תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב, אני כותבת את השאלה הזו מבוהלת לחלוטין ואשמח לקבל תגובה מכם. אחותי בת 34, בערך שנתיים מתלוננת על כאב בבית השחי, בצד שמאל קרוב לחזה. יותר לכיוון מעלה. היא לא מרגישה את הכאב באופן יומיומי אלא רק אם היא לוחצת על נקודה ספציפית במקום, אך בנוסף ובעיקר קורה בתדירות של פעם בשבועיים עד חודש שיש לה כאב חד מאד בזמן אימון למשל או כשהיא מרימה את היד. הייתי נוכחת פעמיים שלושה בהתקף כזה שלה ונראה שזה ממש משתק אותה. הכאב לוקח בערך חצי שעה עד שהוא חולף ולעתים גם בעזרת אדויל. המקום לא נפוח ואני עצמי מיששתי לה אותו ולא הרגשתי כל שוני מבית השחי השני. לפני כשנתיים כשרק התחילו הכאבים היא הייתה אצל רופאת המשפחה שגם בדקה ואמרה שהיא לא מוצאת נפיחות או בלוטות מוגדלות ושלחה לאולטראסאונד שד שתודה לאל יצא תקין. אבל זהו, מאז היא לא בודקת את הבעיה ואומרת שזה כנראה כאב של שריר שהיא צריכה לחיות אותו. אני לעומתה ממש חרדה ומבוהלת.
השאלה שלי היא כזו, אם היה גידול סרטני. כאב כזה במשך שנתיים לא היה אמור להחמיר? האם יש גידולים שמתפתחים ככ לאט ומפגינים כאב שהוא לא מתמיד אלא לסירוגין? לפי תיאור הכאב על מה זה יכול להצביע?
תודה רבה