תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום לכן,
קיבלתי תשובות הבוקר על גוש בשד -
invasive ductal carcinoma
Ductal carcinoma in situ (DCIS) intermediate and high grade, comedo type
רציתי לשאול - התגלו לי גושים גם בבית השחי שטרם בוצעה עבורם ביופסיה - מאוד מוזר כי הרופא שלי ביקש בביופסיה של השד גם לבדוק את הגוש בבית השחי אך בוצעה עליו בדיקה של סונר ונאמר לי שאין צורך בביצוע ביופסיה כי הוא שפיר (עוד לפני שהתקבלה תשובה חיובית על הביופסיה של השד).
כעת, הרופא שלי רוצה לבצע הוצאה של הגידול בלבד ולקיחת ביופסיה בפעולה כירורגית (עוד כשבועיים). קרובי משפחה מביני עניין אומרים לי שבתוצאות כאלה אסור לקחת סיכון וצריך לדרוש כריתה מלאה ולבטח צילומים של הכבד והריאות ובדיקה מקיפה ככל הניתן לגביי קיום גרורות (שיהפכו את הניתוח ללא רלוונטי).
ולשאלתי - איך אני יכולה להגיע למכון שד באחד מבתי החולים הגדולים בו נמצאים תחת קורת גג אחת כל המומחים שיכולים להגיע להחלטה מושכלת בענייני??
כרגע אני בקופ"ח מכבי אשר שולחת אותי לאסותא לביצוע הניתוח...
איך אוכל לקבל חוו"ד נוספת שאינה פרטית? יש לכך כיסוי כלשהו בקופת חולים?? זה נכון שכמאובחנת עם סרטן השד אני זכאית, במסגרת הביטוח זהב של קופ"ח, לבדיקת אף בכל אחד מבתי החולים שאבחר ולא רק במרכז הרפואי (אסותא) שעובד עם קופת החולים שלי (מכבי)?
המון תודה לכל מי שתוכל לייעץ !