת בקשר לאמא שלי..היא מטופלת כיום בטיפול ניאואדג'ובנטי, קראו לה לבוא לעשות סימונים בגידולים בעזרת סיכות תחת אולטארסאונד..בגדול, אני מבינה מה הרעיון שעומד מאחורי זה אך מתי הכי נכון להחדירן? ובאיזה מיקום מבחינה פיזית בגידול צריך לשים אותם?כמו כן במה תלויה נשאות גנטית וחזרה של מחלה (חלילה) אם אמי בת 54 , ללא רקע של סרטן השד במשפחה המורחבת, לא ממוצא אשכנזי או עירקי, סיימה את המחזור החודשי ( בנובמבר האחרון)?מדוע לבדיקות הגנטיות לוקח זמן עד שהן חוזרות?תודה על הכל ובעיקר על הסובלנות