תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום!
במשך 7 חודשים קבלתי טמוקסיפן טבע 20 . היום בבית מרקחת אמרו לי שאין להם את כדורים האלו ונתנו לי TAMOXIFEN TABLETS BP 20 mg .
במה שונים כדורים האלו ומה זה BP ?
שלום אטח,
אני רואה שבאמת מקרים שלנו דומים.את בקשת דואר אלקטרוני. תכתבי לי ל
orly_jer@walla.com
בכבוד רב,
אורלי.
את יכולה לכתוב לי לדאר אלקטרוני orly_jer@walla.com
אורלי
שלום לדר' אלוייס וירושלמי!
פניתי אליכם לפני כמה חודשים. אני בת 43 , עברתי ניטוח LUMPECTOMY בשד שמאל,נמצא פפילומה + DCIS בגודל 0.2 mm . מטופלת בטמוקסיפן אחר ניתוח.
לא ידוע, האם היה במשפחה סרטן שד או אחר. אונקולוג המליץ בכל זאת לבצע בדיקת BRCA . היום קבלתי תשובה ולא הבנתי אותה: " תוצאת הבדיקה איננה שוללת או תומכת באבחנה קלינית למחלה וכי יתכנו נוכחות של מוטציות אחרות בגן אשר לא זוהו בבדיקה זו. "
איך להבין "לא שוללת ולא תומכת"? יש או אין? ומה זאת אומרת גן אחר?
לדר' ירושלמי שלום!
מה פירוש "ההצעה שקיבלת היא סבירה" ?
איזה מהם ? קבלתי 3 הצאות...
שלום דר' תניר אלוייס ודר' רינת ירושלמי,
אני בת 43 ויש לי עדיין מחזור. לפני 3 חודשים מצאתי גוש בשד ועברתי ניתוח למפקטומי .אבחנה פתולוגית:
"Low grade cribriform ductal carcinoma in situ with focal central necrosis, measuring microscopically 0.2 cm, developing on the background of a large sclerosing ductal papilloma with florid hyper plasia and atypical ductal hyperplasia.
Alsi present multiple ductal papillomas, sclerosing adenosis with calcifications and a complex sclerosing lesion. The papilloma abuts the surgical margin. The focus of DCIS is 0.5 cm from the margin
קבלתי כמה חוות דעת שונות מאונקולוגים לגבי המשך הטיפול: או טמוקסיפן או קרינה כללית של השד, או שניהם ביחד. אפילו לגבי קרינה כמה מהם לא כל כך בטוחים .
התחלתי כבר לקחת טמוקסיפן בלבד ואני בלחץ בגלל חלוקת דעות.
מה אתם חושבים לגבי זה?