תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
MRI-האדרה 1.1 ס"מ
lt.lumpectory: dcis grade 2 surg. margins free 16/8
er and pr positive 100% of cells
המלצות האונקולוגית:
טיפול הורמונלי טמוקסיפן
קרינה לשד שמאל
בדיקה גנטית BCRS אני בת 38 גיל הוסת הראשון 12 לא נוטלת גלולות מחזור חודשי תקיןרווקה ללא ילדים או הריונות
שאלותי הן מה זה אומר pr er pozitiveהאם במקרה שלי בדיקת אונקוטייפ מומלצת ויכולה לעזור בדיוק של הסיכוי להשנות המחלה ועקב כך לעזור לאונקולוגית להחליט עד כמה מומלץ לי לעבור הקרנות?האונקולוגית שלי לא הזכירה את הבדיקה הזו וטרם בדקתי איתה את זהתודה מה הסיכונים שיש בהקרנות הן לאיברים אחרים והן במחלה שניונית?מה הסיכונים / תופעות לוואי של טמוקסיפן?
בביופסיה DCIS
בדיקה גנטית BCRS
האם תוכלי כעת לענות על שאלותי הקודמות וכן מה זה אומר ER AND PR POSITIVE. תודה הלית
נתקלתי במונח PBT בהקשר של דיוק מינון ההקרנה או אופן ההקרנה במאמר שתורגם מלועזית האם ידוע על זה משהו.?
ב-16.8 עברתי ניתוח לכריתה חלקית משד שמאל היה זה גוש טרום סרטני. וכעת נאמר לי שעלי לעבור הקרנות לשד וטיפול הורמונלי כטיפול מונע.
שאלתי האם יש כמה דרכים של הקרנות? האם יש בדיקה נוספת מעבר לצילומי CT שיכולה לדייק את מינון או עוצמת הטיפול שעליי לקבל שלא עושים בדרך כלל דרך הקופה
מה הסיכון שידוע במקרה כזה אם לא עושים את ההקרנות לחזרה של המקרה בצורה של טרום או בצורה ממאירה?
האם יש דרך/ לדעת באופן מדוייק יותר מה הסיכון שלי אם לא אבצע את ההקרנות ורק אקבל טיפול הורמונלי ? על פי האונקולוגי שדיברתי איתה אין דבר כזה ומסתמכים רק על סטיסטיקות