תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
דר' ירושלמי שלום, בהמשך לשאלה קודמת ( אמא שלי אובחנה כחולה בסרטן שד לפני שנה (Invasive Lobular Carcinoma) עם מוקד קטן והעדיפה לעבור כריתה מלאה. מטופלת רק בטמוקסיפן. לפני יומיים עשתה ממוגרפיה בשד השני שהיה בריא לפני שנה גם לפי תוצאות הMRI, והוזמנה לממוגרפיה חוזרת. היא מאוד מודאגת... האם יכול להיות שהמחלה הופיע גם בשד השני למרות הטמוקסיפן? ) אני מוסיפה תוצאות של ממוגרפיה:
לפי תוצאה של ממוגרפיה יש הסתיידויות עדינות ממוקמות באזור מוגדר וזה נראה שפיר רנטגנית, אין שינויים מממוגרפיה קודמת לפני שנה. המלצה הייתה לחזור על ממוגרפיה בעוד חצי שנה. אין לי ממוגרפיה מלפני שנה (כנראה שנשארה אצל הרופא), אבל לפי MRI בשד הזה לא היה שום דבר חשוד, וזה לא ברור לי... אני לא רגועה מכיוון כשהתגלה סרטן לפני שנה (לפני הניתוח) הוא גם נראה כמו אזור הסתיידויות.
בתודה מראש,
נטע
שלום, לפי תוצאה של ממוגרפיה יש הסתיידויות עדינות ממוקמות באזור מוגרד וזה נראה שפיר רנטגנית, אין שינויים מממוגרפיה קודמת לפני שנה. המלצה הייתה לחזור על ממוגרפיה בעוד חצי שנה. אין לי ממוגרפיה מלפני שנה, אבל לפי MRI בשד הזה לא היה שום דבר חשוד, וזה לא ברור לי... אני לא רגועה מכיוון כשהתגלה סרטן לפני שנה (לפני הניתוח) הוא גם נראה כמו אזור הסתיידויות.