תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
מה שאת כותבת נשמע לי מאוד הגיוני ואכן זה גם מה שאעשה.
היה לי חשוב לשמוע (מעוד מקור) שבאמת אפשר להתקין פורט במהלך הטיפולים אז תודה על המידע.
חלק מהקושי מההתמודדות עם המחלה הן העצות והדעות הרבות שמקבלים מחברים וממשפחה, שלמרות שכוונותיהן טובות, לא תמיד הם יודעים מה מתאים לנו! אצלי זה מסובך קצת יותר בגלל העובדה שאחותי היא זו שלוחצת ללכת על פורט, והיא גם אחות במקצועה וגם עורכת דין שעובדת במחלקת ניהול סיכונים בבי"ח בארה"ב ושם הסטנדרט הוא להתקין לכווווווולם פורט.
אני מקווה שהדיון הזה יעזור גם למישהי אחרת שמתלבטת!
יהיה בסדר :)
שלום לכולם,
אני עומדת כשבוע וחצי לפני התחלה של כימו לטיפול בסרטן השד דרגה 1, 1.4 ס"מ, גרייד 3, הורמונים שליליים, HER2 חיובי - לאחר שעברתי למפקטומיה.הטיפולים הולכים להיות AC ארבע פעמים, כל 3 שבועות (סה"כ 12 שבועות) ואז טקסול והרצפטין פעם בשבוע למשך 12 שבועות, ואז המשך עם ההרצפטין להשלים לשנה.אני מאוד מאוד מתלבטת אם ללכת להתקין. מצד אחד הרופאים והאחות אומרים שבמישהי בריאה וצעירה, שעומדת לעבור טיפול "רק" כל 3 שבועות לא כדי להתקין פורט לפני שיודעים אם יש בכלל בעייה בורידים. וגם שיש כל מיני בעיות עם הפורט, כמו זיהומים או תזוזה.מצד שני, אחותי שהיא גם אחות וגם עו"ד במחלקת ניהול סיכונים בבי"ח בארה"ב אומרת לי שחד משמעית כדי לי לעשות פורט ולא לקבל את הטיפולים דרך הזרוע. מסתבר שסטנדרט הטיפול בארה"ב הוא טיפולים דרך פורט ושיש המון בעיות כאשר מטופלים דרך הורידים: יכולה להיות זליגה של החומר מה שגורם להרעלת הרקמות שנפגעות, יש התנוונות של הוריד שבו חוזרים ותוקעים מחטים בטיפולים, באינפוזיית נוזלים ובלקיחת בדיקות דם.
שמעתי וקראתי גם המון סיפורים של חולות סרטן עם חוות דעת לכאן ולכאן על הנושא. בקיצור אני ממש מבולבלת ומתוסכלת. אני לא רוצה עוד ניתוח ואני רוצה לסמוך על הרופאות שלי ועל האחות במרכז האונקולוגי שאומרות לי שהסיכויים שיקרה משהו עם הורידים הוא נמוך וגם שאם ארצה אח"כ להתקין פורט אז זה יהיה אפשרי. זה בכלל נכון? באמצע כימו עם הירידה של המערכת החיסונית והתשישות אפשר לעשות ניתוח התקנה?? מצד שני, אחותי וחברה שלה בארה"ב ממש מתעקשות שפורט זה הדבר הנכון והבטיחותי ביותר, מניסיונן ומסטנדרט הטיפול שלפיו עובדים בחו"ל.
מלחיץ אותי שאין קונצנזוס בנושא :(
איך מתחילים לעשות החלטה כזו???
תודה.