תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
אני יודעת שמותר להניק עם סרטן השד, אך האם מותר להניק במצב של DCIS (שהרי בו הבעיה בצינוריות החלב )?
תודה
תודה על הפירוט. כבר החלטתי שלא להמתין וחיזקת אותי. וגם קצת נלחצתי מהתשובה למען האמת כי היא מאוד רחוקה ממה שהרדיולוגית שיקפה לי
האם הממוטומיה תוציא מעצמה את ההסתיידויות בהנחה שהן מקובצות במקום קטן?
במידה והסתיידויות יוצאות שפירות ב"ה, ונשאר חלק מהן, האם יכולות להפוך לממאירות בהמשך? כיוון שזה בעיני מה שמכריע את הוצאתן בניתוח
האם השאריות יכולות להעלם מעצמן ( כתוצאה מהפסקת הנקה)?
רוב תודות
שלום
אני בת 32, בשלוש השנים האחרונות אחרי שתי הריונות והנקות ( עדיין מניקה).
בשל גושים בשד, ביצעתי ממוגרפיה ובה נתגלו מקבץ קטן של הסתיידויות עדינות מאוד ברביע עליון חיצון בשד שמאל.
אני שוקלת האם לבצע ממוטומיה כבר עכשיו או להמתין.
האם ההסתיידויות יכולות להעלם מעצמן עם סיום ההנקה? אם לא, מה הסיבה בעצם להמתנה במצב כזה?
במידה והממצאים לא שפירים חלילה, האם בתקופת המתנה של כחצי שנה, DCIS יכול להפוך ל IDC ?
אני מבינה שבביצוע בדיקת הממוטומיה ובהנחה שיש מעט הסתיידויות, הפעולה יכולה להוציא את כולן. האם בתקופת המתנה של חצי שנה ההסתיידויות יכולות לגדול באופן כזה שהממוטומיה כבר לא תספיק להוצאתן ואהיה חייבת ניתוח כירורגי על מנת להוציאן?
תודה רבה על התשובות